Op pad met de Ekoi MTB Broek

Voor de frisse dagen en lange tochten in het voor, najaar en winter is het vaak prettig om een lange broek te dragen. Dat hoeft niet altijd een strakke lycra broek te zijn maar een "gewone" broek zit voor onze doeleinden vaak net zo goed. Wij gingen op pad met de Ekoi MTB Broek.

De broek is ontwikkeld voor alle soorten mountainbikers en fietsers. Of het nu een kort rondje rond de kerk is, een lekker lange XC tocht in het zuiden of technische trails rijden in de Ardennen, Duitsland of nog een heel stuk verder de Alpen of het Zuiden in.

De broek heeft een nette uitstraling en is uiteraard voorzien van diverse technische snufjes. We beginnen aan de bovenkant, daar zitten immers de meeste noviteiten van deze broek. Hier zit een 6 cm brede band welke rond je taille draagt. Aan de binnenkant vind je dan ook een siliconenstrip die er voor zorgt dat je broek niet verschuift maar netjes op zijn plaats blijft zitten. Dit merk je voornamelijk tijdens het rijden van technische stukken als je dropperpost in de lage stand staat en je achter je zadel hangt.ekoi

Om de broek nog beter aan te sluiten is deze voorzien van een klittenband "riem" aan de linker en rechterkant. Extra bijkomstigheid is dat de stevige klittenband strips ook nog eens met een dikke stiek aan de broek vast zijn gemaakt. Aan de voorkant vinden we een ratelsysteem welke fungeert als een soort riem. Dit werkt allemaal prima en de ratel is wel heel goed bedacht. Zo blijft alles bij elkaar en kun je nooit de riem kwijtraken.

Zodra de broek uit de was komt zitten er aan de linker en rechterkant kleine ophanglusjes om hem aan een kledinghanger op te hangen. Aan de achterkant zit een lusje aan de buitenkant voor de kapstok. Makkelijk op te hangen thuis in de kast of tijdens bikeweekend/vakantie aan de kapstok van je hotelkamer of bungalow.ekoi

Zakken we verder naar beneden dan vinden we aan de achterkant een flink stuk elastische band om de bewegingsvrijheid op de bike te vergroten. Deze beweegt een beetje mee tijdens technische escapades en natuurlijk ook het op- en afstappen van de bike. Hier merk je natuurlijk weinig van zodra je hem aan hebt en dat is natuurlijk goed. Hoe minder je ergens iets van merkt, hoe beter het zijn werk vaak doet.ekoi

In de liesstreek zit een geperforeerd gedeelte wat zorgt voor ventilatie en transpiratie in deze streek afvoert. We hebben dit natuurlijk niet kunnen testen in de winter maar vertrouwen op de ervaring van Ekoi en hun technisch team. Wij dragen onder onze broeken 9 van de 10 keer een bibshort. Ook bij deze broek is dit geen probleem en blijft de broek netjes op zijn plaats.

Verder heeft de broek twee zakken welke iets meer naar de voorkant zijn gericht en niet naar de zijkant. Groot genoeg om een flinke smartphone in kwijt te raken. Vervolgen we de weg naar beneden dan komen we niets meer tegen. De uiteindes van de broekspijpen lopen dan ook gewoon door en hebben geen rits aan de onderzijde. Schoenen uit dus bij het aantrekken of uitdoen van de broek.ekoi

Ondanks dat er geen afstelling van de broekspijpen is hoef je je niet druk te maken dat je met de broek tussen je ketting en voortandwiel blijft zitten. De broek heeft namelijk een strakke pasvorm. Wel hebben we een maatje groter genomen dan onze spijkerbroekmaat. Tijdens de eerste passing droegen we maat 34 maar deze trok teveel in de liesstreek. Een upgrade naar maat 36 past ons dan ook een stuk beter.

Zodra we met de broek op pad zijn valt ons op dat deze goed met je trapbewegingen meebeweegt en eigenlijk amper opvalt. De lengte is prima en ook met onze lange benen komt de broek tot onze schoenen. Als het ineens begint te regenen merken we dat de broek weinig doorsijpelt en het meeste water buiten houdt. Uiteraard is het geen volwaardige regenbroek maar is deze wel spatwaterdicht. Modderspatten kunnen er dan ook redelijk makkelijk afgeveegd worden. Zodra de zon weer wat doorkomt is de broek dan ook weer binnen no time droog.ekoi

De temperatuur zakt tot tegen het vriespunt en we dragen een stel lange skisokken in combinatie met een gewoon bibshort. Geen koude benen of knieën maar wel comfortabel op pad. En daar gaat het voornamelijk om.

Conclusie:
Wil je iets anders dan een strakke lange winterbroek dan is de Ekoi MTB Broek een goede keus. Zoals je op de foto's kunt zien is dit een lekker lange broek met goede pasvorm en bijbehorende uitstraling. Niet alleen voor op de MTB maar ook op de gewone sportfiets is dit een prima kledingstuk. Met de degelijkheid zit, Ekoi kennende, ook goed. De kleding staat dan ook garant voor heel wat jaartjes plezier.

De broek is verkrijgbaar in een zestal kleuren. Grijs, oranje, zwart, groen, blauw en zelfs knalroze. Voor ieder wat wils om de broek bij je outfit of zelfs bij je bike te matchen.

De adviesprijs van de Ekoi MTB Broek bedraagt € 100,82 en is er ook in diamantframe met dwarsbuis.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.ekoi.com/nl/1669-pantalons-vtt

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER