Een nieuwe start voor MTB route Zeewolde

In het prachtige bos van Zeewolde ligt een mountainbikeroute met een lengte van 17,2 km waar menig mountainbiker met plezier gebruik van maakt.

MTB route Zeewolde
Mountainbike route zeewolde

Niet alleen zijn er regelmatig Zeewoldenaren op dit pad te vinden maar ook enthousiaste fietsers uit de rest van het land, die bijvoorbeeld verblijven op de nabijgelegen recreatieparken. Zeker in deze tijd waarin bewegen nog belangrijker is en individueel sporten de voorkeur heeft. 

Om de route veilig te houden voor zowel beginnende rijders als de enthousiaste sportieveling is goed en structureel onderhoud van essentieel belang. Begin dit jaar is er een stichting opgericht die de route onderhoudt en fungeert als aanspreekpunt voor Staatsbosbeheer (eigenaar van de grond), gemeente en andere partijen.

Zeewolde

Daarnaast is er hard gewerkt aan een nieuwe website, het platform waarop alle betrokken partijen worden geïnformeerd over mountainbiken in Zeewolde, en aanvullend is er een Instagram account gecreëerd en is de Facebookpagina in een nieuw jasje gestoken. 

De resultaten van de inspanningen van de trailcrew en andere vrijwilligers zijn overduidelijk. Berijders zijn positief verrast en laten mooie reacties achter op mtbroutes.nl. Kom je ook snel een kijkje nemen op mtbzeewolde.nl

LEES DIT HIERNA

Je hoofd beschermen met de BBB Maestro helm

Nu ja, niet helemaal natuurlijk. We hebben de helm op diverse fronten bekeken en getest maar zijn…

LEES VERDER

Ultra-marathon Drenthe 200. Editie 2020

Vraag het uiterste van jezelf Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek…

LEES VERDER

Alpentocht NL Editie als alternatief voor de Franse Alpen

Iedereen kan meedoen De uitdaging is simpel: maak tussen 29 augustus en 5 september zoveel mogelijk…

LEES VERDER