Liv Cycling onthult nieuwe MTB: Pique 29

Pique 29 is de eerste mountainbike van Liv Cycling met 29-inch-wielen. Deze high-performance fiets is ontworpen voor snelheid.

Liv Pique 29

Liv Cycling, het fietsmerk dat zich specifiek op vrouwen richt, brengt de nieuwe Pique 29-serie op de markt. Dit is de eerste off-roadfiets van Liv Cycling met 29-inch-wielen. Bij dit model draait het vooral om snelheid en wendbaarheid. Zeker prestatiegerichte sportievelingen die de vaart erin willen houden op langere, epische tochten maken met de Pique 29 een perfecte keuze. Zij ervaren bovendien veel comfort dankzij de Maestro-vering.

“De nieuwe Pique 29-serie is ontworpen voor crosscountry-rijders die boven op het podium willen staan en endurance-rijders die graag snelheid maken. Deze fiets is ongelooflijk wendbaar en kan steile beklimmingen prima verteren. Tegelijkertijd behoudt hij z’n snelheid op gruizig en technisch terrein”, zegt Ludi Scholz, global bicycle categorymanager bij Liv.

Kenmerkend is de crosscountry-geometrie die geoptimaliseerd is om snel te kunnen rijden, te accelereren en door bochten te sturen. Ook van de vrouwspecifieke vering is veel werk gemaakt. Om tot het optimale resultaat te komen, heeft Liv haar 3F-ontwerpfilosofie toegepast. Er is gebruikgemaakt van een schat aan data over de lichaamsbouw, lengteverschillen, spieractiviteit en krachtoutput van vrouwen. Vervolgens is de Pique 29 vanaf nul ontworpen. Prototypes zijn verbeterd met behulp van feedback van atleten die aan Liv zijn verbonden. Eén van hen is Kaysee Armstrong van Liv Racing.

Kaysee Armstrong van Liv Racing

“In de Sea Otter, afgelopen voorjaar, heb ik voor het eerst met de Pique 29 gereden. Sindsdien heb ik daar al mijn wedstrijden op afgewerkt. Ik ben ontzettend onder de indruk van de prestaties, fit en handling van de fiets”, zegt Armstrong. “De nieuwe Pique 29 reageert sneller dan elke andere fiets waarop ik heb gereden. Hij is wedstrijdgericht en maakt het gemakkelijk om op verschillende ondergronden te rijden. Met 29-inch-wielen, een licht design en andere high-performance features is deze fiets in de wedstrijdsport een absolute game-changer.”

Geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties 

Er zijn twee verschillende varianten. De Pique Advanced Pro 29-modellen hebben een frame, stuur en wielset van carbon. De fiets is daardoor ultralicht. De Pique 29-modellen hebben een volledig aluminium (ALUXX-SL) frame. Dat is eveneens behoorlijk licht en stijf en biedt een aangename rit, terwijl de aanschafprijs in een instapcategorie ligt.

Uitstekende vering voor betere handling

De complete Pique 29-serie heeft zowel voor als achter een veerweg van 100 millimeter. De vering is uitgebreid getest en aangepast aan de behoeften van vrouwen. Liv heeft nauw samengewerkt met partners die de vering ontwikkelen, zodat deze zo perfect mogelijk is. De beproefde Maestro-vering heeft een zwevend draaipunt dat zich tijdens het inveren verplaatst. Dat zorgt voor effectieve vering op alle terreinen, benut krachten efficiënter en absorbeert grote hobbels en kleine oneffenheden op de trails beter. De trunnion-mount schokdemper draagt bij aan een snelle en soepele rit.

Pique 29

De Pique 29 Advanced Pro 0 is uitgerust met het FOX Live Valve System, een elektrisch geregelde vering en demping. Sensoren op de vork en demper bepalen tijdens de rit in welke mate vering gewenst en stellen het systeem daar automatisch op in. Rijders kunnen zich volledig concentreren op het parcours dat voor hen ligt. Ze hoeven per slot van rekening niet bezig te zijn met de handmatige bediening, wat vooral voordelig is in wedstrijdsituaties waarin elke seconde ertoe doet.

Handgemaakt frame voor meer efficiëntie

De Pique 29 Advanced Pro-modellen zijn handgemaakt van Advanced Grade Composite. Die materiaalkeuze heeft geresulteerd in een ultralicht frame en extra stijfheid. Bij de bovenste rocker-arm is gekozen voor het nieuwe Advanced Forged Composite dat sterker en stijver is en het totaalgewicht verlaagt. De gehele Pique 29-serie heeft een crosscountry-specifieke dropper post met een diameter van 30,9 millimeter. Rijders zijn daarmee in staat de zadelpen in hoogte te verstellen en het zwaartepunt op steiler terrein te verlagen. Het zadel heeft een geïntegreerde Uniclip waaraan bijpassende fietsaccessoires bevestigd kunnen worden. Bij alle framematen (XS-L) biedt de onderbuis plaats aan een bidonhouder.

Geen enkel compromis

De Pique 29-modellen kunnen zelfs de meest lastige beklimmingen aan en zorgen voor maximale trapefficiëntie. Dat komt onder andere door de montage van het PowerCore bottom bracket dat voor uitstekende overbrenging van de trapkracht zorgt. Er gaat zo nauwelijks energie verloren. De Pique 29 heeft een OverDrive-stuur voor nauwkeurig stuurgedrag en op de Advanced Pro-modellen zitten XCR Carbon Wheel Systems. Deze sterke wielsets zijn duurzaam en stijf en daarmee geschikt voor veeleisende crosscountry-uitdagingen. Alle modellen in de serie hebben een lichtgewicht painting en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en graphics. 

De Pique 29 Advanced Pro- en Pique 29-series zijn vanaf september wereldwijd verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid op: https://www.liv-cycling.com/nl/pique-29-series

Labels

LEES DIT HIERNA

SR Suntour brengt nieuwe gravelvork uit: De GVX

Get Ready for Gravel met het "Grav Karl" Project. Het weer is op zijn best en de mensen genieten…

LEES VERDER

Wisselende weersomstandigheden trotseren met de ZO Jackets van VAUDE

De hybride fietsjacks van VAUDE zijn het hele jaar door functioneelMen’s Pro Insulation ZO Jacket…

LEES VERDER

Welke spatborden op de gravelracer?

Modderbaden nemen we ook liever in een beautyfarm. We zijn dan ook gravelracers, geen cyclocrossers…

LEES VERDER