privacy en cookies

Privacybeleid en cookiewet

Wij dragen zorg voor de privacy van bezoekers van onze website en van onze forum-leden. Daarom kiezen wij ervoor om de persoonlijke informatie die je ons verschaft zo zorgvuldig en vertrouwelijk mogelijk te behandelen. Indien je besluit lid te worden van ons forum, dan kan het zijn dat je persoonsgegevens aan ons verstrekt.

Verwerkingsverantwoordelijke:

Mountainbike.nl / eGate Internet Solutions
Emmawijk 55 
8011 CN Zwolle
Kamer van Koophandel: 05065427

Privacybeleid

Wij respecteren de privacy van de bezoekers van onze website en van onze leden. Ons privacybeleid is in overeenstemming met de Algemene Verordening gegevensbescherming 2016/679. Op basis hiervan behandelen wij de persoonlijke informatie die je ons verschaft zorgvuldig en persoonlijk.

Door het bezoeken van onze website en door gebruik te maken van onze diensten, verwerken we jouw gegevens zoals we dat in dit document beschrijven. Dit privacy statement is van toepassing op al onze dienstverlening.

Persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze website verkrijgen wij bepaalde gegevens van je. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • Emailadres
  • Je nickname
  • Je (profiel-) avatar / foto (optioneel)
  • Geboortedatum (optioneel)
  • IP-adres

Met wie we persoonsgegevens delen

Zodra je jouw persoonsgegevens in een account opslaat of via een webformulier verstuurt hebben wij als eigenaar van deze website toegang tot deze gegevens.

TransIP B.V. (www.transip.nl) host deze website. De persoonsgegevens die jij verzendt komen op een van hun webservers binnen Nederland in de availability-zone TDCG Delft (RTM0).

Als jij je inschrijft voor een nieuwsbrief, of via het forum lid wordt, delen we de door jou opgegeven gegevens met MailChimp van The Rocket Science Group LLC gevestigd in Atlanta U.S.

Deze website gebruikt Google reCAPTCHA V2 om er zeker van te zijn dat mensen bepaalde acties uitvoeren en geen robots. De CAPTCHA provider kan hiervoor een sessie cookie instellen en gegevens verzamelen over je internet browser en toestel waarmee je de website bezoekt.

Deze website is beschermt tegen spammers op een manier waar jij als bezoeker geen last van hebt. Indien je op het forum een account aanmaakt, probeert in te loggen of een webformullier invult, worden alle gegevens die je opgeeft verzonden naar CleanTalk in de staat Nevada in de Verenigde Staten. Scripts analyseren de gegevens om spam te herkennen. Gegevens van inzendingen die niet als spam worden gezien, worden na analyse direct weer verwijderd, tenzij het gaat om de gegevens van personen, organisaties en andere entiteiten die spam versturen of wie als zodanig wordt aangemerkt door CleanTalk Anti-Spam.

Indien CleanTalk aan Mountainbike.nl geen zekerheid kan geven over een registratie of bericht, wordt een inzending na 7 dagen automatisch verwijderd. Binnen die tijd kunnen wij op een beveiligd dashboard als crew beslissen of de registratie of het bericht legitiem of spam is. Raadpleeg hier de privacyverklaring van CleanTalk: https://cleantalk.org/publicoffer#privacy

– ct_checkjs (verloopt bij beëindigen browser sessie, gebruikt voor het opslaan van dynamische variabelen vanuit de browser)
– ct_sfw_pass_key (verloopt bij beëindigen browser sessie, gebruikt voor SpamFirewall-technologie). 
– apbct_visible_fields (verloopt bij beëindigen browser sessie, ingesteld via backend en bevat informatie over de huidige gebruiker ) 
– apbct_visible_fields_count (verloopt bij beëindigen browser sessie, 
ingesteld via backend en bevat informatie over de huidige gebruiker) 
– ct_fkp_timestamp (verloopt bij beëindigen browser sessie, gebruikt om te onthouden wanneer gebruiker de pagina heeft ingeladen) 
– ct_ps_timestamp (verloopt bij beëindigen browser sessie, gebruikt om te onthouden wanneer een gebruiker de pagina heeft ingeladen) 
– ct_timezone (verloopt bij beëindigen browser sessie, gebruikt om de tijdzone van de gebruiker te onthouden) 
– ct_pointer_data (verloopt bij beëindigen browser sessie, gebruikt om te onthouden wanneer gebruiker pagina heeft ingeladen)

Zonder het gebruik van deze cookies ontstaan mogelijk problemen ten aanzien van onze bescherming tegen spam.

Wij hebben een verwerkersovereenkomst met TransIP, MailChimp, Google en CleanTalk. Hierdoor houden alle betrokken organisaties zich aan de Europese regels voor gegevensbescherming (EU-US Privacy Shield is een overeenkomst tussen Amerika en de Europese Unie).

Registreren

Bij bepaalde onderdelen van onze website, zoals het forum, moet jij je eerst registreren. Na registratie bewaren wij via de door jou gekozen gebruikersnaam de door jou opgegeven persoonsgegevens. Wij bewaren deze gegevens zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen en zodat wij je kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst.

Wij zullen de aan jou gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die je met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Doeleinden van verwerking persoonsgegevens

Om je te kunnen helpen spreekt het voor zich dat we enkele persoonsgegevens van je gebruiken. Verder verzamelen wij ook gegevens over het gebruik van onze website en andere communicatiemiddelen waardoor wij onze service kunnen optimaliseren. Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van artikel 6 lid 1 sub b van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze verwerking is noodzakelijk ter uitvoering van onze overeenkomst. 

Doeleinden:
Verwerken van gegevens van leden teneinde opdrachten uit te kunnen voeren (en te verbeteren) en;

  • Verwerken van (e-mail)adressen teneinde aan deze onze (elektronische) nieuwsbrieven te zenden;
  • Verwerken van gegevens ten behoeven van het optimaliseren van website, nieuwsbrieven, producten en services;

Je gegevens worden ook verwerkt voor statistische doeleinden, zoals onderzoek naar het gebruik van de website, zodat Mountainbike.nl in staat is de gebruiksvriendelijkheid van de website te verhogen.

Sociale media

Indien je met ons communiceert via social media, ontvangen wij je persoonsgegevens waaronder je (gebruikers)naam, je profielfoto, je telefoonnummer, je woonplaats en je geslacht. Alle gegevens die we via social media ontvangen, worden opgeslagen, zoals je NAW-gegevens. Deze gegevens worden gebruikt om onze diensten te kunnen leveren of voor analytische doelstellingen.

Bewaartermijn persoonsgegevens

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard tot jij je account laat verwijderen. Door jou geplaatste berichten blijven ook na verwijderen van je account zichtbaar. Berichten welke persoonsinformatie bevatten kunnen verwijderd of aangepast worden op verzoek. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is. Gegevens van overleden personen of van organisaties zijn geen persoonsgegevens volgens de AVG.

Beveiliging

Om je persoonsgegevens zorgvuldig te beheren hebben wij beveiligingsmaatregelen getroffen. Het betreft zowel organisatorische als technische maatregelen om de gegevens van onze leden te beveiligen tegen verlies en/of onrechtmatige verwerking. Onze website is beveiligd met het SSL-certificaat. Verder hebben we maatregelen getroffen om de IT-systemen veilig te kunnen gebruiken. De ruimtes waar je gegevens worden opgeslagen zijn beveiligd. 

Forms

In de formulieren op de website vragen wij enkel naar de nodige informatie. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor informatie die je ons daarnaast verstrekt. De aan ons verstrekte informatie wordt alleen verzameld, verwerkt en opgeslagen voor het vermelde doel.

Nieuwsbrief

We versturen regelmatig een nieuwsbrief. Hiermee informeren wij onze leden en niet leden over mountainbike actualiteiten en onze diensten. Je e-mailadres wordt enkel aan de mailinglijst toegevoegd na het registrenen als mountainbike.nl (forum) lid. Indien je je wenst uit te schrijven voor de nieuwsbrief dan is dit ten alle tijde mogelijk via deze link of onderaan de nieuwsbrief. https://mountainbike.us2.list-manage.com/unsubscribe?u=b5a753a68a4c8a42faba546db&id=53e16f7f86

Wijziging privacy statement

Wij behouden ons het recht voor dit privacy statement te allen tijde te wijzigen.

Cookiestatement

Mountainbike.nl maakt op de website gebruik van cookies voor het optimaliseren van de werking van de website. Met behulp van deze cookies analyseren wij het gebruik van de website door bezoekers.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein (tekst)bestandje dat tijdens uw bezoek aan onze website via uw browser op uw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit bestand wordt informatie opgeslagen, die bij een later bezoek weer wordt herkend door de website. Er zijn verschillende soorten cookies. Sessiecookies bevatten informatie die wordt gebruikt binnen één browsersessie en worden automatisch verwijderd na het afsluiten van de browser. Permanente cookies worden gebruikt om informatie te verkrijgen tussen verschillende bezoeken van de website, en blijven op de computer staan na het sluiten van de browser. Deze cookies stellen de website in staat jou te herkennen als terugkerende klant. Met tracking cookies wordt informatie verkregen over uw bezoeken op meerdere pagina’s en websites. Met deze informatie kan een profiel opgebouwd worden van uw online surfgedrag en uw interesses.

Waarvoor gebruikt Mountainbike.nl cookies?

Sommige cookies zijn nodig om de site te laten werken en om het navigeren op de website gemakkelijker te maken. Dankzij de informatie die wordt opgeslagen, kan onze website je bij een volgend bezoek herkennen. Wij maken ook gebruik van cookies om de statistieken van de website bij te houden, het gebruik van de website te analyseren en zo beter inzicht te krijgen in het gebruik van bezoekers van onze website. Daarnaast kunnen deze cookies van onszelf of van derden worden gebruikt om advertenties te tonen die aansluiten op uw interesses. De cookies die geplaatst worden bevatten geen persoonsgegevens en kunnen niet aan een persoon gekoppeld worden.

De cookies die Mountainbike.nl gebruikt

Mountainbike.nl maakt gebruik van diverse cookies. Hieronder vindt je een overzicht van deze cookies, waarbij vermeld is voor welke doeleinden ze gebruikt worden en hoelang de cookies worden bewaard.

Social media

Op de website van Mountainbike.nl zijn knoppen opgenomen waarmee je informatie van onze website kunt delen via social media. Je kunt onze informatie delen via Facebook, Twitter en LinkedIn. Als je op de knop klikt om informatie te delen, wordt er door het social media kanaal een cookie geplaatst. Via de cookie herkent het betreffende bedrijf de eigen gebruiker, waardoor het voor de bij de social media ingelogde gebruiker mogelijk is informatie direct te delen. Mountainbike.nl heeft hierop geen invloed. Raadpleeg de privacyverklaringen en cookieverklaringen van de social media partijen voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe de gegevens worden gebruikt.

Cookies uitschakelen en verwijderen

Je hebt de vrije keus om geen toestemming te verlenen voor het plaatsen van cookies. Dit kan je in jouw internetbrowser instellen. Het verschilt per browser hoe je deze cookies kunt blokkeren. Meer informatie over het in- en uitschakelen van cookies wordt meestal in de help-functie van je browser uitgelegd. Als je ervoor kiest om deze cookies te blokkeren, is het mogelijk dat de functionaliteit van de website terugvalt. Meer informatie over het verwijderen van cookies kan je ook vinden met behulp van de help-functie van je browser.

Overzicht Cookies

Hieronder vindt je een lijst van cookies die op de website van Mountainbike.nl worden gebruikt. Je vindt hier waar de cookies afkomstig van zijn, wat het doel is van het plaatsen van de cookies en hoelang de cookies bewaard worden.

Mountainbike.nl

Mountainbike.nl maakt gebruik van een functionele cookie op de website. Deze cookie zorgt ervoor dat er geen nieuwe connectie tussen je browser en de webserver gemaakt hoeft te worden als je een nieuwe pagina opent. Zo navigeer je sneller door onze site. 

De phpBB-software (het forum) maakt meerdere cookies aan. De eerste twee cookies bevatten een indentificatienummer (“user-id”) en een anoniem sessienummer (“session-id”). Deze twee nummers worden automatisch door de phpBB-software aan je toegewezen. Een derde cookie zal worden aangemaakt wanneer je onderwerpen hebt gelezen op “Mountainbike.nl”. Deze cookie wordt gebruikt om op te slaan welke onderwerpen gelezen zijn en verbetert daarmee je gebruikerservaring.

Google Analytics

Mountainbike.nl maakt gebruik van Google Analytics om het bezoek van de website te meten en te analyseren. Met behulp van deze cookies verzamelen wij anonieme informatie over onder andere bezoekersaantallen, de duur van een bezoek op onze website, populaire zoektermen en welke pagina’s het meest bezocht worden. Het doel is het verbeteren van de website en het beter afstemmen van onze dienstverlening en de inhoud van de website op de behoeften van de bezoekers. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk wordt verplicht. Houdbaarheid: 2 jaar. Privacybeleid van Google Analytics: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=nl

Wij hebben een legitiem belang bij het analyseren van gebruikersgedrag om onze website te optimaliseren.

Google Tag Manager

Google Tag Manager is een tool voor het maken en beheren van websitetags vanuit één interface. Tags zijn kleine websitecodefragmenten waarmee verkeer en bezoekgedrag gemeten kan worden. Het hulpprogramma voor het beheren van de tags zelf is een cookieloos domein dat geen persoonlijk identificeerbare gegevens verzamelt. Het programma zorgt ervoor dat andere tags worden geactiveerd, die op hun beurt wel gegevens kunnen verzamelen.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Mocht je verdere vragen hebben over deze policy en hoe wij omgaan met je gegevens dan kan je contact opnemen met Rogier Mensink via redactie@mountainbike.nl.