Trails rijden met de Five Ten Kestrel Lace

De keuze voor schoenen geschikt voor platformpedalen groeit gestaag maar soms moet je toch een schoenplaatje monteren. Bikester hielp ons in de zoektocht. Wij gingen op pad met de Five Ten Kestrel Lace schoenen.

De Kestrels zijn, zoals je gewend bent van Five Ten, voornamelijk gericht op het All Mountain Biken maar misstaat niet onder je casual kleding als je even na het biken op het terras gaat zitten. Maar zodra je lekker met je voeten omhoog gaat zitten verraad de onderkant de schoen. Daar zit namelijk het ijzeren schoenplaatje verscholen tussen het rubber.

Maar voor we op het terras zitten gaan we eerst kijken naar de maatvoering. Normaal gezien bestel ik mijn fietsschoenen altijd een maat groter maar Five Ten geeft bij de Kestrels een normale maatvoering aan en mijn eigen maat 46 komt goed overeen met die van Five Ten. De schoen sluit netjes aan en valt niet breed uit. Dat is prettig voor mijn smalle voeten en tijdens het lopen met de schoenen maar bikers met brede voeten kunnen beter voor een maatje groter gaan.

De schoen is vervaardigd uit een stevig water- en winddichte kunstleren bovenkant met een versterkte neus. Water- en winddicht betekend vaak warme schoenen maar de neus is geperforeerd en de tong bestaat uit een meshe materiaal om transpiratie van de voeten af te voeren. Koude tenen hebben we afgelopen maanden in ieder geval niet gehad maar in de zomerdagen zijn heel dunnen sokken wel aan te raden.
De zool van de schoen is gemaakt uit C4 en Mi6 rubber. Het hardere C4 rubber zit rondom de schoenplaat en zorgt ervoor dat je goed kunt in- en uitklikken. Tevens zorgt dit voor een goede krachtoverbrengen naar de aandrijflijn. Met het in- en uitklikken hebben we een beetje gefoefeld want wij reden namelijk rond met de nieuwe Maglite pedalen welke een ijzeren plaatje onder in de schoen gebruiken in plaats van een klikplaatje.
De binnenzool is gemaakt uit een stootabsorberend EVA schuim. De binnenzool vangt onderweg netjes de trillingen op maar is niet te zacht zodat je er met kracht zetten geen hinder van hebt.

Op de trails merk je dat de schoen heel wat grip geeft. Vooral omdat we rondrijden met een magneetsysteem zodat je schoen zelf voor een groot gedeelte op de pedalen rust. Tijdens het rijden van technische trails hebben we geen enkele keer het gevoel gehad van de pedalen te slippen en tijdens lange tochten van meer dan 4 uur heb ik geen enkel moment het gevoel gehad het pedaal door de schoen heen te voelen.

Om de schoen rond de voeten te houden zijn de Kestrels uitgerust met veters. Een dubbele strik erin. De klitteband aansnoeren en je bent klaar om te gaan. De veters zijn ook niet al te lang en zitten niet hinderlijk in de weg. Ze zullen dus niet in je tandwielen verstrengeld raken.

Tijdens het wandelen met de schoenen voelen deze comfortabel aan maar het zijn geen Hike schoenen dus het is altijd opletten op natte wortels, modder en gladde steensecties. Tijdens droog weer heb je in ieder geval genoeg grip en de schoenen zijn comfortabel genoeg om de hele dag te dragen als je een keertje niet op de bike zit.

De Five Ten Kestrel Lace is een platformschoen voor klikpedalen welke genoeg grip creëert maar ook tijdens de Afterbike leuk er uit ziet. De slijtage is na een paar maanden minimaal maar ervaring leert dat de onderkant gerust een aantal bike seizoenen mee gaat.

De shoenen zijn verkrijgbaar in de maten 39 t/m 49 en zijn
verkrijgbaar in twee kleuren. Zwart of grijs.

De adviesprijs voor de Five Ten Kestrel Lace schoenen bedraagt € 139,99,-

Voor meer informatie klik je op:
https://www.adidas.nl/five-ten-mountain-bike-kestrel-lace-schoenen/BC063...

Met dank aan www.bikester.nl voor het beschikbaar stellen van de Five Ten Kestrel schoenen.
https://www.bikester.nl/five-ten-kestrel-lace-schoenen-rood-zwart-469369...

LEES DIT HIERNA

Outdoor-transport met de Fiido T2 Cargo Ebike

Fiido, die alweer 8 jaar bestaat en voornamelijk Ebikes maakt, is een bedrijf dat graag innoveert.…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER