Trails rijden met de Continental Mountainking 2.3 Protection

Protection, dat kunnen we in deze tijden wel wat extra gebruiken. De combinatie met Black Chili Compound zorgt voor een goede grip en lage rolweerstand. Tijd om deze 29 x 2.3 band eens in levende lijve te onderzoeken.

De Continental MountainKing Protection is ontwikkeld voor een breed scala aan ondergronden. Van de droge zomermaanden tot de natte herfst maanden. Een band die je eigenlijk het hele jaar door onder je bike kunt hebben.

De hoofdingrediënten van de band zijn zoals gezegd een Protection laag, Black Chili Compound en uiteraard zijn ze Tubeless Ready. Maar voordat we ze monteren leggen we de banden op de oude vertrouwde keukenweegschaal en blijft de naald hangen op 750 gram. Niet slecht voor een 29 x 2.3 band van dit caliber. Nu moet ik er wel bij vermelden dat de noppen aan de zijkant niet al te groot en dik zijn uitgevoerd en een eindje uit elkaar staan. Het voordeel hiervan is dan weer is dat de band lekker in de grond pers door de druk op de noppen.
conti
Het monteren van de band is een peuleschilletje en ze ploppen dan al snel rond de velg. Zelfs zonder latex vloeistof blijven ze netjes op druk. Wat heet, we hebben de banden zo een dag of vier laten staan en zelfs hierna waren ze nog volledig op druk.

Ze vallen netjes rond de 30 mm brede velgen en zijn 62 mm breed. Wat direct opvalt is dat de banden volumineuze uitstraling hebben. Goed voor lage druk en comfort op de bike. Dit is vooral fijn als je de banden op een Long Travel Hardtail mountainbike monteert.

De noppen van de banden zijn geplaatst in rijen van vier waar de middelste noppen steeds afgewisseld worden tussen een grotere en minder grote nop. Door de plaatsing van de noppen wordt de dode zone tussen de middelste en buitenste noppen verkleind. In de bochten voelt de band betrouwbaar aan en loopt hij redelijk snel van de middelste noppen naar de buitenste. Zo heb je niet het gevoel dat de band ineens gaat driften op de dode zone.
conti
De fiets waar we de banden op gemonteerd hebben is onze Canyon Neuron en met een rijdersgewicht van 85 kg (inclusief rugzak etc.) hebben we de banden opgepompt van 1.6 bar in de voorband tot 1.8 bar in de achterband. Uiteraard zou je nog lager kunnen gaan voor meer grip maar zonder liner gaan we ons daar niet aan wagen. Dat vinden we namelijk zonde van de velgen.
conti
De banden hebben we losgelaten op de trails rondom de Moezel en daar waren ze helemaal in hun element. Tijdens de lange klimmen over het asfalt tussen de wijngaarden voel je de banden niet echt vreten en rolt alles gestaag omhoog.
Na de eerste klimmen wordt het tijd om bergaf te gaan en daar laat de band zich van zijn goede kant zien. Je merkt dat je met een niet al te zware band onderweg bent en snelle opeenvolgende bochten stuur je dan ook soepel in. De bike laat zich dan ook lekker snel van oor tot oor leggen.

De grip van de Black Chili Compound is goed en bergop hebben we eigenlijk geen enkele keer last van doorslippen gehad. We hebben de band niet getest op natte stenen en boomwortels want deze waren er afgelopen tijd namelijk niet. De ondergrond is namelijk kurkdroog. Een voordeel is wel dat je de banden wat harder laat werken in de afdaling omdat de snelheid op de droge trails over het algemeen hoger ligt dan op de natte paden. Ze geven in ieder geval het vertrouwen om de bike flink de sporen te geven en vlak voor de scherpe bochten vol in de ankers te vliegen.
conti
Over de degelijkheid hebben we tot nu toe niet te klagen en na een verlengd weekend trails rijden langs de Moezel laten de banden nog geen enkel spoor van slijtage zien. De Protection laag heeft zijn werk naar behoren gedaan en we hebben geen lekke banden gehad afgelopen tijd.

Conclusie:
De Continental Mountainking Protection is een band waar je het hele jaar mee door kunt rijden op een grote diversiteit van ondergronden en trails. Met een laag gewicht, Black Chili Compound en Protection technologie heb je een band die de meeste tijd wel zijn mannetje staat.

De adviesprijs van de Continental Mountainking Protection bedraagt € 59,59

De Continantal Mountainking is ook verkrijgbaar in de maat 27,5" (2.8 / 2.6 / 2.3) en zelfs 26" (2.3)

Voor meer informatie klik je op:
https://www.continental-fietsbanden.nl/pattern/view?patternName=Mountain+King+ProTection 

LEES DIT HIERNA

Enduro rijden met de 7idp Sam Hill knee & elbow pads

7ipd Sam Hill pads: De 7idp Sam Hill kniebeschermers zijn samen met, hoe raad je het, Sam Hill…

LEES VERDER

Nederlandse MTB-selectie voor Tokyo bekend

De vier geselecteerde renners voldeden als enige Nederlandse MTB’ers aan de gestelde voorwaarden.…

LEES VERDER

Trails rijden met Fist Gloves

Fist Gloves zijn ontwikkeld voor trails rijdens, bmx, motorcross en zoals ze het noemen Gripping…

LEES VERDER