SRAM stelt de nieuwe GX Eagle T-Type transmisse voor

Een paar maanden geleden werd de nieuwe T-Type transmissie van SRAM geïntroduceerd. Het was slechts een kwestie van tijd voordat deze techniek doorsijpelde naar een groep hieronder. En vanaf vandaag is er de GX Eagle T-Type. SRAM kennende zal die qua werking niet veel onder doen voor zijn grotere broertjes.

sram

GX Eagle Transmission maakt gebruik van een benadering van het gehele systeem en stelt een geheel nieuwe norm voor de mountainbike-aandrijving die is opgebouwd rond één constante die in alle fietsen terugkomt: het middelpunt van het wiel en de as. Het is een ontwerp dat het spel verandert door onnodige onderdelen te elimineren en alle andere functies perfect te laten samenwerken met deze constante. De GX staat ook wel bekend als het werkpaard onder de SRAM groepen. Dus hup, aan de gang en de paden op!

De GX Eagle Transmissie voldoet aan alle eisen, zonder enig compromis op het gebied van robuustheid, betrouwbaarheid of draadloze AXS-functionaliteit. De GX Eagle Transmissie is het ijverige werkpaard dat nooit klaagt en is ontworpen voor rijders van hetzelfde kaliber die hard gaan en zich nooit inhouden. Met de allernieuwste Eagle Transmission-technologie voor de best mogelijke prijs.sram

GX Eagle Transmissie. 
Meer dan klaar om alles aan te kunnen. All in. De hele dag door.

GX Eagle Derailleur:
RD-GX-E-B1
De GX Eagle Transmission derailleur biedt alles wat een Eagle Transmission derailleur kan bieden, en nog veel meer. Deze derailleur heeft een herziene batterijpositie om zichzelf beter te beschermen tegen schokken en om gedurende zijn hele levensduur een scherp schakelgedrag en een opvallend uiterlijk te behouden. Hardrijders kunnen zowel de beschermende beschermplaten als de tweedelige buitenste schakel vervangen. Hij heeft ook een kooi die zonder gereedschap in elkaar gezet kan worden, dus hij is zowel afneembaar als upgradebaar. Met een stalen binnenkooi die voor nog meer robuustheid zorgt, is hij gemaakt voor rijders uit de echte wereld. Net als alle andere Eagle Transmission derailleurs is deze derailleurs ontworpen met een unieke hangerloze interface welke rond de wielas zelf wordt gemonteerd en direct contact maakt met de cassette zonder dat er een derailleurhanger nodig is.

- T-Type compatibiliteit
- Herziene positie van de batterij, opnieuw geconfigureerde versnellingsbak, vervangbare steunplaten en buitenste schakel, kooi en koppeling zonder gereedschap
- Installeren en koppelen via de betrouwbare en vertrouwde standaard AXS instel- en koppelprocedure
- Hangerloze interface, Full Mount-bevestigingsmethode
- Radicaal duidelijk instelproces, geen aanpassingen nodig
- AXS-accu en Pod-controller afzonderlijk verkrijgbaarsram

GX Eagle Crankstel:
FC-GX-D1
De GX Eagle Transmission DUB crankset biedt no-nonsense rijders een compromisloze balans van vorm en functie. Het is het crankstel waar pure prestaties en optimale waarde samenkomen. De twee onafhankelijk van elkaar verwijderbare composiet bashguards voegen duurzaamheid toe en stellen rijders in staat om te gaan met de slijtage en schaafwonden die bij het rijden horen. De unieke vorm van het gesmede aluminium ontwerp wordt beschermd en behouden voor maximale prestaties met een minimum aan omvang.

- T-Type compatibiliteit
- Twee onafhankelijk verwijderbare composiet bashguards
- Gesmeed aluminium met een geheel nieuwe vorm voor een sterk, robuust en betrouwbaar crankstel
- No-nonsense, compromisloossram

GX Eagle Emtb Crankstel:
FC-GX-PA-D1
De GX Eagle Transmission E-MTB crank heeft de All Day-gedachte, maar is geoptimaliseerd voor trapondersteund rijden. Het unieke ontwerp is gesmeed uit aluminium voor robuustheid en betrouwbaarheid zonder afbreuk te doen aan het gewicht. Brose en Bosch motoren worden gecombineerd met onze "Gap Cap" voor een esthetisch mooie geïntegreerde look.

- Lengtes van 160, 165 en 170 mm
- ISIS interface voor gebruik met ISIS motorsystemen
- Gap Cap afzonderlijk verkrijgbaar voor Bosch en Brose

GX Eagle Cassette:
CS-XS-1275-A1
De T-Type cassette is een belangrijke reden waarom de GX Eagle Transmission ongelooflijke schakelprestaties onder belasting biedt, zowel binnen als buiten. Dankzij het volledige X-SYNC-ontwerp schakelt de cassette beter naarmate je harder trapt. De vernikkeling zorgt voor duurzaamheid van topklasse en een stille schakelervaring. Met 55mm kettinglijncompatibiliteit voor een gematigdere kettinghoek, langere slijtage en verbeterde precisie. Het 520% bereik heeft geoptimaliseerde versnellingsstappen met grotere 38 en 44 tanden tandwielen. Met het duidelijk gemarkeerde "Setup Cog" is de montage zowel eenvoudig als foolproof. De cassette maakt gebruik van een PinDome ontwerp voor tandwielen 1-8 en een MINI-CLUSTER uit één stuk voor tandwielen 9-12.

- T-Type compatibiliteit
- X-SYNC voor de allerbeste schakelprestaties binnenboord en buitenboord onder belasting
- 520% bereik met geoptimaliseerde schakelstappen aan de lage kant
- 55mm kettinglijncompatibiliteit voor gematigdere kettinghoek, langere slijtage en grotere precisie
- Setup tandwiel voor eenvoudig instellen
- Vernikkeld voor een stillere en duurzamere cassettesram

GX Eagle Flattop ketting:
CN-TTYP-GX-A1
Het platte ontwerp en de massieve pennen van de GX Eagle Transmission-ketting creëren het hoogste niveau van duurzaamheid en taaiheid voor alle dagritten en E-MTB-koppel.

- T-type compatibiliteit
- Plat profiel, ongelooflijke schakelprestaties
- Massieve pennen, volledig goedgekeurd voor E-MTB-gebruiksram

GX Eagle Transmissie groepset:
GS-GX-E-D1
De aandrijving die door de belangrijkste rijders is omarmd als de beste vriend voor de hele dag, is nu beschikbaar in Transmission. Het compromisloze, budgetgerichte ethos blijft in het systeem ingebouwd, maar is gemoderniseerd voor een nieuwe generatie fietsen. De GX Eagle Transmission derailleur is net zo scherp en precies als de andere derailleurs in de transmissiefamilie en is bovendien voorzien van verwijderbare glijplaten voor betere bescherming en onderhoudsgemak. Schakelen onder belasting is mogelijk op de GX cassette dankzij een combinatie van X-SYNC-technologie en Cassette Mapping, waardoor je naadloos kunt schakelen, zelfs tijdens je zwaarste krachtsinspanning. Het GX Eagle Transmission DUB crankstel onderscheidt zich en biedt no-nonsense rijders een compromisloze balans van vorm en functie. Het is het crankstel waar pure prestaties en optimale waarde elkaar ontmoeten. De unieke vorm is uit aluminium gesmeed voor stevigheid zonder bulk, en de composiet kettingblad-bashguards voegen functionaliteit toe en laten rijders omgaan met schaafplekken die bij het terrein horen. Het T-Type kettingontwerp is speciaal ontworpen om de Eagle transmissie te optimaliseren, heeft een unieke platte bovenkant en is speciaal ontwikkeld voor de extra koppelbelasting van de E-mtb.

- Verkrijgbaar met 165, 170, 175mm crankarm opties met 32T kettingblad
- E-MTB-groepen verkrijgbaar voor Bosch, Brose en 104 BCD motorsystemen
- GX Eagle Transmission derailleur
- GX Eagle Transmission cassette
- GX Eagle Transmission platte ketting
- Pod regelaar
- AXS batterij en ladersram

Direct Mount Tandwiel:
CR-TTYP-DM-D1
Robuuste duurzaamheid is vanzelfsprekend bij het Eagle T-Type direct gemonteerde kettingblad. Dankzij het opvallende ontwerp met dubbele spaken komt uw schakelgedrag nooit in het gedrang. Verkrijgbaar in drie verschillende tandtellingen, is er voldoende ruimte om te verfijnen en aan te passen.

- T-Type compatibiliteit
- 8-bouts directe montage, bouten inbegrepen
- 30T, 32T en 34T opties
- 3mm offset voor 55mm kettinglijn
- Bashguards afzonderlijk verkrijgbaar

Voor meer informatie over klik je op:
GX Eagle Transmission | SRAM

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER