VIDEO: MTB Awards voor Terpstra, Vader, Pieterse en Van Dijke

Anne Terpstra en Milan Vader zijn uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar 2020. Puck Pieterse en Mick van Dijke werden bij dezelfde verkiezing verkozen tot Talent van het Jaar. Het viertal kreeg de bijbehorende MTB Award woensdag 30 december uitgereikt via een coronaproof online-uitzending vanuit het Watersley Sports & Talent Park.

De Awards zijn uitgereikt in een online uitzending

MTB Award Elite-mannen

De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2020 naar Milan Vader (24). Hij werd Nederlands kampioen, 13e op het EK, 23e op het WK, pakte de winst bij de Coupe de France en op Spaarnwoude. Daarnaast  verzamelde hij nog een tas vol andere mooie uitslagen, waardoor hij het jaar afsloot op een 5de plaats in de wereldranking. De KMC-Orbea renner krijgt daarmee met afstand de meeste stemmen in de poll en dus geheel verdiend de mooie Award!

MTB Award Elite-vrouwen

Anne Terpstra (29) heeft een prachtige zilveren medaille veroverd op de cross-country bij het EK mountainbike in het Zwitserse Monte Tamaro. Daarnaast werd ze Nederlands kampioene. In dit vreemde door corona gedomineerde seisoen wist Terpstra opnieuw te bewijzen dat ze tot de absolute wereldtop hoort. Niet voor niets staat ze op een 7de plaats op de wereldranking. Alle reden om de renster van het Ghost Factory racing team, opnieuw uit te roepen tot mountainbiker van het jaar in de categorie Elite Vrouwen.

MTB Award Talent-mannen

In de categorie Talent-mannen krijgt Mick van Dijke (20) de Award voor de Mountainbiker van het Jaar. De renner uit het Jumbo-Visma Development Team reed verdienstelijke uitslagen tijdens zowel het WK (31) en EK (7) en pakte op de VAM-berg een tiende plek, tussen de Elite-renners in. Heel knap en dus een verdiende Award voor de lange Zeeuwse renner.

MTB Award Talent-vrouwen

Puck Pieterse (18) heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Ze won Beringen, Spaarnwoude, op de VAM-berg én het NK-streetrace. Daarnaast wist ze Nederlands kampioen te worden en pakte een fraaie derde plek op het WK. Alle reden om de titel Mountainbiker van het Jaar 2020 in de categorie Talent-vrouwen uit te reiken aan deze renster van het Alpecin-Fenix team.

Online poll

Net als voorgaande jaren konden de Nederlands mountainbikeliefhebbers via een online poll stemmen op hun mountainbiker van het jaar in de vier categorieën. Daarbij werkte de Stichting Mountainbike Platform voor het eerst samen met het magazine FIETS en hun website Fiets.nl. FIETS is al 40 jaar een begrip in Nederland en België en schrijft over techniek, training, voeding, de mooiste tracks en test de nieuwste fietsen. Uiteindelijk brachten via de poll op fiets.nl 2281 mountainbike-liefhebbers hun stem uit. De uitslag van de poll bepaalde samen met de stem van de jury de  uiteindelijke winnaars.

Online uitreiking

De Awards zijn uitgereikt in een online uitzending. De uitzending is te zien op https://vimeo.com/495740169

 

De uitzending is mede mogelijk gemaakt door WSTP.TV

 

Genomineerden

In de categorie elite-mannen waren Hans Becking, Jeroen van Eck, David Nordemann, Jasper Ockeloen en Milan Vader genomineerd. Bij de elite-vrouwen waren dat Sophie von Berswordt, Lotte Koopmans, Anne Tauber, Anne Terpstra en Ceylin del Carmen Alvarado. Kans op de titel in de categorie Talent-mannen maakten Pim Ronhaar, Mick van Dijke, Chris van Dijk, Ian Schumacher en Tom Schellekens. Annemoon van Dienst, Anniek Mos, Fem van Empel, Romana Carfora en Puck Pieterse waren de kanshebbers in de categorie Talent-vrouwen. 

De Mountainbike Awards

De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is destijds in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike  Awards is een aantal jaren geleden geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, voormalig KNWU-bondscoach Leo van Zeeland en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers.

Labels

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Canyon Pathlite:ON 8 SUV E-Bike

En dat is natuurlijk niet omdat er iets met de bike mis is. Alles behalve. Maar eerder door de 100…

LEES VERDER

Strak in het pak met de Maap Alt Road Collectie

Voor degene die niet bekend zijn met Maap. Het Australische merk is ontstaan in Melbourne. Een stad…

LEES VERDER

Op pad met de Crosscall Action X5 Smartphone

Zoals je uit de naam kunt afleiden is de Action X5 gemaakt voor actie. Outdoor sporten en lekker…

LEES VERDER