Nieuwe XTR-topgroep van Shimano

(c) Steven Kins / www.sport.be
Shimano's topgroep voor de MTB komt in verschillende smaken en voor verschillende stijlen. Zo kun je kiezen uit een enkel, dubbel of triple crankstel, en kunnen de onderdelen gekozen worden volgens je rijstijl.

Mountainbiken is snel geëvolueerd sinds de vorige introductie van Shimano's topniveau XTR-groepset in 2010. Shimano ziet verschillende richtingen in het mountainbiken met verschillende wielmaten en rijstijlen, en definieert nu vier hoofdcategorieën binnen het mountainbiken. Competitieve Cross Country wordt aangedreven door fysieke inspanningen terwijl Enduro zich richt op meer technische uitdagingen, maar beide hebben overeenstemmingen bij het niet-competitieve Trail-niveau.

Een goede versnellingsovergang is de sleutel om in het juiste ritme te blijven op gevarieerd terrein. De CS-M9000 11-speed 11-40T cassette is de breedste cassette ooit bij Shimano. Dankzij de "rhythm step"-progressie krijg je berekende, schokvrije stappen van de ene versnelling naar de volgende. Dat bespaart renners energie en helpt hun flow vast te houden. Shimano introduceert ook een nieuwe premium 11-speed ketting. De CN-HG9000-11 maakt gebruik van een HG-X11 speciaal asymmetrisch design en Shimano's nieuwe Sil-tec oppervlakbehandeling.

Volledig artikel
http://www.sport.be/cycling/nl/materiaal/article.html?Article_ID=681216

LEES DIT HIERNA

Pech onderweg met de BBB Primefold XL minitool en Samurai Minipomp

Primefold XL minitool: Minitools zijn nooit de lichtste producten op de markt en dat is bij BBB…

LEES VERDER

Trails Rijden met de YT Izzo Pro Race

Vooral niet als zo’n marathon zich in het zuiden van Frankrijk afspeelt. Een gebied waar de YT Izzo…

LEES VERDER

Trails rijden met de Fulcrum Red Metal 5 29 wielset

Een bekende uitspraak van Keith Bontrager is:"Light, strong, cheap. Pick two." En wie de text op de…

LEES VERDER