SRAM presenteert hun krachtigste remset ooit, ontmoet: "De Maven"

Maven is de absoluut krachtigste rem die ze ooit hebben gemaakt. Bruikbaar vermogen voor efficiëntie en afstelbaarheid. Extreem vermogen voor hogere snelheid en controle op steeds veeleisender terrein.

sram

Maven geeft je de kracht om vooruit te komen. De grenzeloze kracht van vertrouwen. De kracht van meer uithoudingsvermogen en minder vermoeidheid, zodat je subtiliteit en consistentie kunt gebruiken om de opening van je mogelijkheden te openen.sram

Meer kracht:
Maven produceert bijna 50% meer vermogen dan een van de meest capabele remmen ooit, SRAM Code. Hoewel het verleidelijk is om alleen op dit feit te focussen, gaat Maven over meer dan brute kracht. Met vier remklauwzuigers van 19,5 mm en 18 mm kun je er niet omheen: De zuigers van de Maven-remklauw zijn gewoon enorm en leveren meer kracht tegen de remblokken voor meer wrijving met minder inspanning.

Minder inspanning:
Belangrijker dan totale kracht is bruikbare kracht. Met Maven, is er 32% minder kracht nodig aan de hendel om dezelfde hoeveelheid kracht te genereren als Code, wat vermoeidheid vermindert en de controle verhoogt voor ruig DH terrein, meedogenloze e-mtb ronden en lange enduro etappes. Rijd harder en langer, Maven levert het beste van twee werelden.sram

Progressieve kracht voor controle:
SwingLink is geoptimaliseerd voor de Maven en levert een hefboomkracht die gedurende de hele slag van de hendel verandert. Hoe verder je over de boog trekt, hoe meer kracht de Maven naar de zuigers stuurt. Deze progressieve vermogensafgifte biedt ongeëvenaarde controle. In tegenstelling tot de binaire eigenschap van een "aan/uit" gevoel.

Betere verhouding:
Enorme remklauwzuigers betekenen niets, tenzij de verhouding van de zuigermaat in de hendel is ontworpen om ermee te werken. Vermogen wordt bepaald door de verhouding tussen deze zuigermaten en Maven levert een superieure optimalisatie van deze verhouding.

Vier bouten voor kracht:
Meet elke remklauw onder kracht en je zult flex vinden. De vier bouten in het remklauwhuis van Maven zijn niet alleen voor de show. Ze verminderen krachtverlies bij de remklauw, wat zich vertaalt in een solide gevoel in de hendel, passend bij het vermogen.sram

Vertrouwd gevoel:
Als je naar een Maven hendel grijpt, zul je merken dat deze vertrouwd aanvoelt. Draaipunt plaatsing, blad lengte en vorm, evenals bereik en contactpunt aanpassingen zijn overgenomen van de Code, met behoud van beproefde hendel ergonomie. Remslangen worden beheerd door een nieuwe stealth architectuur die is geoptimaliseerd voor een schone cockpit, terwijl het goed past bij de huidige frame routing opties.

Tuning:
Het surplus aan vermogen van de Maven maakt hem de go-to voor het letterlijke uiterste van de sport. Maar met al dat vermogen kun je hem ook tunen. Zie het als volume. Meer beschikbaar vermogen geeft je meer opties.sram

Rotors:
Begin klein - de kleinste rotormaat die je frame en vork aankunnen is het aanbevolen startpunt bij het tunen van de Maven.

Voor elke 20mm sprong in rotormaat, is het mechanische voordeel 14%. Dit betekent dat als je van een 180mm rotor naar een 220mm rotor gaat, het systeemvermogen met 28% toeneemt.

Maar een te grote rotor kan er ook toe leiden dat er te weinig warmte wordt gegenereerd, en een kleinere rotor waarbij de optimale hoeveelheid warmte wordt gegenereerd kan juist meer grip hebben op het parcours. Als je let op de kleur van de spaken op je rotors, kun je zien hoe je rotors presteren.
- Een bruine of bronskleurige verkleuring betekent dat de maat optimaal is.
- Paarse of regenboogverkleuring betekent dat je rotors te heet worden en dat je de maat moet aanpassen.
- Geen duidelijke verkleuring wijst erop dat ze niet heet genoeg worden en een kleinere maat leidt tot optimale prestaties.

Kies HS2-rotors voor 7% meer vermogen en beter warmtebeheer, of CenterLine-rotors als je minder vermogen en gewichtsbesparing wilt.

Remblokjes:
Mavens unieke XL remblokvorm is verkrijgbaar in twee compounds, elk met hun eigen specifieke eigenschappen.

- Organische remblokken zijn geweldig als je een sterk eerste remgevoel en minder lawaai wilt. Ze bieden de beste prestaties in drogere omstandigheden.
- Gesinterde remblokken zijn ideaal als je op zoek bent naar de beste weerstand tegen aanhoudende hitte. Ze leveren ook betere prestaties in natte of modderige omstandigheden.sram

Om hitte te verslaan moet je verhitten:
De algemene misvatting is dat warmte de ergste vijand van een rem is. Feit is dat warmte essentieel is. Om een rem krachtig en consistent te laten werken, moet er voldoende warmte in het systeem worden vastgehouden, maar moeten snelle schommelingen tussen warm en koud worden vermeden. Het is een kunst. Een kunst waarin Maven uitblinkt.

Slimme thermische massa:
Maven remklauwen bieden een grotere prestatieconsistentie door optimale bedrijfstemperaturen langer vast te houden. Ze zijn gebouwd voor een grotere thermische massa, hebben langer nodig om op te warmen, houden overtollige warmte op afstand en houden toch optimale warmte vast om niet te snel af te koelen. Wanneer de remklauw de pieken en dalen van warm en koud vermijdt, bereikt de consistentie van de prestaties een totaal nieuw niveau.

Het begint met de afdichtingen:
In de remklauw maken de zuigerafdichtingen van Maven gebruik van een gepatenteerd materiaal dat zijn eigenschappen behoudt om een luchtdichte afdichting te behouden, ongeacht extreme remwarmte of lage atmosferische temperaturen.sram

Deze opmerkelijke hittebestendige afdichtingen stellen Maven ook in staat om de zwakheden uit het verleden, die geassocieerd worden met minerale olie, te overwinnen en minerale olie te gebruiken voor zijn voordelen. Ga het meest extreme terrein en de langste afdalingen aan met een consistent gevoel, run na run, rit na rit.

De SRAM Maven remmen komen in de groepen: Ultimate Expers, Ultimate, Silver & Bronze.

Voor meer informatie over klik je op:
https://sram.com
 

LEES DIT HIERNA

Vernieuwde Mountainbikeroute De Twee Valleien in Vlaanderen (BE)

Beschrijving van de route Deze pittige route slingert door het heuvelachtige landschap van de…

LEES VERDER

Magura presenteert de MT7 HC3 Special Edition voor een speciale prijs

De MT7 staat bekend om zijn maximale remkracht en stabiliteit op raceniveau. Al is het al jaren de…

LEES VERDER

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER