Ontwikkeling nieuwe MTB-route Hoek van Holland

Voor alle vragen en tips over de vaste routes en leuke plekjes van Nederland.
Mario070
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3388
Lid geworden op: wo 14 december 2016, 12:08

di 28 april 2020, 15:21

pve schreef:
di 28 april 2020, 15:15
Leuk om te zien dat het parcours gevonden wordt :) Je hoeft geen fb te "hebben" om de ontwikkelingen te kunnen volgen. We gebruik fb, omdat dit gratis is en een groot bereik heeft.

Op dit moment is er geen sprake van een echte route meer.....Medio mei moet de route 2.0 klaar zijn. Bij de opening plaatsen we de bordjes/route aanduiding en een info bord aan het begin van de route.

Voor nadere info zijn we via mtbhvh@gmail.com te bereiken.
:-q dan wel met de twee bananen :D toch :-?
Mario070
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3388
Lid geworden op: wo 14 december 2016, 12:08

di 28 april 2020, 15:30

Idd fb is ook niet nodig, als je een route zoekt of je wilt weten of er iets te rijden is in een bepaald gebied :-q
Ik met mijn grootste sociaal media kanaal.... het mountainbike forum :winkie: kom ik uiteindelijk ook in alle uithoeken van NL e.o. :-D :-q
En verder kun je mij bellen, sms'en of mailen :-D dat is alles in mijn mensen leventje....en is ook meer dan genoeg :-q
Gebruikersavatar
surfroy01
All rounder
All rounder
Berichten: 80
Lid geworden op: di 5 november 2019, 17:12
Mijn mountainbike: Baaisukkel

wo 13 mei 2020, 11:52

Gisteren maar eens wezen biken in mijn 'achtertuin'. Al valt het nog wel tegen, daar ik aan de kust woon en het oranjekanaal km of 6 verderop ligt, op een fully met 160mm niet het meest ideale vervoersmiddel. Anyhow leuk gebied, best wel wat werk in gestoken, gedeelte west van het fietspad naast kanaal is redelijk vers, aan de andere kant oostelijk gezien ook stukje vers maar wat er al langer ligt langs spoor is wel het leukst, loopt ook erg mooi. Het nieuwe loopt voor mijn smaak niet zo goed. Maar geen kritiek, hulde voor degene die dit gemaakt hebben. Pad door het mais ligt er ook nog, ook geinig, al werd ik weg gejaagd door een broedende schoolekster :D .

Heen door de bonnepolder gebiked terug over het spoor gestoken, direct daarnaast kun je binnendoor met leuke afdaling naar het gemaal, toen via de stormvloedkering omhoog geklommen en via 4x4 pad naar beneden, dat loopt nice, met 45km/u naar beneden offroad, de laatste 2 bulten kun je zonder bij te trappen nemen dan.

Al met al leuk voor de afwisseling, zou nog wat sprongetjes en drops kunnen gebruiken. Indien gewenst wil ik wel mee helpen.
The most dangerous nut on my bike is the one that holds the handle bars...... me :~
Baldert
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 506
Lid geworden op: vr 20 juli 2012, 13:45
Mijn mountainbike: 2014 Rose Mr Ride
Contacteer:

zo 17 mei 2020, 14:51

Hier na de opening ook maar eens heengefietst. Erg vermakelijk parcourtje!

Vooral het stuk langs het spoor is leuk, mooie flow en de boomstam was een leuke verrassing :)
Wat mij alleen niet helemaal duidelijk is is waar je heen moet nadat je langs het spoor heen en terug bent gereden. Moet je daar het maisveld in? Of is dat het einde?
Gebruikersavatar
surfroy01
All rounder
All rounder
Berichten: 80
Lid geworden op: di 5 november 2019, 17:12
Mijn mountainbike: Baaisukkel

ma 18 mei 2020, 08:37

IK ben toen het maispad ingegaan, maar dat is niet meer up to date omdat er halverwege tractor sporen doorheen lopen. Maar je komt dan weer redelijk aan het begin uit.

Wat mij echter wel enorm stoort is het hoeveelheid afval en met name plastic dat in de grond zit, ook in het nieuw gemaakte verse deel. Dat kan vandaag de dag echt niet meer. Ik ben zaterdagavond met mijn vrouw het maisveld parcours gaan lopen en we hebben een tas vol met plastic uit het pad getrokken. En dat was maar een klein deel van wat er ligt.

Ik zal wanneer ik er ben steeds plastic opruimen maar eigenlijk vind ik dat wij als 'natuur liefhebbers' een schoonmaak actie moeten houden op het parcours.
The most dangerous nut on my bike is the one that holds the handle bars...... me :~
Plaats reactie