Dag allen,
onder het mom van Whisky of de biker miste ik dit topic op dit geweldige forum. Zelf een enorme fan van grillen en trotse bezitter van een BIG KAMADO. Kan me niet voorstellen dat er hier geen andere grillmasters te vinden zijn.
Mijn kamado gaat het hele jaar aan. Regen/wind/sneeuw/zon het kan me niks schelen. Er is altijd een reden te vinden om te grillen.
Pizza, pulled pork, dry aged meat, T-bones, hele kippen, brood, you name it en ik maak het
Mijn gereedschap a.k.a black beauty:
Leek me wel leuk om ideeen / ervaringen te wisselen hier.
Afgelopen weekend bavette rolletjes gemaakt (recept pinterest, zo wieso leuke bron van inspiratie) Weekend ervoor kipdijcake, daarvoor pizza.
Hier enkele smakelijke afbeeldingen:
Hoor graag of ik hier mede grill goeroes tref
De “rest” van de biker
-
- Moderator
- Berichten: 13035
- Lid geworden op: wo 3 december 2008, 10:05
Fredje, kom d'r maar in
Oh, en zullen we nou eens afspreken foto's op een fatsoenlijk formaat te plaatsen? Dank u
Oh, en zullen we nou eens afspreken foto's op een fatsoenlijk formaat te plaatsen? Dank u
Doneer en help mee!
Ibis Ripmo AF 2022
Pace RC529 2019
Sonder Camino Al Apex1 2018
Retired: Nukeproof Scout 290, 2x Trek Superfly 7, Stevens Fluent, Stevens S7
Ibis Ripmo AF 2022
Pace RC529 2019
Sonder Camino Al Apex1 2018
Retired: Nukeproof Scout 290, 2x Trek Superfly 7, Stevens Fluent, Stevens S7
- Morsbiker
- Mountainbike Junk
- Berichten: 346
- Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
- Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7
beter zo?Kapitein Iglo schreef: ↑do 1 augustus 2019, 14:51 Fredje, kom d'r maar in
Oh, en zullen we nou eens afspreken foto's op een fatsoenlijk formaat te plaatsen? Dank u
-
- Moderator
- Berichten: 13035
- Lid geworden op: wo 3 december 2008, 10:05
Ja man! En nu heb ik pas echt honger. En dan bedoel ik geen trek, maar gewoon mannenhonger!Morsbiker schreef: ↑do 1 augustus 2019, 15:03beter zo?Kapitein Iglo schreef: ↑do 1 augustus 2019, 14:51 Fredje, kom d'r maar in
Oh, en zullen we nou eens afspreken foto's op een fatsoenlijk formaat te plaatsen? Dank u
Doneer en help mee!
Ibis Ripmo AF 2022
Pace RC529 2019
Sonder Camino Al Apex1 2018
Retired: Nukeproof Scout 290, 2x Trek Superfly 7, Stevens Fluent, Stevens S7
Ibis Ripmo AF 2022
Pace RC529 2019
Sonder Camino Al Apex1 2018
Retired: Nukeproof Scout 290, 2x Trek Superfly 7, Stevens Fluent, Stevens S7
- Elvander
- Elite Mountainbiker
- Berichten: 2134
- Lid geworden op: za 28 mei 2016, 21:29
- Mijn mountainbike: Spider SL
Haha wat een mooi topic zeg, vooal in combinatie met het bier- en whisky-topic
Hier staat een Weber Performer, da's gewoon een Weber Kettle in een rekje waardoor wat meer op hoogte.
Gisteren net beefribs gemaakt, perfect gelukt. zal even zien of een plaatje lukt.
Eet smakelijk
Hier staat een Weber Performer, da's gewoon een Weber Kettle in een rekje waardoor wat meer op hoogte.
Gisteren net beefribs gemaakt, perfect gelukt. zal even zien of een plaatje lukt.
Eet smakelijk
- Morsbiker
- Mountainbike Junk
- Berichten: 346
- Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
- Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7
PLAATJE!!Elvander schreef: ↑do 1 augustus 2019, 15:20 Haha wat een mooi topic zeg, vooal in combinatie met het bier- en whisky-topic
Hier staat een Weber Performer, da's gewoon een Weber Kettle in een rekje waardoor wat meer op hoogte.
Gisteren net beefribs gemaakt, perfect gelukt. zal even zien of een plaatje lukt.
Eet smakelijk
- Elvander
- Elite Mountainbiker
- Berichten: 2134
- Lid geworden op: za 28 mei 2016, 21:29
- Mijn mountainbike: Spider SL
Ok ok, ik kan niet heksen
Na het aansnijden:
Was een 2,9kilo stuk "Jacob's ladder" waar wel zeker 0,7 kilo fatcab vanaf gesneden is.
Goed gelukt maar voor mij te zwaar qua smaak. Goed experiment though.
Laatst gewijzigd door Elvander op do 1 augustus 2019, 16:22, 1 keer totaal gewijzigd.
- Morsbiker
- Mountainbike Junk
- Berichten: 346
- Lid geworden op: wo 8 augustus 2012, 09:24
- Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7
NICE
wat hebt je qua kruiden / marinade gebruikt?
Tip voor het marineren van Bavette = dag van tevoren: 50% jus dórange / 25% ketjap manis / 25% ketjap asin + 4 tenen gerookte knoflook
Op de dag zelf paar uur van te voren uit de koelkast. 15 min+/- grillen op 180gr dan ff wat zeezout erop en peper
wat hebt je qua kruiden / marinade gebruikt?
Tip voor het marineren van Bavette = dag van tevoren: 50% jus dórange / 25% ketjap manis / 25% ketjap asin + 4 tenen gerookte knoflook
Op de dag zelf paar uur van te voren uit de koelkast. 15 min+/- grillen op 180gr dan ff wat zeezout erop en peper
- Elvander
- Elite Mountainbiker
- Berichten: 2134
- Lid geworden op: za 28 mei 2016, 21:29
- Mijn mountainbike: Spider SL
Grof zout, vers gemalen peper en Zuid Afrikaanse all purpose Braaikruiden, was een prima combi.
Vind de vleessmaak gewoon erg zwaar.
Normale spareribs vind ik gewoon lekkerder.
Verder maak ik met enige regelmaat sate op lange spiesen voor bij de nasi en ik rommel wat aan met van alles en nog wat (burgers, chuck, rib-eye, tritip, worsten, kip, etc).
Vind de vleessmaak gewoon erg zwaar.
Normale spareribs vind ik gewoon lekkerder.
Verder maak ik met enige regelmaat sate op lange spiesen voor bij de nasi en ik rommel wat aan met van alles en nog wat (burgers, chuck, rib-eye, tritip, worsten, kip, etc).
- TenZNL
- Elite Mountainbiker
- Berichten: 5650
- Lid geworden op: zo 31 januari 2016, 15:44
- Mijn mountainbike: Opvallend kleurrijk
Hahaha, veeg mij maar op
In order of appearance: Pivot | Dartmoor | C₃H₈ Hugene | C₃H₈ Tyee
Proud member of #TeamOnbenul
Na je 46e behoor je dood te zijn en op je klapstoel geraniums te schetsen (sound on)
Proud member of #TeamOnbenul
Na je 46e behoor je dood te zijn en op je klapstoel geraniums te schetsen (sound on)