De nieuwe Shimano E-Tube Ride App voor de complete E-Bike ervaring

Bekijk alle belangrijke ritgegevens direct op je smartphone met de nieuwe Shimano app welke beschikbaar is voor e-bikers om al hun ritgegevens te monitoren in een nieuwe, eenvoudige en mooie lay-out voor de smartphone.

De E-TUBE RIDE app kan worden gebruikt om met alle SHIMANO STEPS e-bike motoren verbinding te maken, ook met de MTB- georiënteerde E8000 en E7000 systemen en de E6100 en E5000 systemen voor city/trekking en forenzen.
De nieuwe app biedt consumenten een alternatief voor het gebruik van de SHIMANO STEPS systeemcomputer (ook voor de SC-E8000/7000/6100 units), wat de prijs van een e-bike kan verlagen.

Meerdere weergaveopties met ritgegevens op het scherm met de SHIMANO STEPS E7000 en E8000 systemen in ECO- en BOOST-modi.

Mogelijkheden van de E-TUBE RIDE app:
- tonen van belangrijke ritgegevens zoals Snelheid, Versnelling, Afstand, Ondersteuningsmodus, Automatisch schakelen, Torquelevel, Datum en tijd, Verlichting, Batterijniveau en Resterende Afstand.
- tonen van waarschuwingen, zoals laag batterijniveau of andere systeemproblemen (bijv. snelheidssensor niet uitgelijnd, aandrijfeenheid moet worden gekalibreerd, enz.), die aan een webadres zijn gekoppeld voor extra uitleg onderweg.
- regionale aanpassingen zoals taal- en metrische/imperiale eenheden
- kleurendisplays om snel de ondersteuningsmodi te verduidelijken
- touchscreen technologie, waardoor het scherm eenvoudig kan worden aangepast tijdens het rijden met knijp- en veegbewegingen
- het veranderen van de prestatiekenmerken van de motor van de batterijbesparende Explorer-modus naar de dynamische modus met hogere versnelling of naar aangepaste instellingen

Om de app te gebruiken, heb je het nieuwe EW-EN100 bluetooth apparaat nodig om je telefoon met jouw fiets te koppelen en de informatieoverdracht tot stand te brengen. Het apparaat heeft ook een tuimelschakelaar waarmee je de ondersteuningsmodi van de motor kunt wijzigen in plaats van met de schakelaar aan de linkerkant van het stuur, wat de mogelijkheid biedt om een nog zuiniger e-bike te creëren.

De App Downloaden:
De nieuwe E-TUBE RIDE app is nu te downloaden vanaf de iPhone en Android app stores.
Voor uitgebreide instructies klik je op:
https://www.shimano-steps.com/e-bikes/europe/en/service/E-tube

LEES DIT HIERNA

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER