Stan's NoTubes introduceert Flow EX3 velgen en wielsets

Stan's NoTubes introduceert met trots de nieuwe Flow EX3, een extreem duurzame nieuwe lijn velgen en wielsets ontworpen voor downhill, enduro en de meest veeleisende trails.

Gebaseerd op de legendarische Flow EX is de nieuwe EX3 velg voorzien van Tiebeam, een interne versteviging die een ongeëvenaarde slagvastheid en luchtretentie biedt. De Flow EX3 combineert het duurzame Tiebeam ontwerp van Stan's klassieke Flow EX met de 29mm interne breedte en 6069 aluminium constructie van de populaire Flow MK3. Om zo een geheel nieuwe velg te creëren die beter bestand is voor de huidige enduro, downhill en e-bikes. Terwijl de nieuwe Flow EX3 nog steeds de uitstekende rijkwaliteit levert waarvoor alle Stan velgen bekend zijn geworden, is de nieuwe Flow EX3 gericht op afdalen, snelheid, luchtretentie en duurzaamheid.

Stan's levert al jaren velgen aan  de Downhill World Cup en Enduro World Series teams, maar de Flow EX3 is de eerste velg die speciaal is ontworpen om deze zwaardere rijomstandigheden aan te kunnen, en is al een bewezen winnaar. Eind 2018 reed Martin Maes, de profrenner van GT Factory, met een Flow EX3 achterwiel naar een overwinning in de Enduro World Series in Whistler en vervolgens naar een overwinning in de World Cup Downhill in La Bresse. In 2019 liggen de Flow EX3 velgen en wielen op de fietsen van de Rachel, Gee en Dan Atherton van het GT Factory Racing Team en de Propain en Cannondale Factory Racing teams.

Velgen:
Tijdens uitgebreide tests van Stan's en concurrerende velgen tijdens de ontwikkeling van de Flow EX3, werd het belangrijkste voordeel van Stan's succesvolle Flow MK3 velg, uitgebracht in april 2016, bepaald door de 6069 aluminium constructie. Deze is 10-15% sterker dan de meer gebruikte 6061 legering. Ook zijn de radiale velgvorm van de Flow MK3 en de binnenbreedte van 29 mm zeer goed getest. Verrassender was de kracht van Stan's klassieke Flow EX velg, die gebruik maakte van interne verstevigingen om een drievoudige holle ruimte te creëren. Hoewel niet gemaakt van de duurzamere legering en naar hedendaagse maatstaven smal, toonde de oude Flow EX tijdens het testen een verbazingwekkende sterkte. Door het beste van deze ontwerpen te combineren, de wanddikte bij de spaken te verhogen en gebruik te maken van een nieuwe "BBQ"-afwerking met shotpeened afwerking, ontstond een velg die alle testdoelen overtrof, veel sterker en slagvaster bleek dan welke andere. Dit is de nieuwe Flow EX3.

De Flow EX3 velg is niet alleen sterk, maar is ook ontworpen om luchtverlies te voorkomen. Zelfs bij gebruik met een liner kunnen enorme schokken de zijwand van de meeste velgen opvouwen, waardoor er luchtverlies en uiteindelijk defecten ontstaan. Maar de Tiebeam interne brace en gepatenteerde low-profile zijwanden van de Flow EX3 zijn bestand tegen deze opvouwbaarheid waardoor de luchtdruk en structurele integriteit beter behouden blijft dan welke andere velg ook, zelfs onder de zwaarste schokken. Het ontwerp van de Tiebeam maakt ook een enorme sterkteverhoging mogelijk met slechts een minimale gewichtstoename. De 27,5" Flow EX3 velg weegt 580g, terwijl de 29" versie slechts 618g weegt.

Zoals alle Stan velgen zijn de Flow EX3's eenvoudig te installeren zonder binnenbanden. Dankzij Stan's beproefde Bead Socket Technology is alleen een vloerpomp nodig. Geoptimaliseerd voor 2,35" tot 2,8" banden is de Flow EX3 de evolutie van de Flow-lijn voor de meest agressieve rijders. Elke Downhill World Cup en Enduro World Series rit, elk uur van testen, rijden en verbeteren, het is allemaal hier in de nieuwe Flow EX3.

Wielen
Het bouwen van de Flow EX3 wielset begint met Stan's Neo OS voor- en achternaaf. De Neo OS voornaaf is voorzien van grotere lagers dan conventionele Neo-naven, terwijl hij toch compatibel is met zowel 20mm als 15mm vorken. De Neo OS achternaaf rolt op een stalen as voor meer duurzaamheid en bevat een betrouwbare Durasync freehub.

De Flow EX3 wielset maakt gebruik van standaard j-bocht spaken in lengtes die in fietswinkels over de hele wereld op voorraad zijn. De Sapim D-Light spaken van de Flow EX3 houden de roterende massa tot een minimum beperkt en bieden een uitzonderlijke sterkte, terwijl Sapim's Secure Lock legering nippels een mechanisch slot bieden dat bestand is tegen losraken. Flow EX3 wielsets zijn beschikbaar voor Shimano of SRAM XD cassettes en alle huidige assystemen, inclusief 110mm voor en Boost 148mm, 150mm, en Super Boost Plus 157mm achternaaf. Voor 2019 bestaat de mogelijkheid om "20x110 Boost"vorken te gebuiken.

De Flow EX3 wielsets zijn direct klaar om te rijden met het vooraf geïnstalleerde velglint voor tubeless gebruik en presta ventielen.
15x110mm OS voorwielen worden ook geleverd met een extra set van 20mm OS Boost eindkappen.

Garantie
Flow EX3 velgen worden geleverd met twee jaar garantie en een jaar no-fault Crash Replacement.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.notubes.com/catalog/product/view/id/354152/s/flow-ex3-wheels...

LEES DIT HIERNA

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER