Hel van Harkema: Zes loodzware hindernissen

Op zaterdag 25 juni staat in Harkema de eerste Hel van Harkema op stapel, een echte mountainbikesurvivaltocht. Op het parcours dwars door de prachtige Friese Wouden wachten de deelnemers 66,6 loodzware kilometers en zes uitdagende hindernissen.

Voorzitter Pieter Siemen Spinder van de organiserende Stichting Recreatiesport Harkema vertelt enthousiast over de plannen. ,,We gaan er niet veel over verklappen wat de deelnemers allemaal te wachten staat maar ga er maar vanuit dat het zwaarder, uitdagender, natter, kouder en heter wordt dan ze ooit hebben meegemaakt.’’  De eerste editie stond al gepland voor 2020 maar toen gooide Corona roet in het eten. ,,Nu alles weer open gaat merken we dat iedereen weer volop zin heeft om leuke dingen te gaan ondernemen. De inschrijvingen stromen dan ook binnen’’, aldus Spinder.

Zes loodzware hindernissen

Het unieke aan de Hel van Harkema is dat de deelnemers onderweg verrast wordt met zes uitdagende hindernissen. Die zullen ervoor zorgen dat het angstzweet bij uitbreekt en misschien durven sommigen de hindernissen niet te nemen niet getreurd, er is altijd nog de chickenrun.

Bedrijventeams

De Hel van Harkema is ook uitermate geschikt voor bedrijventeams die met elkaar de uitdaging aan willen gaan. Voor de verschillende arrangementen en informatie over inschrijving kan men terecht op de website www.helvanharkema.nl . Inmiddels hebben zich reeds een tiental bedrijventeams aangemeld waaronder het illustere team de Drekbruzers met kopman Jan Boersma en wegkapitein Emi Nieuwenhuis.

Sponsoring

De eerste sponsoren zijn inmiddels vastgelegd. Van der Meer Prefab Drogeham en Freed Mobile+Interactive uit Surhuisterveen zijn de eerste bedrijven die een hindernis geadopteerd hebben.

Gezellige afterparty

Wie de hel overleeft kan aanschuiven bij de BBQ in Hell’s Plaza en daarna barst de afterparty los. Op een vrachtwagentrailer van Land Harkema zal Highway to Rosy De Bosk in Harkema laten beven met hun beste AC/DC covers. Ook wie niet heeft meegedaan aan de Hel van Harkema is van harte welkom op het evenemententerrein. Inschrijven kan via www.dehelvanharkema.nl

LEES DIT HIERNA

Outdoor-transport met de Fiido T2 Cargo Ebike

Fiido, die alweer 8 jaar bestaat en voornamelijk Ebikes maakt, is een bedrijf dat graag innoveert.…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER