Derde wereldtitel Schurter, Van der Heijden brons bij beloften

NOS - Nino Schurter is in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg voor de derde keer wereldkampioen mountainbiken geworden. De Zwitser had 0.07 voorsprong op de Duitser Manuel Fumic.

Schurter is al jaren een topper in het mountainbiken. Hij veroverde twee keer de wereldbeker en werd in 2009 voor het eerst wereldkampioen.

Vorig jaar was hij de grote favoriet op de Spelen, maar hij moest in de sprint buigen voor Jaroslav Kulhavy. Enkele weken later nam Schurter (27) revanche door de Tsjech (28) te onttronen als wereldkampioen.

Kulhavy werd ditmaal vijfde. Hij hield de tweevoudig olympisch en viervoudig wereldkampioen Julien Absalon (33) net achter zich.

Bresset prolongeert wereldtitel
Bij de dames prolongeerde Julie Bresset de wereldtitel. De 24-jarige Française, die vorig jaar in Londen ook al de olympische titel veroverde, wist in een spannende slotfase de Poolse Maja Wloszczowska 0.05 achter zich te houden.

Bresset maakte vorig jaar de overstap naar de profs en is sindsdien vrijwel onklopbaar. Wloszczowska, wereldkampioene in 2010 en tweevoudig Pools kampioene op de tijdrit én de wegwedstrijd, deed wat ze kon, maar moest de Francaise in de laatste meters laten gaan.

Gunn-Rita Dahle, olympisch kampioene in 2004 en achtvoudig wereldkampioen, kwam niet verder dan de achtste plaats.

Beloften
Michiel van der Heijden heeft in Zuid-Afrika de bronzen medaille veroverd op het WK mountainbike voor beloften. De Italiaan Gerhard Kerschbaumer legde beslag op het goud, terwijl de Duitser Julian Schelb het zilver pakte.

Bij de vrouwen (eveneens beloften) ging de titel naar de Zwitserse Jolanda Nerff. Anne Terpsta eindigde op ruim twaalf minuten op de zeventiende plaats.

Labels

LEES DIT HIERNA

Je hoofd beschermen met de BBB Maestro helm

Nu ja, niet helemaal natuurlijk. We hebben de helm op diverse fronten bekeken en getest maar zijn…

LEES VERDER

Ultra-marathon Drenthe 200. Editie 2020

Vraag het uiterste van jezelf Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek…

LEES VERDER

Alpentocht NL Editie als alternatief voor de Franse Alpen

Iedereen kan meedoen De uitdaging is simpel: maak tussen 29 augustus en 5 september zoveel mogelijk…

LEES VERDER