Dirt Trails: Spectaculaire reizen naar Amerika en Canada

Een nieuw reisbureau is gestart. In samenwerking met ervaren lokale gidsen organiseert Dirt Trails spectaculaire reizen naar Amerika en Canada. 

MTB US

Dirt Trails is opgericht om de ultieme mountainbike ervaring​ werkelijkheid te maken. Bij Dirt Trails staat de ultieme mountainbike ervaring centraal. Alle reizen zijn met zorg samengesteld. Het enige wat jij hoeft te doen is knallen met je mountainbike en genieten! Bereid je voor op oneindige kilometers singletrack, vette afdalingen, pittige klimmetjes en prachtige uitzichten. Vanzelfsprekend ga je fietsen op bekende plekken zoals Whistler, Moab en Sedona, maar Dirt Trails laat je ook kennis maken met een aantal andere waanzinnige mountainbike locaties. Naast het fietsen is er ook ruimte voor ontspanning en andere activiteiten zoals raften, kajakken, hiken, beren en walvissen spotten en natuurlijk een biertje drinken. Op dit moment staan er twee prachtige rondreizen op het programma in 2020.

Whistler

MTB Squamish

De rondreis in Amerika doet het beste van Utah en Arizona aan. Je start met mountainbiken in Gooseberry Mesa. Dit enorme plateau ligt vlakbij het bekende Zion National Park en staat bekend om de technische singletracks met verschillende slick rock secties. Daarna gaat de reis verder naar de mountainbike hoofdstad van Amerika: Moab. Één van de beste mountainbike locaties ter wereld. Er is voor ieder wat wils; van flowy singletracks voor beginners tot pittige downhill routes voor gevorderden. Ook Sedona, de laatste locatie, heeft mountainbikers veel te bieden. Tussen de rode rotsen en de cactussen vind je hier meer dan 300 kilometer aan uitdagende routes. De reis start en eindigt in Las Vegas en uiteraard bezoekt Dirt Trails buiten het mountainbiken om ook hoogtepunten zoals Arches National Park, Monument Valley en de Grand Canyon.

Mountainbike Cumberland

Bikepark Whistler

De Canada rondreis start in Vancouver. De mountainbike mogelijkheden in de provincie British Columbia zijn eindeloos, zo weet Dirt Trails. Je begint met een ferry oversteek naar Vancouver Island. Hier is het plaatsje Cumberland de afgelopen jaren van een verlaten mijnstadje getransformeerd naar een gezellige mountainbike hotspot. Dat is ook niet zo gek, want in het omringende regenwoud ligt een bijzonder leuk netwerk aan mountainbike trails die zowel beginners als gevorderde mountainbikers veel vermaak bieden. Daarna gaat de reis verder naar Squamish, waar volgens de locals de allermooiste singletracks te vinden zijn.

Moab

De super flowtrail ‘Half Nelson‘ is daar één van. Natuurlijk wordt de reis afgesloten in het wereldberoemde Whistler, door velen omschreven als het beste bikepark ter wereld. Mocht je het bikepark niet in willen dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. De ‘Lord of the Squirrels‘ trail is bijvoorbeeld een mooie uitdaging, één van de mooiste enduro trails van Whistler. British Columbia staat ook bekend om de prachtige natuur en wildlife. Tijdens deze reis zijn er ook mogelijkheden om beren te spotten. Volgens de Canadese gidsen zelfs op de trails!

Wil je meer informatie over deze spectaculaire mountainbike reizen? Kijk dan even op de website: https://www.dirttrails.nl
 

LEES DIT HIERNA

Canyon 'Unleashes' nieuwe gravelbike! De Grizl

Met de revolutionaire Dubbeldekker cockpit hadden ze een enorme impact op de fietswereld. De Grail…

LEES VERDER

Maakt Megmeister de meest comfortabele bibshort?

Ongemak op het zadel zou wel eens tot het verleden kunnen behoren met de introductie van Megmeister…

LEES VERDER

Magura Raceline remmen terug in beperkte oplage

Magura Raceline-editie remmen zullen opnieuw in beperkte oplage beschikbaar worden gesteld, nadat…

LEES VERDER