UCI-status voor Pump Track

De UCI slaat de handen ineen met Velosolutions en Red Bull. Dit jaar nog wordt de eerste UCI wereldkampioen Pump Track gekroond.

Twan van Gendt at the Dutch Qualifier
Twan van Gendt in actie tijdens de kwalificatie in Roosendaal

Velosolutions is in de afgelopen 10 jaar toonaangevend gebleken waar het gaat om de aanleg van professionele asfalt PumpTracks van de hoogste kwaliteit. Met meer dan 200 gerealiseerde tracks is er wereldwijd mogelijkheid gecreëerd voor kinderen van alle leeftijden en achtergronden om op een laagdrempelige manier te sporten en spelen. In 2018 ging Velosolutions samen met Red Bull een nieuw avontuur aan en werd de Red Bull Pump Track World Championships gelanceerd. Vanaf 27 september 2019 krijgt Pump Track een erkenning als officiële sport en valt het onder de mountainbike discipline als één van de acht disciplines van de UCI: weg wielrennen, baanwielrennen, mountain bike, BMX racing, BMX Freestyle, trials, cyclo-cross en indoor.

De eerste UCI wereldkampioen Pump Track zal op 19 oktober worden gekroond tijdens de wereld finale van de Red Bull UCI Pump Track World Championships wat plaatsvindt in de Swiss Bike Park in Köniz-Oberried Zwitserland.

“The creation of a Red Bull UCI Pump Track World Championships is a recognition of the specialty at the highest level and a demonstration of our sport’s dynamism. With the knowhow of Red Bull and Velosolutions we aim to meet the expectations of a public that enjoys a show and to make our sport even more popular with the younger generation.” – UCI President David Lappartient

Pump Track wedstrijden zijn een frissen nieuwe blik op huidige fietswedstrijden. Elke Velosolutions Pump Track is geschikt voor wedstrijdgebruik, waarbij rijders de bulten, kuilen, bochten en jumps gebruiken om snelheid te maken en de track zo snel mogelijk rond te rijden. Wedstrijdvormen zijn head-to-head battle en time trial, afhankelijk van de gekozen track. Naast dat het spectaculair is om als deelnemer te racen, is het ook nog eens een geweldige kijksport.

Met meer dan 25 kwalificaties wereldwijd is de Red Bull UCI Pump Track World Championships een echte zoektocht naar ’s werelds beste Pump Track rijder. Kwalificatie wedstrijden worden gehouden in elke uithoek van de wereld waarbij de Benelux ook op de kaart staat. De sport Pump Track blijft zeer toegankelijk en de kwalificaties zijn open voor iedereen. Lokale amateur helden meten zich met professionele Olympische BMX racers en MTB wereldkampioenen, waarbij iedereen een gelijke kans heeft op het goud!

De Red Bull UCI Pump Track World Championships is een katalysator voor verandering in de komende jaren, waarbij het ook sporten in ontwikkelingslanden promoot via #pumpforpeace, een initiatief van Velosolutions. De missie is om een gezondere, tolerante en vreedzamere wereld te creëren door mensen met een afstand tot de moderne samenleving toegang te geven tot PumpTracks, fietsen en actiesporten.

WK in jouw stad of gemeente?

Als stad of gemeente kun je meedoen door een Velosolutions Pump Track aan te laten leggen en een kwalificatiewedstrijd te hosten. Bovendien kun je via een bidprocedure meedingen naar de WK finale in de komende jaren.

Meedoen als deelnemer?

Voor deelname aan de Red Bull UCI Pump Track World Championships kun je je inschrijven via de website Red Bull Pump Track World Championships. Met kwalificaties wereldwijd is er altijd wel een mogelijkheid dicht bij jou in de buurt. Alle wedstrijden, dus ook die in Nederland, België en Luxemburg worden via die website kenbaar gemaakt.

redbullpumptrackworldchampionship.com

Labels

LEES DIT HIERNA

Juice Lubes, een beetje gek, maar vooral erg groen

· Biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen voor de fiets · Recyclebare productverpakkingen · 7…

LEES VERDER

Milan Vader wint laatste wedstrijd voor Olympische Spelen

Waar Pieterse het met name moest opnemen tegen concurrente uit eigen land, streed Milan Vader met…

LEES VERDER

Lancering BART Magazine. 25 jaar Olympisch Mountainbiken

Limburger Bart Brentjens won in 1996, Atlanta USA de eerste Olympische Gouden mountainbike medaille…

LEES VERDER