Mountainbike-training Fiets-Fit weer op 50 locaties van start

In het weekend van 21 en 22 september start de NTFU met de 13e editie van Fiets-Fit, een kennismakingscursus voor beginnende mountainbikers. Tijdens deze cursus verbeteren de deelnemers in zes weken hun fietstechnieken en uithoudingsvermogen. Fiets-Fit vindt plaats op ruim 50 locaties in het land.

Fiets-Fit is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus racefietsen en/of mountainbiken van wielersportbond NTFU. De eerste editie van dit sportstimuleringsprogramma vond plaats in het najaar van 2007 met iets meer dan 200 deelnemers. Inmiddels heeft het Fiets-Fit programma landelijke dekking en hebben er al meer dan 5.000 fietsers deelgenomen. In het voorjaar worden, naast mountainbiketrainingen, ook trainingen voor beginnende racefietsers verzorgd.

Fietstechniek en uithoudingsvermogen
Tijdens de Fiets-Fit-trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat de deelnemers na zes trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebben. De speciaal opgeleide fietssportinstructeurs bouwen de trainingscyclus op een verantwoorde wijze op, zodat op een bewuste en blessureveilige manier aan conditie en vaardigheden gewerkt kan worden.

Onderdelen die tijdens Fiets-Fit aan bod komen zijn o.a.

Afstellen van de fiets
Het omgaan met de fiets
Remmen en schakelen
Informatie over voeding en materialen
Voorkomen van blessures

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 augustus jl. open. Via www.fiets-fit.nl kunnen deelnemers zich aanmelden. Zij nemen dan deel aan zes trainingen, zijn tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en ontvangen 2 edities van Fietssport Magazine en een herinneringscertificaat na afloop.

Tevreden deelnemers
In het voorjaar van 2013 beoordeelden deelnemers aan Fiets-Fit het programma met een 8,6. Deelnemers waren vooral tevreden over de inhoud van het programma en de kwaliteit en klantvriendelijkheid van de instructeur.

Bezoek voor meer informatie www.fiets-fit.nl en http://www.fiets-fit.nl/Startlocaties.aspx

 

Labels

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER