Etrex 30

Discussiehoek voor GPS Routes/tracks, Navigators, Software en meer.

Moderator: Rogier

Plaats reactie
Rob123
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 21
Lid geworden op: wo 27 februari 2019, 22:37

zo 21 juli 2019, 17:57

Sinds kort een andere etrex 30 gekocht ivm. Een defecte oude.
Hij is zo goed als nieuw en kennelijk nooit gebruik.
Als ik hem aanzet krijg ik meteen de melding
Kan kaarten niet ontgrendelen.
Er staan div. Kaarten in het eigen geheugen en ik heb osm van spanje op een geheugenkaart gezet maar ook dit werkt niet.
Hij vind niets.....
Als ik een route intik krijg ik de melding.
Route berekeningsfout! Kaarten hebben geen nav.wegen in dit gebied.

Software versie 3.30

Bij voorbaat dank voor de tips.

Rob.
Gebruikersavatar
tiewrap
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1879
Lid geworden op: do 25 september 2014, 16:27
Mijn mountainbike: Haibike Sleek

zo 21 juli 2019, 21:15

Nu heb ik er ook niet veel verstand van, maar javawa kan als het goed is dingen controleren.
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 16618
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

zo 21 juli 2019, 22:01

Javawa heeft wat tooltjes op zn site en 1 daarvan (Device manager? haal de namen altijd door elkaar) kan je gebruiken om de kaarten te controleren.
Waarschijnlijk is 1 vd kaarten vergrendeld, kopieerbeveiliging.
Betaalde kaarten van een andere Garmin (je oude etrex) werken niet op een andere Garmin.
Dat is mooi tegen illegaal kopiëren, maar erg lullig in jouw geval, waar je een betaalde kaart op je oude Garmin hebt geregistreerd...
Er zijn tooltjes om dit op te lossen, maar die mogen hier niet besproken worden.

Zonder werkende kaart kan je natuurlijk geen route gebruiken, alleen tracks.

Routes zijn sowieso niet aan te raden voor mtb, je gps stuurt je heel efficient door het bos, maar niet over de leukste paadjes.

Mijn ervaring met de Etrex 30(zonder x) is dat firmware 2.80 het beste werkt.
Tip die ik kreeg van Javawa.
Some days it's easy, some days it's a fight.
Rob123
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 21
Lid geworden op: wo 27 februari 2019, 22:37

zo 21 juli 2019, 22:07

Ok, maar ik kan nu helemaal niets....
Ik zie geen wegen etc.etc.
Als er een kaart gelockt is of zo moet ik toch met een osm kaart wel iets kunnen....
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 16618
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

zo 21 juli 2019, 22:12

Ja, zou je zeggen.
Haal de SDkaart er eens uit.
Some days it's easy, some days it's a fight.
Rob123
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 21
Lid geworden op: wo 27 februari 2019, 22:37

zo 21 juli 2019, 22:13

Toen ik hem kreeg zat er geen sd kaart in.
Dus die erin gezet met een osm map maar ik blijf dezelfde melding krijgen..
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 16618
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

zo 21 juli 2019, 22:14

Ik kan mijn Etrex30 eens bekijken, welke .img bestanden er in de Garmin folder horen te staan.
Er zal wel iets vreemds in de Garmin map op de Etrex zelf staan.
Some days it's easy, some days it's a fight.
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 16618
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

zo 21 juli 2019, 22:18

Stuur anders ff een PB.
Some days it's easy, some days it's a fight.
Rob123
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 21
Lid geworden op: wo 27 februari 2019, 22:37

zo 21 juli 2019, 22:43

Ik heb een kaart gevonden die niet ontgrendeld is.
Een topo kaart van portugal.
Ik heb er toch niks aan...gewoon eraf kiepen ?
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 16618
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

ma 22 juli 2019, 00:35

Ja, van je Garmin verwijderen, misschien wel eerst ff naar je pc kopieren ;)
Some days it's easy, some days it's a fight.
Rob123
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 21
Lid geworden op: wo 27 februari 2019, 22:37

wo 24 juli 2019, 20:16

Yes ,
Probleem opgelost , er zat een gelockte kaart op .
Deze kaart eraf gekiept en ...tada werken.😁
Bedankt voor de hulp .
Plaats reactie