Onverwoestbare Vos presenteert haar boek 'Op de Troon'.

Marianne Vos blijft grossieren in overwinningen. De wielrenster won de mountainbikewedstrijd in het Brabantse Nieuwkuijk maandag. Ze schreef zondag nog de prestigieuze klassieker de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Dinsdag presenteerde ze tevens haar boek 'Op de Troon'.

Vos won haar laatste vier wedstrijden op de mountainbike. Ze start zondag ook weer in Norg. Op de weg is de olympisch kampioene op 17 april weer te bewonderen. Ze doet dan een gooi naar de eindzege van de Waalse Pijl.

Een inkijk in het leven van een groot sportvrouw. Marianne Vos geeft fans in haar maandag gepresenteerde boek 'Op de Troon' een kijkje achter de schermen tijdens de succesvolste periode van haar toch al daverende carrière, het tweede deel van het afgelopen jaar. Ze vertelt in het door Rik Booltink geschreven boek openhartig over haar twijfels en problemen in de aanloop naar de Olympische Spelen, de ontladingen na de topsuccessen en haar ambities voor de komende jaren.

De alleskunner van het Rabobank Liv/Giant Team kreeg maandagmiddag in het Brabantse Provinciehuis van haar geboorteplaats 's-Hertogenbosch het eerste exemplaar uit handen van Rik Booltink. Hij is verantwoordelijk voor de inhoud, samengesteld op basis van talrijke gesprekken met de hoofdpersoon en diverse andere betrokkenen. Booltink creëerde een boek, dat anders is dan zoveel andere boeken over sporthelden. Geen saaie biografie, maar een aan de hand van reportages samengestelde karakterschets van een zeer bevlogen topsporter. Een topsporter, die ook haar twijfels kent en voor wie het allemaal echt niet zo vanzelf gaat als de buitenwacht vaak denkt. Samengevat in een documentaire op papier.

Het boek van Marianne is vlot, pakkend en uitnodigend geschreven. Een select gezelschap kreeg maandag een uitstekend beeld van de inhoud tijdens de presentatie, die ook al zo anders was als veel andere boekpresentaties. Absoluut niet saai, bij momenten humoristisch, swingend en ook emotioneel. De Brabantse commissaris van de Koningin Wim van de Donk en de gedeputeerde van onder meer sport, Brigitte van Haaften-Harkema bespraken de band van Marianne met haar en hun provincie. Onder anderen Erica Terpstra en Marianne's beste vriendin Marlies van Hemert vertelden hoe sterk bepaalde passages in het boek raken. Terpstra las een deel voor van het door Marianne's ouders Conny en Henk Vos geschreven voorwoord. Ontroerende en eerlijke woorden recht uit het hart, die veel mensen zullen beroeren.

“Ik wilde zeker geen biografie op mijn 25e. Net of mijn carrière al voorbij is”, vertelde de kampioene zelf met flair en souplesse. “Ze liet aanvankelijk niet het achterste van haar tong zien, maar gaandeweg kwam Marianne los en daardoor krijgt de lezer een goed beeld van haar beleving tijdens het topjaar 2012”, vulde auteur Rik Booltink aan. 'Op de Troon' maakte maandag in elk geval een prima debuut.

Het boek is van een stevig formaat en 240 pagina's dik. Het grootste deel van de fraaie foto's komt van de camera van Anton Vos, Marianne's broer. Het boek is te koop voor 19,95 euro. ISBN 978-94-6228-056-4

LEES DIT HIERNA

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER