MTB route 'Dak van Netersel'

Voor alle vragen en tips over de vaste routes en leuke plekjes van Nederland.
Plaats reactie
Daniel L.
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1202
Lid geworden op: wo 29 december 2004, 23:16
Mijn mountainbike: Rose Pikes Peak AM

wo 4 september 2019, 14:11

Ik zag dat er ineens een nieuwe route in de top 10 van MTBroutes.nl staat: https://www.mtbroutes.nl/noord-brabant/netersel. De route is slechts 3 kilometer lang maar heeft toch 87 hoogtemeters en schijnt aardig technisch te zijn (drops, rockgardens etc.). Kan zulke initiatieven alleen maar aanmoedigen :-D.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=29kQIcG2gAs.

Het heeft mijn interesse in ieder geval wel gewekt, wil 'm morgen even gaan proberen. Iemand van hier al wezen kijken?
uncle Cheese
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 170
Lid geworden op: zo 25 januari 2009, 11:04

do 5 september 2019, 13:05

Heeft ook mijn belangstelling :-q . Weet iemand of er een beetje te parkeren is?
Gebruikersavatar
Dennisvdb
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 673
Lid geworden op: ma 23 maart 2015, 21:44

do 5 september 2019, 20:49

Ik woon er dichtbij. Leuk initiatief met weinig middelen. Wordt nog steeds aan gebouwd. De rockgarden en afdalingen etc stellen voor mijn niveau (niet hautain bedoeld, rij veel bikeparks) niks voor, maar ik weet dat veel mensen er toch veel moeite/schrik mee hebben.

Parkeren is gewoon je auto neerzetten in de dreef, geen aparte parking erbij. Is geen punt.
Gebruikersavatar
zonoskar
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1905
Lid geworden op: vr 21 december 2001, 02:00
Mijn mountainbike: Rocky Mountain Element 970
Contacteer:

ma 7 oktober 2019, 16:58

Van het weekend ook maar eens gaan kijken, schijnt een leuke route te zijn (ik woon in Reusel en elk weekend de Pals route rijden gaat ook vervelen). Maar kun je deze ergens mee combineren, want de groene route van Bladel ligt meer aan de andere kant van Bladel. Ik ken verder geen andere routes daar in de buurt.
Gebruikersavatar
zonoskar
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1905
Lid geworden op: vr 21 december 2001, 02:00
Mijn mountainbike: Rocky Mountain Element 970
Contacteer:

ma 14 oktober 2019, 10:51

Nou, zondag 3x het dak van Netersel gereden. Eerste rondje alle klimmetjes moeten lopen. Ten eerste omdat je niet weet wat er komt natuurlijk, maar ten tweede ook omdat vrijwel alle klimmetjes zo frickin' steil zijn. Rockgarden is wel cool (en glibberig afgelopen zondag) en de northshore elementen wel oke. Die zijn wel erg breed, dus vrijwel geen uitdaging. 2de ronde toch nog 2 keer moeten afstappen op de steilste klimmetjes. En de 3rd ronde maar 1 keer :) Ik was ook niet echt snel, rondjes van 12-13 minuten. Alleen dat het maar 3 km is vind ik wel jammer en meteen ook de reden dat ik niet snel terug zal gaan. Er is ook niks te vinden qua route daar in de buurt. Je moet ca 6.5 km rijden voordat je bij de groene route van Bladel bent en nog verder voor de blauwe route (8km). Ik snap die score op mtbroutes.nl dan ook niet echt (ophemelen van de lokale rijders??). Ja, het is vrij technisch, vooral qua klimmen. Maar na 3 rondjes had ik het wel gezien (eigenlijk na 2 al) en om een beetje afstand te maken moet ja al snel 6 rondjes rijden. Als ik dat wil, ga ik wel een XC wedstrijd rijden.

Dus, misschein wat (heel veel) conditie trainen en dan nog eens dat rondje rijden, misschien is het leuker met wat betere klimbenen :)
Gebruikersavatar
Dennisvdb
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 673
Lid geworden op: ma 23 maart 2015, 21:44

ma 14 oktober 2019, 11:15

Als je perse kilometers wil maken, dan fiets je toch gewoon die 6.5 kilometer voordat je bij de groene route van Bladel bent? Wat een gezeur.
De mensen hier in de buurt vinden het niet leuk om dat ze vaak gewend zijn om alleen maar rechtdoor te fietsen op de blauwe en groene route. Beetje klimmen en technische dingen en ze haken af...
Gebruikersavatar
zonoskar
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1905
Lid geworden op: vr 21 december 2001, 02:00
Mijn mountainbike: Rocky Mountain Element 970
Contacteer:

ma 14 oktober 2019, 12:23

Ik zeur helemaal niet, ik zeg alleen wat ik er van vind. Als dit rondje over 10 of 15 Km was uitgesmeerd, was het een veel leuker rondje met meer flow en minder frustratie. En dan heb je nog steeds hele technische klimmetjes en afdalingen. En nee, ik heb geen zin om 6.5 km over asfalt te rijden om van de ene route naar de andere te komen, als ik dat leuk vond zat ik wel op een racefiets. Misschien kunnen ze een route bij het Goorven ontwikkelen, dat is maar 2 of 3 km verderop.
Gebruikersavatar
Dennisvdb
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 673
Lid geworden op: ma 23 maart 2015, 21:44

ma 14 oktober 2019, 12:51

Punt is dat je niet zomaar een route kunt uitzetten hier in de buurt. Nergens in Nederland trouwens. Ze gaan al over privegrond met toestemming van de eigenaren. Ik weet niet of je heel de route hebt gereden, het is niet alleen de afvalberg en het stukje langs het veld van Aeroclub Bladel. Verder de dreef in is nog een stukje route.

En vanuit Reusel moet je toch al circa 5 kilometer rijden om bij de groene route uit te komen, toch echt over asfalt. Of je moet hem oppikken vanaf de zwarte route maar de route daar heen gaat ook over asfalt. Via manege naar Hulsel richting Netersel (of je rijdt stukje Schelpenpad), na 1e of 2e boerderij rechtsaf over het zandpad en je bent zo bij het Dak.
Shredwithcare
All rounder
All rounder
Berichten: 142
Lid geworden op: vr 26 juli 2019, 20:57
Mijn mountainbike: Vitus Escarpe vr xl 2019

za 26 oktober 2019, 21:51

Ik was vorige week ook gaan kijken op deze route. Ik moet zeggen wat zijn jullie toch aan het zeuren. De route is te kort, maar geen zin om die 6 km te fietsen naar een route dichtbij. Er wordt wel naar technische routes gezocht, maar dit is dan te geconcentreerd ofzo?? Zoals ik het ervaren heb: super leuke route, het klimmen was net zo lastig als op de Sint Pietersberg. De rockgardens zijn grappig, en vooral het nemen van haarspeldbochten in het klimmen is leuk om te oefenen. Het eerste rondje heb ik geen moment kunnen ademhalen, alles is zo snel achter elkaar. De clou van het verhaal is: de hele uitdaging van de route is juist op korte afstand veel redelijk technische uitdaging. Dit vond ik juist heel leuk. Het lastige van dit parcours is niet de hindernissen afzonderlijk, maar juist het snel schakelen van rock garden naar klim naar drop. Een ander voordeel van zo een korte route: je kan heel makkelijk oefenen op een klein stukje, omdat je de route goed kan overzien. Het gaat niet om gemiddelde snelheid daar, en zeker niet om afstand. Het zijn allemaal kleine testjes van je skills vlak achter elkaar. Nu heb ik iemand dit frustrerend zien noemen: juist een reden om het te oefenen, dan kan je het dus nog niet soepel fietsen. Mijn conclusie: ga hier vooral heen, meerdere keren als dat nodig is. Het is een fantastisch leuke route met best wat technische uitdaging. Je moet hier alleen niet heen gaan dat je verwacht om daar ff doorheen te knallen veel kilometers maken. Je moet ook niet verwachten dat je het makkelijk gaat krijgen, en dat komt niet door de features op zich. Nu wil ik het liefst in dit topic nooit meer het woord frustrerend terug zien komen, wat je nu zegt is: ik kom terug en dan doe ik het vloeiend. Pas je verwachtingen aan en laat je verrassen!
Geef zoveel uit als je hebt en de kans dat je er spijt van krijgt is klein.
Gebruikersavatar
Willem Altes
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 505
Lid geworden op: za 19 januari 2019, 01:26

zo 27 oktober 2019, 13:14

3 km is helemaal niet erg kort voor een XC rondje. Er zijn wereldbekers, zoals Albstadt, die op rondjes van 4 km worden gehouden. Dit is gewoon XC rijden en geen boswielrennen, waar de meeste Brabantse rondjes voor gemaakt lijken te zijn.
Plaats reactie