MtBikers met Tattoo's

Voor alle andere bikegerelateerde onderwerpen die de biker bezig houden.
Plaats reactie
Little-J
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 26
Lid geworden op: ma 16 april 2012, 13:53
Mijn mountainbike: X-tract XT30

Hallo allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik op het forum heb rond gesnuffeld. Dit wegens persoonlijke omstandigheden waar ik jullie niet mee wil lastig vallen. Mijn vraag is eigenlijk. Zijn er bikers hier op het forum met tattoo's?! En dan doel ik voornamelijk op tattoo's gevestigd op de buitenkant van de onderarm. Ik zit namelijk te overwegen een tattoo te nemen, maar twijfel nog enorm aangezien dat waarschijnlijk bij een valpartij enorm beschadigd zou kunnen raken.

In afwachting op jullie reacties. Ik ben benieuwd.

Mvg,
Little-J
Gebruikersavatar
kusanagi
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 663
Lid geworden op: za 11 september 2004, 23:33
Mijn mountainbike: Rocky Mountain Altitude Rally Edition - Specialized Demo 8 - Specialized P1

Nou, ik heb daar geen plakplaatje maar bijvoorbeeld wel op mijn onderbeen, ook een plek die nog wel eens geraakt wordt.

Maar je moet wel flink tekeer gaan wil je je plaatje beschadigen. Een beetje flinke schaafwond is niet voldoende hoor, dus ik zou me niet te ongerust maken.

En dan ff als je moeder klinkend, buitenkant onderarm is wel duidelijk zichtbaar en lastiger te 'verbergen' indien nodig ze maar ;)
rendier410
All rounder
All rounder
Berichten: 130
Lid geworden op: vr 7 mei 2010, 21:11

Ik heb ook een kauwgom plaatje op me kuit staan. Ook na een schaafwondje gewoon kwam me plaatje er gewoon weer onder vandaan.
En wat er gezecht word vooral als het je eerste tattoo is denk goed na over de plek boven arm, been en borst/rug kan je makkenlijk verbergen als je een keer wat officieels heb.
markje
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1161
Lid geworden op: di 3 februari 2009, 16:50

rendier410 schreef: En wat er gezecht word vooral als het je eerste tattoo is denk goed na over de plek boven arm, been en borst/rug kan je makkenlijk verbergen als je een keer wat officieels heb.
Ik weet niet hoe oud je bent en wat voor werk je doet of wilt gaan doen, maar hou er rekening mee dat niet elke werkgever (of klant) zit te wachten op zichtbare tattoo's. Ik heb zelf geen tattoo (wel gewild), omdat ik al vrij snel wist welke richting ik opging. Die richting accepteert niet echt zichtbare tattoo's (of piercings).
TinaToertocht
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 986
Lid geworden op: ma 8 oktober 2012, 12:00

Ook niet iedere vriendin/vrouw..... :lol:
Bah! Tattoos! :o
wiebie
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 319
Lid geworden op: ma 23 augustus 2010, 14:07
Mijn mountainbike: Specialized Rumor

TinaToertocht schreef:Ook niet iedere vriendin/vrouw..... :lol:
Bah! Tattoos! :o
Haha hier wel :lol:
Zowel ik als het mannetje!!
Ik op mijn rug, dus weinig last van m.b.t. beschadigingen. Moet ik wel hele gekke dingen doen :winkie:
Mannetje is voorzien van een sleeve, dus idd ook gehele onderarm, maar ook bovenarm.
Kan je alleen vertellen dat hij vorig jaar Mei is aangereden door een bus, op de fiets en daardoor was er een stuk van het uiteinde van het schouderdak afgebroken.
Toch geopereerd om het afgebroken stukje te verwijderen, maar zijn meedenkende chirurg heeft een net litteken achtergelaten net boven de tattoo, omdat hij het zelf zonde vond daarin te gaan snijden :-q
Op z'n onderarm en elleboog nog wel 2 littekens van een operatie tennisarm, maar de tattoo heeft zich gewoon hersteld en daar zie je eigenlijk niets (meer) van.
Oh ja en een tattoo neem je voor jezelf en niet voor anderen. Leuk als ze het mooi vinden, anders jammer voor hun. Ik kan me ook irriteren aan mensen met verschrikkelijk oorbellen of i.d. :wink:
Werk-gerelateerd zal je er idd rekening mee moeten houden. Volgens mij weten ze bij mijn man op de zaak nog steeds niet wat er onder de longsleeves verborgen zit :tong en ik zit niet in mijn bikini op de zaak en daarbij komt nog dat mijn werkgever er ook van voorzien is :lol:
Little-J
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 26
Lid geworden op: ma 16 april 2012, 13:53
Mijn mountainbike: X-tract XT30

Ik ben 28, maar wil dit wel eerst nog op het werk bespreken voordat ik de knoop door hak. Ik ben geen persoon om de verkoop in te gaan oid. Maar ik werk wel op het kantoor. Maar grotendeels van de tijd loop ik met blousjes rond. Dus dan valt die plek niet op, wel als ik met korte mouwen zou komen werken.
g60
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3316
Lid geworden op: zo 14 oktober 2007, 20:11
Mijn mountainbike: Gary fisher superfly 100, custom build. Scott scale rc ‘12 custom.Trek 920 (ex tacx).
Contacteer:

tja, je weet nooit waar je in terecht komt kwa werk.. bv. als taxichauffeur moeten de tattoos ook bedekt kunnen worden. lekker als je moet werken zomers met een auto zonder airco of kapot is in je lange mouwen... om maar ff wat te noemen. als je voor kantoor iets officieels hebt zul je ook met warm weer al snel lange mouwen aan moeten doen..? wel iets om over na te denken.
life starts @ 150bpm...
jerry's kid
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 606
Lid geworden op: zo 28 april 2002, 02:00
Mijn mountainbike: Stanton Sherpa Gen 3
Contacteer:

Sinds mijn werkbezoek in Taiwan is mijn bijnaam nu doctor tattoo ;) In Azië snappen ze niet dat gepromoveerd zijn (dr.) en tatoeages samen kunnen gaan. Ik heb twee halve sleeves (Japans) en een traditionele (hamertje tik) Indonesische schorpioen (Iban) op de kuit. Als ik een presentatie oid moet geven heb ik wel lange mouwen aan, maar voor de rest loop ik altijd met korte mouwen. Als iemand me daarom niet zou willen aannemen, wil ik daar ook helemaal niet werken. Ik heb het niet zo op kortzichtige mensen.

Overigens ik ben laatst nog op een motorkap van een mini beland en hierbij de nodige schaafwonden opgelopen (schouder). Tatoeage ziet er echter nog steeds perfect uit. Tuurlijk is er een bepaald risico dat je tatoeage er niet mooier op wordt na verwondingen, maar over het algemeen valt het erg mee is mijn ervaring. Het ligt natuurlijk ook oa aan het ontwerp van je tatoeage.
Laatst gewijzigd door jerry's kid op do 21 februari 2013, 13:03, 2 keer totaal gewijzigd.
Better to die on your feet than live on your knees - Emiliano Zapata
Mu``
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1332
Lid geworden op: wo 9 september 2009, 21:45
Mijn mountainbike: Close to Jedi.
Contacteer:

Ik heb twee kleine tattoo's: één op mijn rug en één aan de binnenkant van mijn rechter bovenarm. Binnenkort volgen er meer, ik wordt namelijk vader en wil ook een aantal andere designs. Deze zullen op mijn benen komen en op mijn borst. Allemaal bedekbaar dus, maar mijn werkgever weet dat ik tattoos heb en wordt hier geaccepteerd.
jerry's kid
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 606
Lid geworden op: zo 28 april 2002, 02:00
Mijn mountainbike: Stanton Sherpa Gen 3
Contacteer:

g60 schreef:tja, je weet nooit waar je in terecht komt kwa werk.. bv. als taxichauffeur moeten de tattoos ook bedekt kunnen worden. lekker als je moet werken zomers met een auto zonder airco of kapot is in je lange mouwen... om maar ff wat te noemen. als je voor kantoor iets officieels hebt zul je ook met warm weer al snel lange mouwen aan moeten doen..? wel iets om over na te denken.
Je werkt toch om te leven en niet andersom? Moet je dingen maar laten omdat andere mensen kortzichtig zijn en vooroordelen hebben? Tuurlijk is het goed om er goed over na te denken,want je kunt het moeilijk ongedaan maken, maar in Nederland zijn tatoeages (gelukig) al redelijk geaccepteerd en is het niet meer iets wat geassocieerd wordt met aso's/zeelui/criminelen etc. Als je je overal maar aan aanpast, zal er ook niks veranderen.
Better to die on your feet than live on your knees - Emiliano Zapata
Gebruikersavatar
Bowiex
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3681
Lid geworden op: di 21 februari 2012, 15:56
Mijn mountainbike: Loekie 3-wieler
Contacteer:

Mu`` schreef:Binnenkort volgen er meer, ik wordt namelijk vader en wil ook een aantal andere designs.
Beetje off-topic. Maar van harte proficiat! Het mooiste moment van je leven. :-q
Basso68
All rounder
All rounder
Berichten: 115
Lid geworden op: vr 3 september 2010, 09:42
Mijn mountainbike: BMC Teamelite TE02 * Trek Fuel EX9

Ik ben zelf werkgever en heb op zich geen moeite met tattoo's, hoewel ik het zelf niet mooi vind. Ik vind echter wel (@jerry's kid) dat tegenover jouw vrijheid om tattoo's te hebben de vrijheid van een werkgever staat om geen mensen aan te nemen die hij/zij qua uitstraling niet bij zijn/haar bedrijf vindt passen.

Maw: dan ook het risico accepteren dat je vanwege je tattoo's, piercings, kapsel, gothic make-up niet wordt aangenomen...
jerry's kid
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 606
Lid geworden op: zo 28 april 2002, 02:00
Mijn mountainbike: Stanton Sherpa Gen 3
Contacteer:

Tuurlijk accepteer ik dat risico. Zoals al eerder aangegeven, als een werkgever het uiterlijk belangrijker vind dan de capaciteiten van iemand hoef ik daar ook niet te werken. Gelukkig ben ik zo gespecialiseerd dat ik het me kan permitteren om enigzins "arrogant" op te stellen ;).
Better to die on your feet than live on your knees - Emiliano Zapata
Monster
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 563
Lid geworden op: wo 2 mei 2012, 10:19
Mijn mountainbike: Trek Superfly 7

@jerry's kid, ik begrijp helemaal wat je bedoeld, maar:
Door zichtbare tatoeage's (piercings, etc...) verklein je gewoon je potentiele werk. Als het geen probleem is om werk te vinden is dat heel mooi, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen en je moet je er wel heel bewust van zijn wat voor gevolgen je uiterlijk kan hebben.
De 'uiterlijk is belangrijker dan capaciteiten' opmerking is wel heel kort door de bocht. Een werkgever heeft zelf nl. ook te maken met andere partijen (klanten bijvoorbeeld!) die er wellicht een kortzichtige mening op na houden. Natuurlijk kun je dan ook zeggen dat ze maar met een andere leverancier in zee moeten gaan, maar ik verwacht dat een werkgever dan eerder kiest voor iemand met vergelijkbare (of wellicht mindere!) capaciteiten die een 'representatief' uiterlijk heeft. Mensen oordelen snel en vaak grotendeels gebaseerd op uiterlijk helaas.

Ik ken het gevoel precies, liep altijd in gescheurde spijkebroeken, sleeveless t-shirts, kisten en heb lange haren. Overigens zonder metaal, verf of plakplaatjes. Ben me bewust van mijn capaciteiten en als andere mensen me alleen beoordeelden op mijn uiterlijk dan vond ik dat hun probleem.
Inmiddels is het allemaal wat afgezwakt (niet onder druk, ben gewoon ouder geworden..), heb nog steeds lange haren maar de spijkerbroeken zijn heel, t-shirts hebben korte mouwen en de kisten zijn vervangen door wandelschoenen. In een pak zul je me niet in zien, voor klanten vind ik een nette spijkerbroek en blouse voldoende. Dat heeft overigens tot gevolg dat ik minder bij klanten over de vloer ben dan een aantal collega's. Maar goed, dat vind ik helemaal niet erg ;) En eigenlijk is mijn weigering om een pak te dragen net zo goed kortzichtig...
Plaats reactie