RocDuMaroc: extreme MTB marathon door het Atlas- en Saghro gebergte

666 kilometer in 6 dagen langs filmische rotsdecors en de desolate woestijnvlakte. De mens en zijn fiets tegen de pure natuur.

Tussen 13 en 19 oktober vindt deels in het Marokkaanse Atlasgebergte, en deels in de woestijn, de derde editie van de RocDuMaroc plaats, de grootste Belgische mountainbike marathon op buitenlandse bodem. De 180 deelnemers gaan een extreme challenge aan om de 666km en 8500 positieve hoogtemeters binnen de 6 dagen af te leggen, al dan niet tegen de chrono. 

RocDuMaroc

Een slopende ondergrond van stenen en zand, een permanente dagtemperatuur van 35°C en de brandende zon, zorgen voor een extra uitdaging. Onder hen een hoop bekende namen, o.a. Erwin Vervecken, Luc Bellings en Andy Peelman.

De wedstrijd telt 6 etappes en een proloog en start in Ouarzazate, het Hollywood van Afrika, aan de decors van Lawrence of Arabia, Gladiator, the Mummy, en vele andere filmklassiekers. Vier dagen lang wordt er gekoerst in het Atlasgebergte, waarbij gemiddeld meer 100 km op de agenda staan. Geen mooi slingerende asfaltwegen, maar non-stop klimmen en dalen over stenen, grint, en pistes van rode aarde, gelukkig door adembenemende landschappen. 

RocDuMaroc

De twee laatste dagen, voor wie nog energie heeft, zijn “killers” met op dag 5 een etappe van 151 km over zinderende woestijnvlaktes, zonder enige vorm van schaduw of oriëntatiepunten, op een zeldzame acaciaboom na. De laatste etappe brengt de overblijvers naar de gouden duinen van Erg Chebbi in Merzouga, waar de champagne koud zal staan en de eeuwige roem verdiend wordt. 
 
De RocDuMaroc is een 100% Belgisch evenement, georganiseerd door het Kempense koppel Elisabeth Haldermans (ex-organisatrice van de Togo Jungle Challenge) en Gert Duson (organisator van de Morocco Desert Challenge, Touareg Trail en auteur van het boek “Een Vreemde Eend in Afrika, Lannoo). 

RocDuMaroc

Een team van 50 Belgische medewerkers (koks, fietsmonteurs, artsen en logistieke medewerkers) verzorgt de dagelijkse bivaks en zorgt ervoor dat niets aan het toeval overgelaten wordt. De sportieve organisatie (dagelijkse klassementen, reglementen, etc.) is de verantwoordelijkheid van Erwin Vervecken, drievoudig wereldkampioen veldrijden. 

Iedereen van de 180 deelnemers gaat de uitdaging aan, maar de podiumkansen zijn natuurlijk groter voor sommigen. Onder de impressionante groep starters staan onder andere chef-kok en wielrenner Luc Bellings (54), uitbater van het Hasseltse Sterren-restaurant “De Vork”. Hij rijdt in duo met zevenvoudig Belgisch kampioene mountainbike marathon, Alice Pirard (31). Eerder behaalde ze ook overwinningen in de Cape Pioneer, de Crocodile Trophy, Roc Ardennes, Roc Laissagais, etc..etc..

RocDuMaroc

Minder bekend bij het grote publiek, maar topper in zijn segment is Bart Seynave. Hij won enkele weken terug 6 van de 7 etappes en pakte ook de overwinning in de prestigieuze MTB wedstrijd “Cape Pioneer Trek” in Zuid-Afrika. Hij reed meermaals de Cape Epic en de Brazil Ride. Tijdens RocDuMaroc zal hij een team vormen met Michiel van Aelbroeck ( 33j) , Belgisch kampioen XCO Master, en XCM funklasse en meerdere rit overwinningen in Swiss Epic flow, Crocodile Trophy, Costa Blanca Bike Race, etc..etc..

RocDuMaroc

Buitenbeentje van dienst, maar misschien wel de meest bekende deelnemer, is de Vlaamse acteur en politieagent Andy Peelman (35), bekend als hoofdpersonage van “De Buurtpolitie” op VTM. Andy is geen doorwinterde fietser, maar houdt van uitdagingen. Daarom gaat hij de RocDuMaroc proberen uit te rijden op een elektrische “Ednine” fiets.

De RocDuMaroc is dagelijks te volgen op www.rocdumaroc.com en via Facebook & Instagram. 
 

Labels

LEES DIT HIERNA

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER