Lancering BART Magazine. 25 jaar Olympisch Mountainbiken

Met trots presenteert Bart Brentjens BART Magazine. Een Limited Edition Magazine waarmee ‘oud’ mountainbiker Bart Brentjens viert dat mountainbiken dit jaar precies 25 jaar een Olympische sport is. Ook viert Bart 25 jaar mountainbike GOUD!

BART Magazine
Cover BART Magazine

Limburger Bart Brentjens won in 1996, Atlanta USA de eerste Olympische Gouden mountainbike medaille ooit. Met dit unieke Magazine wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de mountainbike sport in de afgelopen jaren, de ‘mountainbike route’ van Bart en ...nog veel meer!

Bart reikte deze maandag, waar anders dan in het Olympische hart van Nederland, de eerste exemplaren van BART Magazine uit aan zijn vader Lau Brentjens en aan de eerste Olympische KNWU Mountainbike Bondscoach, Leo van Zeeland.

BART Magazine

Bart Brentjens, Mountainbike Goud in Atlanta 1996 en Mountainbike Brons in Athene 2004

“Het is geweldig te zien hoeveel mensen tegenwoordig genieten op de mountainbike! De mountainbike sport heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In 1996 was mountainbike een hele internationale sport, maar in Nederland vrij ‘nieuw’. Inmiddels is mountainbiken ook in Nederland erg populair. Internationaal gezien doet Nederland het goed in het professionele mountainbiken! Ik kijk uit naar de Olympische Spelen op 26 en 27 juli in Tokyo waar Nederland met een sterke afvaardiging aan de start staat!

Ik vind het mooi om vandaag ’25 jaar Olympisch Mountainbiken en 25 jaar Olympisch Goud’ hier op Papendal te mogen vieren met de uitreiking van BART Magazine aan mijn vader, die samen met mijn moeder Leonie er altijd voor mij is geweest. Enorm belangrijk voor iedere sporter dat er een thuis is die je stimuleert, er altijd voor je is ‘no matter what’ en je helpt bij je ontwikkeling!

Ook Leo van Zeeland, met wie ik samen het Olympische avontuur in Atlanta 1996 beleefde, mocht ik vandaag een eerste exemplaar van BART Magazine aanbieden. Leo heeft veel voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland betekend en mij enorm veel vertrouwen gegeven in de route die ik liep in aanloop naar de Spelen in Atlanta 1996.

Alleen samen maken we ‘Gouden momenten’ en komen we tot unieke prestaties.”

BART Magazine is eenvoudig online te bestellen via https://bartmagazine.com en is tweetalig (Nederlands / Engels) gezien het internationale karakter van de sport.

‘Ik hoop dat jullie net zo genieten van het lezen van dit magazine als ik deed bij het samenstellen ervan!’ Bart

Volg Bart via: Instagram @bartbrentjens Twitter @BartmnBrentjens. Volg Bart Magazine via: Instagram @bart_magazine www.bartmagazine.com

LEES DIT HIERNA

Trails rijden met de Canyon Spectral 125 AL 6.0

De Spectral 125 wordt ook wel eens de “Mini Spectral” genoemd maar met onze maat XL en een…

LEES VERDER

Expand your horizon with AGU

Er schuilt avontuur in elke dag. Het liefst door buiten de gebaande paden het onbekende te…

LEES VERDER

RockShox 2023 Next Level vorken en dempers

Vertrouwen verandert alles: Met dit in gedachten begon het team van Rockshox met een blank vel…

LEES VERDER