Nieuwe XTR-topgroep van Shimano

(c) Steven Kins / www.sport.be
Shimano's topgroep voor de MTB komt in verschillende smaken en voor verschillende stijlen. Zo kun je kiezen uit een enkel, dubbel of triple crankstel, en kunnen de onderdelen gekozen worden volgens je rijstijl.

Mountainbiken is snel geëvolueerd sinds de vorige introductie van Shimano's topniveau XTR-groepset in 2010. Shimano ziet verschillende richtingen in het mountainbiken met verschillende wielmaten en rijstijlen, en definieert nu vier hoofdcategorieën binnen het mountainbiken. Competitieve Cross Country wordt aangedreven door fysieke inspanningen terwijl Enduro zich richt op meer technische uitdagingen, maar beide hebben overeenstemmingen bij het niet-competitieve Trail-niveau.

Een goede versnellingsovergang is de sleutel om in het juiste ritme te blijven op gevarieerd terrein. De CS-M9000 11-speed 11-40T cassette is de breedste cassette ooit bij Shimano. Dankzij de "rhythm step"-progressie krijg je berekende, schokvrije stappen van de ene versnelling naar de volgende. Dat bespaart renners energie en helpt hun flow vast te houden. Shimano introduceert ook een nieuwe premium 11-speed ketting. De CN-HG9000-11 maakt gebruik van een HG-X11 speciaal asymmetrisch design en Shimano's nieuwe Sil-tec oppervlakbehandeling.

Volledig artikel
http://www.sport.be/cycling/nl/materiaal/article.html?Article_ID=681216

LEES DIT HIERNA

Canyon voegt superlichte Neuron CF SLX toe

Vanaf modeljaar 2020 is de Neuron CF SLX 9.0 Ltd. het nieuwe topmodel van de Neuron familie. Een…

LEES VERDER

Dagrijverlichting met de Lezyne Femto USB Drive

De Femto USB lampjes zijn ontwikkeld voor forenzen en recreatieve fietsers en laat ons nu in de…

LEES VERDER

Indoor fietsen met de Wahoo Kickr Climb

Het indoor-fietsen heeft de laatste jaren een flinke groei meegemaakt. Vooral dankzij software…

LEES VERDER