Santa Cruz maakt de Blur geschikt voor de wereldbeker

Santa Cruz mikt hoog in de wereldbeker Cross-Country en maakt daarom de nieuwe Blur wedstrijdklaar. Hij komt in de herfst naar Europa en er zijn inmiddels meer details over bekend.

Santa Cruz Blur
Santa Cruz Blur in Dark Matter of Zalm

Dankzij een nieuw ontwerp van de achterbrug zonder VPP (Virtual Pivot Point Suspension Design) weegt het frame 289 gram minder dan zijn voorganger - de raceklare fiets met variabele zadelpen weegt tien kilogram. Als tegenhanger brengen de Californiërs de lichtste Reserve-velgen met 385 gram, geheel zonder gewichtsbeperking voor de rijder.

De Santa Cruz Blur is er in twee versies, XC en TR. De Santa Cruz Blur XC is geconfigureerd met een dubbele 100mm veerweg voor en achter; terwijl de Santa Cruz Blur TR ervoor kiest om dat bereik te vergroten tot 115mm achter en 120mm voor. Maar het frame van beide varieert niet, het is hetzelfde. Maar er is meer.

Santa Cruz Blur TR

De Santa Cruz Blur is volledig opnieuw ontworpen om minder te wegen. De nieuwe Blur is een rechtstreekse telg van de vorige Blur, maar heeft er in werkelijkheid weinig mee te maken. Ze hebben elk onderdeel ervan volledig herontworpen om een volledig nieuwe mountainbike te creëren.     

Santa Cruz Blur

De Santa Cruz Blur zal pas over vier maanden in Europa arriveren, dus het is een soort pre-release voor de meest geduldigen: met een lange leverdatum, zoals we zeggen, min of meer eind september zullen de eerste exemplaren arriveren; en met een prijs die nog onofficieel is, hoewel Santa Cruz enkele maanden geleden al verhogingen aankondigde vanwege de gevolgen van de pandemie.

De Santa Cruz Blur varieert enkele dingen, afhankelijk van de grootte. Het ontwerp van het veersysteem maakt bijvoorbeeld een vlakkere progressieve curve mogelijk omdat de liggende achtervorken ook variëren naargelang de framemaat, en de zadelpenhoek doet hetzelfde. Elke Blur-configuratie wordt geleverd in twee kleuropties, Dark Matter of Zalm, met een aparte paarsachtige kleur voor de Juliana Wilder.

Santa Cruz Blur

De Santa Cruz Blur is geschikt voor banden van maximaal 2,4", twee bidons (twee in de frame-driehoek) en zal slechts in vier maten verkrijgbaar zijn: S, M, L en XL. Er komen versies met Shimano XT en SRAM XX1.

Santa Cruz Reserve
 

https://www.santacruzbicycles.com/en-US/bikes/blur

Labels

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Magura MT7 Pro Brakes

Caliper: Tijdens het uitpakken van de remmen valt ons oog direct op de caliper. Een mooi gesmede…

LEES VERDER

Kleurcodes voor moeilijkheidsgraad MTB-routes

Als je gaat mountainbiken, is het handig als je weet wat je te wachten staat. Krijg je veel…

LEES VERDER

Enduro rijden met de 7idp Sam Hill knee & elbow pads

7ipd Sam Hill pads: De 7idp Sam Hill kniebeschermers zijn samen met, hoe raad je het, Sam Hill…

LEES VERDER