Ruben Scheire wint Bundesliga wedstrijd in Saalhausen

Ruben Scheire won zondag de eerste KMC Bundesliga wedstrijd in Saalhausen. De mountainbiker van het Nederlandse Feenstra-Felt p/b Kenda Biketeam liet Simon Stiepjan (Team Bulls) en de gedoodverfde favoriet, vice-wereldkampioen Manuel Fumic (Cannondale), ver achter zich.

Scheire startte voorzichtig op plek vijf en de Belg zat te wachtten tot de koers echt zou losbranden. ,,Ik zat van in begin mee vooraan en wachtte tot ze zouden beginnen met koersen maar blijkbaar waren ze al bezig’’, glimlachte te winnaar na afloop. Na drie ronden reden Fumic en Stiepjan weg waarna Scheire alleen in de achtervolging ging en een ronde later aansluiting vond.

,,Toen merkte ik al dat ik de sterkste was omdat Fumic bergop steeds vijf of tien seconden verloor’’, verklaarde Scheire. Drie ronden voor het einde trok de jonge Belg vol door toen Fumic weer een gaatje moest laten en pakte gelijk een halve minuut voorsprong. Uiteindelijk sprinten Stiebjan en Fumic op meer dan een minuut achterstand voor plek twee. Scheire had zijn feestje toen al gevierd. ,,Ik voelde me echt super, dit soort dagen heb je maar vijf keer op een jaar en dan is het heel mooi dat je dan zo’n koers kunt winnen.’’ Zijn land- en ploeggenoot Robby De Bock werd vijfde.

LEES DIT HIERNA

New Bike Day bij het Canyon Factory Service Centre

De New Bike Day service is een leuke extra van Canyon voor nieuwe, maar ook terugkerende kopers van…

LEES VERDER

Vernieuwde Mountainbikeroute De Twee Valleien in Vlaanderen (BE)

Beschrijving van de route Deze pittige route slingert door het heuvelachtige landschap van de…

LEES VERDER

Magura presenteert de MT7 HC3 Special Edition voor een speciale prijs

De MT7 staat bekend om zijn maximale remkracht en stabiliteit op raceniveau. Al is het al jaren de…

LEES VERDER