Op pad met de Ekoi MTB-lijn

Het Franse Ekoi had bij het bedenken van de kleuren voor dit mountainbike setje vast en zeker het Nederlandse oranje voor ogen. Stijlvol zwart met kleurige oranje accenten in shirt en helm is het geworden.

Jersey:
Wij Nederlanders worden geboren met een fiets tussen de benen en de oranje toon is lekker flitsend en valt lekker op. Het shirt voelt soepel en vederlicht aan en met ¾ mouwen ben je net wat beter beschermd tegen takken van overhangende bramenstruiken welke zo nu en dan langs je favoriete singletrack sieren. Ekoi logo voorop de borst en achter op de rug. Twee zakjes met rits op de rug zodat je sleutels en telefoon daar blijven waar ze horen en niet op de trail terecht komen.

Vederlicht dus, nader onderzoek leert dat de stof is gemaakt van 65% Bamboo, 30% Tencel en 5% Spandex. Hiermee wordt een hoge aaibaarheidsfactor, prima beleving en gevoel gecreeerd. De stof laat dan ook prima het transpiratievocht door. Na een aantal rondjes door de wasmachine op 30 graden en in de droogtrommel (wat dus eigenlijk helemaal niet mag!)  op het kreukherstellend programma blijven kleur en logo in de juiste vorm. De purist mag gaan voor een handwas en droogrekje, maar soms zijn we makkelijk aangelegd, dus een kind kan de was doen.

Het shirt komt in de maten S t/m XXL en de adviesprijs bedraagt € 39,99
Voor meer informatie klik je op: https://www.ekoi.com/nl/1236-vetements-vtt

Short:
De broek is zoals het zijn moet, met net die speelse looks en afwerking. De eerste indruk is dan ook dat deze niet te zwaar, robuust en degelijk is. Tijdens het fietsen valt pas op hoe hij werkelijk zit. Ook in en uit het zadel, zonder dropperpost, is geen enkel probleem. Stretch daar waar het kan en nodig is, ventilerende meshe aan de buitenkant van de pijpen en zelfs met ritsjes in de liesstreek welke je open kunt maken voor extra ventilatie tijdens warme zomerdagen. Van die ritsjes merk je dan ook niets tijdens het biken.

De taille is op maat te maken met twee stroken klittenband. Dit ook weer met flink wat stretch zodat wat het zitcomfort ten goede komt. Twee gewone afsluitbare broekzakken maken het af. Groot genoeg voor mijn digitale camera rechts, en sleutelbos links.

96% Polyester en 4% Spandex. Meer dan een aanrader deze Ekoi. En het fietst toch net een beetje lekkerder zo’n nieuw setje.

“Ik zat nogal eens met een gewoon wielrensetje op mijn mountainbike, dat is nu verleden tijd.”
- Bert Luit -

De oranje details komen toevallig ook hier en daar terug in de baby blauwe Trek X-caliber 9 waarmee we op pad zijn. Stijlvoller kan bijna niet. Het spreekwoord zegt: ‘kleren maken de man’. Aan te vullen met ‘goede wielerkleding maken de coureur’.  De maatvoering is aan de ruime kant. Ik met mijn 1.86 m en 100 kg pas prima in maatje 38. Het shirt is overigens maat 2XL en past perfect. Dus niks geen rare Italiaanse kleine maten voor mij dit keer.

De binnenbroek welke Ekoi hier bij levert is dan wel weer een Italiaanse maatvoering en zit zelfs aan de krappe kant. Gelukkig is het stretch maar one size fits all is wat teveel van het goed. Voor het comfort draag ik dan ook een Bibshort met bretels onder de broek.

Het short komt in de maten S t/m XXL en de adviesprijs bedraagt € 89,99
Voor meer informatie klik je op: https://www.ekoi.com/nl/short-mtb/8624-short-ekoi-mtb-blanc-2019.html

Helm:
Als kers op de taart schieten we de paden op met de Ekoi Trail Forest helm. Maar voordat we naar buiten gaan komt eerste de oude vertrouwde keukenweegschaal tevoorschijn en de naald blijft dan ook hangen op een nette 324 gram.

Voor de koeling heeft de helm 12 ventilatiegaten en de knal oranje met zwart kleurtjes passen prima bij het hiervoor genoemde kleding setje.
De helm welke wij dragen is maat L/XL wat volgens Ekoi overeenkomt met een hoofd omtrek tussen de 58 cm – 61 cm. Instellen gaat met de bekende draaiknop aan de achterzijde. Daarbij is de hoogte van dit gedeelte ook nog in drie posities in te stellen. Voor de vorm van mijn schedel is de laagste positie het fijnste. Het kinbandje heeft een magnetische sluiting. Deze is prima met één hand zowel te openen als te sluiten.

Het kinbandje is voorzien van een extra stukje omhulsel wat het comfort wederom verhoogt. De helm heeft een in hoogte verstelbaar zonnekapje in stijlvol zwart. Prima tegen de laagstaande zon, overhangend struikgewas en takken. De luchtgaten laten ook prima het klemmen van een niet in gebruik zijnde zonnebril toe.

De helm zit zeer prettig en zonder helm rijden, wat we dus al sinds onze kindertijd niet meer doen, moet je niet willen.

Mijn “over the bar” van precies een jaar geleden, lekker hard met een fikse wind in de rug over de Zeeuwse duinpaden met een gravelracer, leverde me een gebroken 6e nekwervel op. Het binnenwerk van die helm was gebroken, politie en ambulance personeel spraken van geluk dat ik een helm droeg. Ik zag die dag enkele racefietsers zonder helm. Het zal je maar treffen. Van het ongeval weet ik zelf niets meer af, ben de film kwijt. Ooggetuigen spraken van ‘met hoge snelheid over de kop geslagen’.
Aldus Bert Luit.

Terug naar mijn nieuwe oranje fietshelm. De pads aan de binnenzijde zijn allemaal uitneembaar en uit te wassen. Tevens zijn ze gemaakt  van een materiaal dat niet graag vocht opneemt. Dus af en toe afnemen met een baby wipe volstaat ook prima. De helm is lekker opvallend, mooi en ik ben en in no time erg aan gehecht.

De helm komt in de maten S/M of L/XL en de adviesprijs van de helm bedraagt € 129,99
Voor meer informatie klik je op: https://www.ekoi.com/nl/413-helm-atb

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER