Eerste Sensa E-MTB: De Merano Power Pro

Sportiviteit en liefde voor het fietsen zit diep bij Sensa. Dus kwam intern de opmerking “Een E-bike? Dat is toch niet sportief?” Dat werd daarmee hun uitdaging. Een elektrische mountainbike maken die past bij de sportieve Sensa-waarden. Zie hier de Merano Power Pro.

E-MTB Sensa Merano Power Pro
Sensa E-MTB Merano Power Pro

Afmontage

Een elektrische mountainbike krijgt nogal wat te verduren. Dus kiest Sensa alleen voor een hoger segment onderdelen. Geen concessies hier. Krachtige Shimano STEPS E-7000 motor met E8010 500Wh accu, aangevuld met SLX/XT 1x11 drivetrain. De voorvork met 120mm veerweg komt uit de stal van RockShox, de Judy Silver. Geoptimaliseerd voor E-MTB’s. 

Wil je ondanks de overvloed aan grip van de dikke Hans Dampf 2.35 banden gas terug nemen? Veilig stoppen doe je met MT400 remmen met 180mm rotors voor en achter.

Lichtgewicht

Een stevige fiets bouwen is geen kunst. Maar een sportieve fiets moet natuurlijk geen ton wegen. Anders kom je de bochten niet door. Daar komt Sensa’s jarenlange ervaring met het bouwen van lichtgewicht mountainbikes en racefietsen om de hoek kijken. Door gebruik te maken van lichtgewicht 6066-aluminium weegt de totale fiets maar 19,7KG in 18”. En dat inclusief de accu!

Nu leverbaar

Adviesprijs €2.749,-. Kun je niet meer wachten en wil je nu een 2020 Merano Power Pro? Dat kan, want deze 29er is per direct leverbaar in de maten 16,5 – 18 – 21”. Meer informatie is te verkrijgen op www.sensabikes.com of via de Sensa dealer. 

LEES DIT HIERNA

Nieuwe Sigma ID. Free & ID Tri.

Beide horloges overtuigen met een compact ontwerp, goed afleesbare high res display, intuïtieve…

LEES VERDER

Mos en Smeenge verliezen de leiderstrui in Cape Pioneer Trek

In de voorlaatste etappe met de finish bovenop de Swartberg hebben Gerben Mos en Tim Smeenge hun…

LEES VERDER

Je fiets op slot met de Masterlock Street Cuff

Wat uiteraard direct opvalt is de uitstraling van het slot. De Street Cuff ziet er, zoals zijn naam…

LEES VERDER