Trails rijden met de Cube ATX OX schoenen

Tijdens de zoektocht naar schoenen voor All Mountain klikpedalen kwamen de Cube ATX OX schoenen op ons pad. Wij monteerden de schoenplaatjes voor de Magped's en gingen er mee de trails op.

Mocht je op dit moment afvragen hoeveel jaren ervaring Cube heeft in het vervaardigen van schoenen dan kunnen we je zeggen: "Meer dan genoeg." Cube maakt net als andere bikemerken al bijna 10 jaar kleding en schoenen voor de bikers.
En dat zie je direct zodra je de schoenen uit de doos haalt. Een stevige en robuuste schoen. Geen volbloed raceschoen en geen volbloed downhill schoen maar eentje gemaakt voor lange dagen in het zadel en geschikt voor zo nu en dan een flink stuk op te wandelen.
De schoenen hebben een klassieke veter uitstraling maar hebben helaas geen klittenband strip waar je de bovenkant extra aantrekt. Goed strikken voor je de paden op gaat dus. Gelukkig hebben we héél wat jaartjes geleden ons strikdiploma behaald en op de paden blijft de schoen dan ook netjes aan onze voeten zitten.

Maar voordat we echt de paden op gaan kijken we naar de pasvorm. En deze valt wat uit naar de kleine kant. Normaal heb ik maat 46 maar deze vielen te klein uit. Even omwisselen voor een maatje groter en maat 47 zit prima.

Qua opbouw is de schoen vervaardigd uit mix van stevig microfibre, PU en neopreen. De microfibre en neus zijn een soort van meshe zodat de schoenen beter ademen en het neopreen aan de zijkant is geperforeerd zodat de schoen beter koelt. Een schoen gemaakt voor de lekkere voorjaars- en warme zomerdagen. Maar ook in koelere omstandigheden krijgen we geen koudere voeten. Nadeel voor bikers die de schoenen dragen in nat regenweer is dat ze niet volledig waterdicht zijn. De spatwaterdichtheid is in ieder geval prima en door de meshe stof drogen ze ook prima op. Op moment van schrijven hebben we in ieder geval geen last van natte schoenen en zijn we blij met het ademend vermogen.

De zool van de schoen is gemaakt uit EVA schuim en soepel rubber. Het rubber van de schoenzool in combinatie met het EVA schuim maakt de schoen soepel genoeg om er een flinke wandeling mee te maken zonder last van je voeten te krijgen. Het profiel is vlak rondom de schoenplaat maar aan de voor-, achter- en zijkant is het profiel gemaakt voor stevig off-road wandelen. Genoeg grip in je schoenen als je een stuk omhoog moet klauteren met de bike in je nek. En dat maken we tijdens onze bike-vakanties toch redelijk vaak mee.
Om de schoen extra te beschermen zijn de neus en hiel verstevigd met een stevig PU materiaal. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze beschadig worden door stenen of tijdens een rare escapade onderweg.
Het schokabsorberend EVA schuim vangt netjes de trillingen op maar is niet te zacht zodat je er bij kracht zetten op de pedalen geen hinder van ondervind.

Op de trails geeft de schoen een goede grip. Rijdt je met volwaardige platformpedalen dan kun je de insert gewoon laten zitten maar wij biken met de Magped pedalen en het ijzeren schoenplaatje zit ook netjes verzonken in het midden van de schoen. Tijdens het rijden van technische trails hebben we geen enkele keer het gevoel gehad van de pedalen te schieten en de schoen blijft netjes aan de voeten. Wel met een dubbele strik in de veters. De veters zijn niet te lang en kunnen mooi weggestopt worden onder een veterhouder welke aan de tong van de schoen zit.

Conclusie:
De Cube ATX OX is een prima fietsschoen geschikt voor klikpedalen en een goede vakantiepartner. De schoen geeft genoeg grip op de pedalen en qua slijtage is er na een maand nog niets op te merken. 

De schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 36 t/m 48 en zijn verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk zwart, olijf en oranje.
De adviesprijs bedraagt € 99,99

Voor meer informatie klik je op:
https://www.cube.eu/nl/wear/schoenen/atx-series/product/cube-shoes-atx-o...

LEES DIT HIERNA

Outdoor-transport met de Fiido T2 Cargo Ebike

Fiido, die alweer 8 jaar bestaat en voornamelijk Ebikes maakt, is een bedrijf dat graag innoveert.…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER