Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Canyon's nieuwste genrebepalende e-gravel bike zit boordevol functies voor de ultieme veelzijdigheid op het gebied van e-bikes. De Grizl:ON is gemaakt met het oog op alledaags praktisch gebruik en grensverleggende verkenningen. Het is een functioneel veelzijdige bike die in staat is om afgelegen plaatsen te bereiken die voorheen buiten bereik lagen, en hij heeft nog steeds genoeg pit om de dagelijkse routine aan te kunnen.

grizl

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel werkpaard voor in de stad, er gaat niets boven de Grizl:ON. Met zijn Bosch Performance Line SX motor is de Grizl:ON een e-bike die actief e-bike rijden stimuleert.

De fiets zit boordevol innovatieve eigenschappen zoals Canyon x Lupine SightStays verlichting, een Canyon VCLS zadelpen en een Fidlock QuickLoader tas, om nog maar te zwijgen van handige praktische zaken zoals spatborden en 40 mm voorvering voor meer off-road capaciteiten.

Als je op zoek bent naar een licht e-bike frame met een verlaagd stuur en progressieve comfortabele geometrie, dan zul je merken dat de Grizl:ON een nieuwe standaard van uitmuntendheid levert voor het e-gravel genre.

Nieuw Bosch rijgedrag en prestaties - meer piloot, minder passagier:
Het avontuurlijke frame van de Grizl:ON wordt versterkt door de compacte Bosch SX-aandrijving in een lichtgewicht carbon frame. Met een gewicht van slechts 2 kg is het Bosch SX-systeem met middenondersteuning lichter dan de CX-versie en stimuleert het actief rijden, wat meer lijkt op een door mensen aangedreven ervaring dan op een volledig aangedreven e-bike. De kleinere motor zorgt voor een responsiever rijgedrag en een lichter totaalgewicht. En met een beschikbaar koppel van 55 Nm biedt de Bosch SX-motor de ideale balans tussen lichte ondersteuning en een hoog koppel, waardoor het piekvermogen samengaat met een rijstijl met een hoge cadans.grizl

Met een 400 Wh batterij plus 250 Wh Range Extender optie (waardoor 650 Wh totale batterij mogelijk is) heb je genoeg in de tank voor de lange dagen in het zadel. Voor extra gemoedsrust zorgt de Bosch Flow App en Connectiviteitsmodule voor een tweetraps alarm en effectieve locatiebepaling, mocht je fiets in verkeerde handen vallen.

Boordevol functies voor een opvallend pakket:
Een van de meest innovatieve kenmerken van de nieuwe Grizl:ON is het verlichtingssysteem. Aan de achterkant vind je het Canyon x Lupine SightStays systeem, waarbij twee ingebouwde, goed zichtbare achterlichten netjes in de contouren van de achterkant van de staande achtervork zitten, zodat je vanuit alle hoeken zichtbaar bent, zelfs als je met fietstassen rijdt. En als je er een moet vervangen, draai je gewoon de schroefbevestiging van de aluminium behuizing los, maak je de Quick Connector los en plaats je een reserve, verkrijgbaar via canyon.com.grizl

Aan de voorkant verlicht een heldere Lupine Nano SL koplamp paden op de weg of off-road met een afstandsbediening op het stuur, gemonteerd op ons nieuwe HB0064 uitlopende stuur met grindoptimalisatie om de lichtbundel in te stellen. Kabelspaghetti wordt vermeden met een herwerkte Nano SL behuizing die netjes aansluit op de kabeluitgang van het frame. Alle lampen worden gevoed door de hoofdaccu en blijven twee uur branden, zelfs als de motor geen stroom meer heeft. Dus als je je ooit laat meeslepen tijdens je avondrit, is niet alles verloren.

Comfort en controle:
Comfort is een troef met onze iconische S14 VCLS 2.0 comfortzadelpen. Door gebruik te maken van de materiaaleigenschappen van carbon met een innovatieve, lichtgewicht bladveerconstructie, neemt de S14 VCLS 2.0 met +2 tot -10 mm setback de scherpste kantjes van de zwaarste oppervlakken af, zodat je je fris blijft voelen en sterk blijft rijden. De S14 VCLS 2.0 komt voor op alle GRIZL:ON modellen, met uitzondering van de meer progressief gespecificeerde GRIZL:ON CF TRAIL, die profiteert van een draadloze RockShox Reverb AXS XPLR dropper post met 75 mm drop voor nog meer plezier en controle als het er stevig aan toe gaat.grizl

De GRIZL:ON heeft een gezonde dosis controle dankzij onze nieuwe 16° flared HB0064 BAR voor grindklimmen en de korte 60 mm ST0037 STEM in combinatie met een verslapte balhoofdbuishoek van 69,5°. Terwijl een zadelbuis van 74° zorgt voor klimcomfort en efficiëntie met een meer ontspannen rijpositie dan zijn niet-geëlektrificeerde stalgenoot voor comfort op grote dagen uit.

Optionele extra's:
Voor het monteren van een computer of telefoon met de SP Connect interface is er onze nieuwe ST0037 STEM. Deze wordt geleverd met nieuwe montagemogelijkheden vanaf de voorkant van de stuurpen om je computer of telefoon verder naar voren te plaatsen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan door het staren naar je stuurpen.

Als je extra's wilt toevoegen, kun je dankzij het Click & Ride-systeem op de GRIZL:ON snel en eenvoudig de uitrusting verwisselen die je nodig hebt voor de rit van die dag. De PowerMore 250 Range Extender en de extra opslagruimte van de LOAD FIDLOCK QUICKLOADER zijn binnen enkele seconden te installeren of te verwijderen zonder gereedschap of riemen.grizl

Robuuste spatborden met volledige dekking maken de GRIZL:ON klaar om te rijden in nat weer, omdat hun lange lengte de best mogelijke bescherming biedt. Bovendien is het voorspatbord het eerste volledig bedekkende spatbord ooit ontwikkeld voor de RockShox Rudy vork. De achterkant houdt je niet alleen droog, maar is ook verstevigd met een draagsysteem dat tot 15 kg aan bagage aankan, veilig aangesloten via het Ortlieb QL3.1 bevestigingssysteem. We hebben ook samengewerkt met Ortlieb voor een speciale versie van hun Gravel Pack (verkrijgbaar bij canyon.com) dat aan elke kant 14,5 liter bagage kan herbergen, wat de deur opent naar avontuurlijk woon-werkverkeer en micro-touring mogelijkheden. De DEFEND FENDER CARRIER wordt standaard geleverd op het werkpaard GRIZL:ON CF Daily model en is aftermarket verkrijgbaar voor montage op elke GRIZL:ON met banden tot 45 mm.

Keuzes, keuzes:
Met vier koolstofvezel modellen om uit te kiezen, heeft de GRIZL:ON CF voor elk wat wils.

GRIZL:ON CF TRAIL: Ontketen je innerlijke ontdekkingsreiziger met het ultieme GRIZL:ON pakket. Canyon's droompakket bestaat uit de eersteklas SRAM Force AXS-aandrijving met XO Eagle-mullet-transmissie (42T / 10-52T), gekoppeld aan Rock Shox Rudy Ultimate XPLR-vering en Rock Shox Reverb AXS XPLR 75 mm dropperpen. DT Swiss HGC14000 wielen en Schwalbe G-One Ultrabite 50 mm banden maken het plaatje compleet. Prijs: 7.999 EUR.

GRIZL:ON CF 9: Ons lichtste model van 15,3 kg, de GRIZL ON CF 9 maakt gebruik van een SRAM Force AXS XPLR-aandrijving (42T, 10-44T) met Rock Shox Rudy Ultimate XPLR-vering. Canyon's S14 VCLS 2.0 zadelpen verhoogt het comfort, aangevuld met DT Swiss HGC1800 wielen met Schwalbe G-One Bite Evo 45 mm banden. Prijs 6.999 EURgrizl

GRIZL:ON CF DAILY: De praktische GRIZL:ON CF Daily is voorzien van Shimano's grind-specifieke GRX-aandrijving in een 12-speed uitvoering (42T, 10-45T) met DT Swiss HG1800 wielen en Schwalbe G-One Overland 45 mm banden. De DEFEND FENDER CARRIER is standaard op ons praktische werkpaard GRIZL:ON CF Daily model. Prijs 5.499 EUR.

GRIZL:ON CF 7: De CF 7 is een instapmodel met 11-speed GRX en DT Swiss HG1800 wielen met Schwalbe G-One Bite Evo 45 mm banden. De prijs is 4.999 EUR.

Alle Grizl:ON CF modellen worden geleverd met RockShox Rudy vering, DT Swiss wielen, Schwalbe banden, Canyon HB0064 Ergo AL stuur en Fizik Argo Terra X5 zadels, plus het Canyon x Lupine SightStays systeem en de Lupine Nano SL koplamp met on-bar afstandsbediening. Alle Grizl:ON CF modellen zijn verkrijgbaar in vijf maten, van XS tot XL, voor rijders van ongeveer 166 cm tot 194 cm.

De GRIZL:ON is niet alleen een van de meest veelzijdige e-bikes die Canyon heeft gemaakt, het is ook jouw ticket buiten de stadsgrenzen en naar het buitenleven.

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER