Verniewde en verruimde Canyon Neuron 2019 collectie

Na de recente lancering van de Neuron AL – de 130 mm full-suspension allrounder – presenteert Canyon de full-carbon variant, de Neuron CF en de splinternieuwe gemotoriseerde Neuron:ON. Alle drie deze modellen zijn uitgerust met een efficiënte en gevoelige vering, een vertrouwde geometrie en een scala aan slimme oplossingen zodat je meer tijd hebt om te genieten van je tocht.

Om de bike in actie te zien klik je op het volgende YouTube filmpje:

"Met de Neuron CF gaan we in tegen de huidige trend in trail biking – namelijk het maken van 130mm bikes gericht op de ervaren, op snelheid-georiënteerde biker" aldus Canyon Product Manager Michael Staab, die de aanpak achter de Neuron CF verklaart. "Om ervoor te zorgen dat de biker kan genieten van ritten in de bergen, lange dagen in de heuvels of zelfs de klassieke after work rit, heeft deze bike andere kwaliteiten nodig." In het geval van de Neuron CF betekent dit een licht carbon frame, een geometrie die de hele dag vertrouwen en comfort biedt alsook weloverwogen keuzes wat de overige componenten betreft.

Het full carbon, full suspension 29-inch (27.5-inch in maten XS en S) Neuron aanbod begint met de Neuron CF 8.0, met een prijskaartje van €2699. Het topmodel is de Neuron CF 9.0 Unlimited. Deze heeft een gewicht van 12.1kg en is uitgerust met Fox vork en demper en een Shimano XTR groepset. Dit topmodel heeft een prijskaartje van €5599. De Neuron CF WMN 8.0 en 9.0 zijn dames specifieke modellen, en zijn voorzien van een zadel en cockpit die speciaal geoptimaliseerd zijn voor vrouwelijke bikers.

De Neuron:ON is de tweede Canyon e-mountainbike. Deze bundelt alle voordelen van de e-bike en brengt je in de wondere wereld van het e-mountainbiking. De Neuron:ON komt met een aluminium frame, 130 mm voor- en achtervering en een krachtige Shimano Steps E8000 aandrijving. Hetzelfde systeem wordt gebruikt bij de grote broer, de Spectral:ON. De Neuron:ON werd ontworpen voor langere mountainbiketochten en beschikt daarom over 29-inch wielen (27.5-inch in maten XS en S),een specifiek e-mountainbike zadel, de SD:ON, en een USB-poort op de bovenbuis. "Vergeleken met de Spectral:ON, heeft de vering van de Neuron:ON een meer lineaire progressie voor meer comfort. De 2.6-inch banden geven extra tractie, ideaal voor de langere e-mountainbiketocht", verklaart Philipp Klein, Product Manager bij Canyon. Het instapmodel, de Neuron:ON 5.0 kost P. 02

€3299. Het topmodel is de Neuron:ON 7.0 en kost €4299. De Neuron:ON 5.0 en 6.0 zijn eveneens beschikbaar als damesmodellen, uitgerust met een dames specifiek zadel en aangepaste cockpit.

 

LEES DIT HIERNA

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER