Suunto 7: Sportieve smartwatch die elke beweging in kaart brengt

Suunto komt uit hetzelfde deel van de wereld dat ons sauna's en Angry Birds gaf. Net als collega-Finse sporthorlogemaker Polar verliest het bedrijf terrein aan het groeiende horlogeleger van Garmin en de onoverkomelijke opkomst van de Apple Watch. De Suunto 7 is het nieuwe topmodel.

Suunto 7

Dit nieuwe sporthorloge combineert een geavanceerde sportexpertise met de nieuwste smartwatch-functies. Zo kan je switchen tussen maar liefst 70 verschillende sportstanden maar kan je ook betalingen doen en inkomende berichtjes checken. En hij staat nog mooi om je pols ook. De Suunto 7 lijkt meer op een GPS-sporthorloge dan enig ander draagbare smartwatch. Het is groot - misschien te groot voor veel mensen. De 50mm behuizing is zo'n beetje het maximum dat ik persoonlijk zou gaan dragen voor mijn polsen van gemiddelde grootte. Gelukkig is hij relatief licht bij 70g.

Suunto

Alle sportfuncties van Suunto 7 bevinden zich op slechts een druk op de knop. Zo is deze Suunto dus altijd ‘’ready to go’’. Volg je oefening nauwkeurig met 70+ sportmodi, GPS en polshartslagsensor. Trots op je prestatie? Deel deze dan eenvoudig in de Suunto-app of op belangrijke sportdiensten zoals Strava, Endomondo en TrainingPeaks. Door de gedetailleerde inzichten, kan je slimmer gaan trainen waardoor je dichter bij het bereiken van je doelen komt. Nog een bijkomend voordeel: verbindt de Suunto 7 met je headset zodat je je muziek kan bedienen vanaf je pols tijdens het sporten.

Suunto 7 daagt je uit om buiten de gebaande paden te gaan

Train jij graag buiten de gebaande paden? Met Suunto 7 ontdek je de wereld om je heen met behulp van de gratis offline kaarten met terreindetails, paden en contourlijnen. Het is gemakkelijk om op elk gewenst moment een blik op de kaarten te werpen en ze zijn tijdens het trainen altijd met een simpele veeg weer weg. Ingebouwde heatmaps voor 15 activiteiten, waaronder hardlopen, zwemmen en fietsen, tonen je de meest populaire routes zodat je kunt trainen waar anderen hebben getraind. Of je kunt er natuurlijk voor kiezen om weg te blijven van de gebaande paden. Lokale offline kaarten en heatmaps worden automatisch gedownload wanneer je verbonden bent met wifi en aan het opladen bent. Je kunt ook handmatig de kaart van de gewenste locatie selecteren om te downloaden. Met de offline kaarten vind je altijd de weg en ken je de beste trainingsroutes, zelfs wanneer je je telefoon achterlaat of geen verbinding hebt.

Smartwatch-functies

Als je niet aan het sporten bent, wil je natuurlijk handige smartwatch-functies waar je op kunt vertrouwen. Goed nieuws, Suunto 7 wordt aangedreven door Wear OS van Google. Bekijk gemakkelijk je agenda, controleer oproepen en check inkomende berichten vanaf je horloge. Bovendien is Suunto 7 uitgerust met een snellere, veiligere manier om te betalen met Google Pay.

Suunto

Suunto 7 is klaar voor avontuur

Suunto 7 is ontworpen en getest in Finland met de kwaliteit waar Suunto bekend om staat. Het horloge is schok-, water- en vuilbestendig en werkt in regen, modder of sneeuw. Het horloge is zelfs te bedienen met handschoenen aan door de fysieke knoppen. Bovendien heeft de Suunto 7 een extreem helder touchscreen met hoge resolutie wat wordt beschermd met krasbestendig Gorilla®-glas. De batterij van de Suunto 7 geeft een volledige dag smartwatch-gebruik en heeft nog voldoende energie over voor je dagelijkse training. De batterij kan nog langer mee door de verschillende batterij modi.

Voordelen

  • Duurzaam, high-end ontwerp
  • Goede prestaties
  • Nauwkeurige GPS- en hartslagsensoren
  • Veel trainingsmodi en gezondheidskenmerken
  • Tweedaagse levensduur van de batterij

Nadelen

  • Onverenigbaar met externe HR-sensoren

De Suunto 7 is verkrijgbaar via Suunto.com, Coolblue.nl, Bever.nl en All4Running.nl. Adviesprijs vanaf €479,-. 

Labels

LEES DIT HIERNA

SKS Mudrocker: Smerig worden is een keuze

Vaak krijgen we opmerkingen te horen van:”Ja maar, dat hoort er toch bij.”en “Mountainbikers rijden…

LEES VERDER

Felle neonlichten en drukke straten, het nachtelijke Neokyo in Zwift

Neokyo volgt op de oorspronkelijke Yumezi map release van mei 2021 en verdubbelt de grootte van de…

LEES VERDER

Silca's nieuwe 3D-geprinte titanium schoenplaatjes

Traditioneel zijn er twee materiaalopties voor schoenplaatjes. Staal met een laag koolstofgehalte…

LEES VERDER