Eerste Sensa E-MTB: De Merano Power Pro

Sportiviteit en liefde voor het fietsen zit diep bij Sensa. Dus kwam intern de opmerking “Een E-bike? Dat is toch niet sportief?” Dat werd daarmee hun uitdaging. Een elektrische mountainbike maken die past bij de sportieve Sensa-waarden. Zie hier de Merano Power Pro.

E-MTB Sensa Merano Power Pro
Sensa E-MTB Merano Power Pro

Afmontage

Een elektrische mountainbike krijgt nogal wat te verduren. Dus kiest Sensa alleen voor een hoger segment onderdelen. Geen concessies hier. Krachtige Shimano STEPS E-7000 motor met E8010 500Wh accu, aangevuld met SLX/XT 1x11 drivetrain. De voorvork met 120mm veerweg komt uit de stal van RockShox, de Judy Silver. Geoptimaliseerd voor E-MTB’s. 

Wil je ondanks de overvloed aan grip van de dikke Hans Dampf 2.35 banden gas terug nemen? Veilig stoppen doe je met MT400 remmen met 180mm rotors voor en achter.

Lichtgewicht

Een stevige fiets bouwen is geen kunst. Maar een sportieve fiets moet natuurlijk geen ton wegen. Anders kom je de bochten niet door. Daar komt Sensa’s jarenlange ervaring met het bouwen van lichtgewicht mountainbikes en racefietsen om de hoek kijken. Door gebruik te maken van lichtgewicht 6066-aluminium weegt de totale fiets maar 19,7KG in 18”. En dat inclusief de accu!

Nu leverbaar

Adviesprijs €2.749,-. Kun je niet meer wachten en wil je nu een 2020 Merano Power Pro? Dat kan, want deze 29er is per direct leverbaar in de maten 16,5 – 18 – 21”. Meer informatie is te verkrijgen op www.sensabikes.com of via de Sensa dealer. 

LEES DIT HIERNA

Spengle introduceert een 24 karaats bladgoud set carbon wielen

Spengle Gold De wielen zien er absoluut prachtig uit, zijn een waar kunstwerk en zijn volwaardige…

LEES VERDER

MTB Merken 2020

Voor veel fietsers heeft het besef van de achtergrond, de geschiedenis en het imago van een bedrijf…

LEES VERDER

Op pad met de MET Allroad helm

De Allroad is, zoals de naam het al aangeeft, een helm gemaakt voor alle soorten ondergronden. Een…

LEES VERDER