De “rest” van de biker

Voor alle andere bikegerelateerde onderwerpen die de biker bezig houden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Morsbiker
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 343
Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7

do 1 augustus 2019, 14:49

Dag allen,

onder het mom van Whisky of de biker miste ik dit topic op dit geweldige forum. Zelf een enorme fan van grillen en trotse bezitter van een BIG KAMADO. Kan me niet voorstellen dat er hier geen andere grillmasters te vinden zijn.
Mijn kamado gaat het hele jaar aan. Regen/wind/sneeuw/zon het kan me niks schelen. Er is altijd een reden te vinden om te grillen.
Pizza, pulled pork, dry aged meat, T-bones, hele kippen, brood, you name it en ik maak het

Mijn gereedschap a.k.a black beauty:
Afbeelding
Afbeelding

Leek me wel leuk om ideeen / ervaringen te wisselen hier.
Afgelopen weekend bavette rolletjes gemaakt (recept pinterest, zo wieso leuke bron van inspiratie) Weekend ervoor kipdijcake, daarvoor pizza.
Hier enkele smakelijke afbeeldingen:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Hoor graag of ik hier mede grill goeroes tref :bier: :D
Laatst gewijzigd door Morsbiker op do 1 augustus 2019, 15:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Vaak bu-j te bange!

Mijn bike
Kapitein Iglo
Veelzwammert
Veelzwammert
Berichten: 11013
Lid geworden op: wo 3 december 2008, 10:05

do 1 augustus 2019, 14:51

Fredje, kom d'r maar in :D

Oh, en zullen we nou eens afspreken foto's op een fatsoenlijk formaat te plaatsen? Dank u :bier:
Pace RC529 2019
Sonder Camino Al Apex1 2018


Nukeproof Scout 290 Comp 2017 - retired
Trek Superfly 7 2016 - retired
Trek Superfly 7 2015 - retired
Stevens Fluent ES 2011 - retired
Stevens S7 '09 - SLX/XT - retired
Gebruikersavatar
suravida
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 7994
Lid geworden op: do 31 mei 2007, 12:06
Mijn mountainbike: Staal!
Contacteer:

do 1 augustus 2019, 15:02

Formaat van de afbeeldingen zal me een zorg zijn, ik wil liever weten op welk adres ik me moet melden. :winkie:
Custom steel: http://project12.cc
Gebruikersavatar
Morsbiker
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 343
Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7

do 1 augustus 2019, 15:03

Kapitein Iglo schreef:
do 1 augustus 2019, 14:51
Fredje, kom d'r maar in :D

Oh, en zullen we nou eens afspreken foto's op een fatsoenlijk formaat te plaatsen? Dank u :bier:
beter zo? :tong
Vaak bu-j te bange!

Mijn bike
Gebruikersavatar
Morsbiker
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 343
Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7

do 1 augustus 2019, 15:04

suravida schreef:
do 1 augustus 2019, 15:02
Formaat van de afbeeldingen zal me een zorg zijn, ik wil liever weten op welk adres ik me moet melden. :winkie:
Twente - "het beloofde land" 8)
Vaak bu-j te bange!

Mijn bike
Kapitein Iglo
Veelzwammert
Veelzwammert
Berichten: 11013
Lid geworden op: wo 3 december 2008, 10:05

do 1 augustus 2019, 15:05

Morsbiker schreef:
do 1 augustus 2019, 15:03
Kapitein Iglo schreef:
do 1 augustus 2019, 14:51
Fredje, kom d'r maar in :D

Oh, en zullen we nou eens afspreken foto's op een fatsoenlijk formaat te plaatsen? Dank u :bier:
beter zo? :tong
Ja man! En nu heb ik pas echt honger. En dan bedoel ik geen trek, maar gewoon mannenhonger!
Pace RC529 2019
Sonder Camino Al Apex1 2018


Nukeproof Scout 290 Comp 2017 - retired
Trek Superfly 7 2016 - retired
Trek Superfly 7 2015 - retired
Stevens Fluent ES 2011 - retired
Stevens S7 '09 - SLX/XT - retired
Gebruikersavatar
Morsbiker
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 343
Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7

do 1 augustus 2019, 15:07

snap ik! And there's more where that came from :D
Vaak bu-j te bange!

Mijn bike
Elvander
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1277
Lid geworden op: za 28 mei 2016, 21:29
Mijn mountainbike: N=Cube Ams Fully N+1=Intense Spider 275C-SL

do 1 augustus 2019, 15:20

Haha wat een mooi topic zeg, vooal in combinatie met het bier- en whisky-topic ;)

Hier staat een Weber Performer, da's gewoon een Weber Kettle in een rekje waardoor wat meer op hoogte.

Gisteren net beefribs gemaakt, perfect gelukt. zal even zien of een plaatje lukt.

Eet smakelijk :bier: :bier:
Gebruikersavatar
Morsbiker
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 343
Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7

do 1 augustus 2019, 15:41

Elvander schreef:
do 1 augustus 2019, 15:20
Haha wat een mooi topic zeg, vooal in combinatie met het bier- en whisky-topic ;)

Hier staat een Weber Performer, da's gewoon een Weber Kettle in een rekje waardoor wat meer op hoogte.

Gisteren net beefribs gemaakt, perfect gelukt. zal even zien of een plaatje lukt.

Eet smakelijk :bier: :bier:
PLAATJE!!
Vaak bu-j te bange!

Mijn bike
Elvander
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1277
Lid geworden op: za 28 mei 2016, 21:29
Mijn mountainbike: N=Cube Ams Fully N+1=Intense Spider 275C-SL

do 1 augustus 2019, 16:07

Morsbiker schreef:
do 1 augustus 2019, 15:41
PLAATJE!!
Ok ok, ik kan niet heksen ;)

Na het aansnijden:
Afbeelding

Was een 2,9kilo stuk "Jacob's ladder" waar wel zeker 0,7 kilo fatcab vanaf gesneden is.
Goed gelukt maar voor mij te zwaar qua smaak. Goed experiment though.
Laatst gewijzigd door Elvander op do 1 augustus 2019, 16:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Morsbiker
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 343
Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7

do 1 augustus 2019, 16:21

NICE :winkie:

wat hebt je qua kruiden / marinade gebruikt?
Tip voor het marineren van Bavette = dag van tevoren: 50% jus dórange / 25% ketjap manis / 25% ketjap asin + 4 tenen gerookte knoflook
Op de dag zelf paar uur van te voren uit de koelkast. 15 min+/- grillen op 180gr dan ff wat zeezout erop en peper :-q
Vaak bu-j te bange!

Mijn bike
Elvander
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1277
Lid geworden op: za 28 mei 2016, 21:29
Mijn mountainbike: N=Cube Ams Fully N+1=Intense Spider 275C-SL

do 1 augustus 2019, 16:25

Grof zout, vers gemalen peper en Zuid Afrikaanse all purpose Braaikruiden, was een prima combi.
Vind de vleessmaak gewoon erg zwaar.

Normale spareribs vind ik gewoon lekkerder.
Verder maak ik met enige regelmaat sate op lange spiesen voor bij de nasi en ik rommel wat aan met van alles en nog wat (burgers, chuck, rib-eye, tritip, worsten, kip, etc). ;)
cervus
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1625
Lid geworden op: vr 23 september 2005, 20:23
Mijn mountainbike: BWO

do 1 augustus 2019, 16:47

suravida schreef:
do 1 augustus 2019, 15:02
Formaat van de afbeeldingen zal me een zorg zijn, ik wil liever weten op welk adres ik me moet melden. :winkie:
:lol: :lol: :lol: :-q :bier:
Gebruikersavatar
Joepie de
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 749
Lid geworden op: do 30 juni 2016, 11:15
Mijn mountainbike: is er 1 van 3

do 1 augustus 2019, 18:16

Goed topic :-q .
Dat herinnert mij eraan dat ik op het BBQ forum nog even een vraag moet stellen over de afstelling van mijn voorvork.
Poehee
Gebruikersavatar
TenZNL
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3667
Lid geworden op: zo 31 januari 2016, 15:44
Mijn mountainbike: Opvallend kleurrijk

do 1 augustus 2019, 18:52

Hahaha, veeg mij maar op :lol: :lol: :lol:
In order of appearance: Pivot | Dartmoor | C³H⁸
-Proudly annoying BWR`s since `96-
Plaats reactie