De zon tegenmoet met de AGU Beam Black zonnebril

Er is tegenwoordig zoveel keus in fietsbrillen dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet en de prijsklasse variëren dan ook flink. Maar tussen al het geweld kom je vaak leuke brillen tegen voor een vriendelijke prijs. Wij gingen op pad met de AGU Beam Black.

En om met de deur in huis te vallen. De bril doet weinig onder voor haar grote broers. Vooral in de wereld van het mountainbiken wordt er niet zachtzinnig met materiaal en accessoires omgegaan.

De bril wordt geleverd met een zakje waar je hem in kunt doen en welke tevens als poetsdoek dient. Dus niet met een hardcase, maar voor deze prijsklasse is dat geen gemis. Tijdens het vervoeren leggen we de fietsbrillen toch 9 van de 10 keer in de helm zodat deze niet beschadigd.

De bril ziet er netjes en goed afgewerkt uit met een stevig kunststof montuur gemaakt van Grilamid TR 90 materiaal. Dit zorgt voor een stevig maar ook licht montuur en de wijzer van de keukenweegschaal blijft dan ook hangen op 31 gram.

De voorkant van de bril heeft twee rubberen insert bij de neus ten behoeve van het comfort. Vlak boven deze inserts zie je twee dunne verbingdingsbruggen lopen tussen de boven en onderkant van het frame. Dit zorgt voor stevigheid en stabiliteit van de bril. De bruggen zie je ook alleen aan de achterkant van het glas. Aan de voorkant vallen deze niet op.

Het breedste punt van het montuur meet 14 cm wat voor brede gezichten aan de smalle kant zou kunnen zijn. Maar voor onze smalle gezichten zit het prima.

De pootjes zijn vervaardigd uit twee soorten materiaal. Grilamid en anti-allergene silicone strips waarmee de bril zich tegen je hoofd aan klemt. Deze zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de insert bij de neus. En qua grip doen ze het prima. Tijdens het klimmen onder de blauwe zon in de Ardennen stroomt het zweet aardig naar beneden en een technische afdaling later zit alles nog mooi op zijn plaats.

Wat opvalt aan de bril is de doorlopende lens. Een groot glas welke een groot oppervlak rondom je gezicht omsluit. De bril valt dan ook in de categorie "full coverage" en misstaat ook niet bij zware All Mountain tochten. Het voordeel van een omsluitende bril is dat modder, zand en opvliegend puin niet in je ogen kan komen. Het grote glasoppervlakte heeft als bijkomend voordeel dat je volledig zicht rondom hebt, je kunt dus netjes vanuit je ooghoeken de concurrentie in de gaten houden zonder je hoofd te draaien of dat je tegen een rand aan kijkt.

Om het aanslaan van de glazen te voorkomen is de grote lens uitgerust met 12 ventilatiegaten. Nu hebben we nog niet met dompig weer gereden dus aanslaan is uiteraard nog niet voorgekomen. Maar meestal gebeurd dit tijdens het stoppen of rustig trappen. Zodra je een bepaalde snelheid hebt bereikt trekt de aanslag direct weg.
De glazen zijn voorzien van een UV400 coating wat betekend dat ze 100% UV straling tegenhouding. Zo zijn je ogen goed beschermd tegen de zon.
De Beam is niet uitgerust met fotochromatische glazen maar heb je hier interesse in dan is deze wel verkrijgbaar bij AGU.

De AGU Beam zonnebril is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit of fluo geel.

De adviesprijs bedraagt € 29,99 

Voor meer informatie klik je op:
https://agu.com/beam-fietsbril

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER