Spengle introduceert een 24 karaats bladgoud set carbon wielen

Met de huidige rentestand op de bankrekening kun je misschien net zo goed gaan beleggen in goud. Speciaal voor de bikers introduceert SPENGLE een 24-karaats bladgouden carbon monocoque wielset dat met de hand gelegd is.

spengle

Spengle Gold

De wielen zien er absoluut prachtig uit, zijn een waar kunstwerk en zijn volwaardige wielen die je op je fiets kan zetten en waarmee je kan rijden (mochten de eigenaren dat dan ook echt doen). 

Spengle heeft in het verleden al vaker naar hun wiel gekeken als een canvas voor creativiteit. De vormen en elementen van de wielen hebben hun eigen karakteristieke schoonheid die fundamenteel anders is dan het traditionele gespaakte fietswiel. Het spreekt dus voor zich om deze eigenschappen te benutten en met dit nieuwe bladgouden wiel hebben ze de lat op ongekend niveau gelegd.

spengle

Het project begon als een uitbreiding van de Collection by Spengle serie, maar ze realiseerde zich al snel dat het veranderde in iets dat daar bovenuit steeg. Het bladgoud is al in juni van vorige jaar geleverd en het heeft maanden werk gekost om alle losse vellen zorgvuldig aan te brengen. 

Het fietswiel is een uniek visueel canvas - kinetische kunst in zijn puurste vorm. Kunst en sport zijn twee van onze grote passies en met Spengle Gold zagen we de mogelijkheid om deze twee op een unieke manier met elkaar te verbinden. Er gebeurt iets heel interessants als je traditioneel vakmanschap combineert met moderne carbon technologie. Het resultaat is een wiel dat schittert op meerdere vlakken vertelt Pius Brauchart, CEO van Spengle.

spengle
 

Nu ze eindelijk klaar zijn zullen ze, voor ze verkocht worden, tentoongesteld worden op fietsbeurzen in Europa. Als eerste neemt Spengle ze mee naar Kolektif in Berlijn. Later gaan ze ook naar Bespoked in Bristol en de London Bike Show. Ze hebben een passende fiets gevonden die de wielen optimaal tot hun recht laat komen om ze in hun volle glorie en natuurlijk omgeving te presenteren. 

Elke Spengle Gold wielset is totaal uniek en zal persoonlijk afgeleverd worden voor €10.000,-.

Voor meer informatie over Spengle klik je op:
https://www.spengle.com/

 

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER