Silca Superpista Digital, Ypsilon Y-sleutel en bidonhouders

Vloerpompen, bidonhouder, gereedschappen en nog veel meer vind je in het in 1917 opgerichte Italiaanse huis Silca. Hieronder vind je een leuke opsomming van enkele nieuwe producten welke afgelopen maand gepresenteerd zijn.

Over SILCA:
SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met meters op de fietspomp om luchtdruk af te lezen, ze waren de eerste die hoge druk fietspompen maakte die in je frame zitten en na de tweede wereldoorlog gebruikte ze als een van de eerste die de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort kwamen gingen gebruiken. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. Tegenwoordig zit SILCA in Indianapolis waar ze iconische producten ontwerpen met de beste materialen en hoogwaardige ambacht.

SILCA SuperPista Digital

De derde generatie Silca SuperPista combineert alle elementen die de SuperPista al 30 jaar de favoriete pomp van de ProTour maakt. Daarnaast zijn alle functies die zowel professionals als amateurs verzocht hebben verwerkt in deze nieuwste generatie.
In plaats van een traditionele pomp is de SuperPista gebouwd als een verende voorvork. De pomp combineert een volledig metalen schokzuigerontwerp met een klassieke Italiaans leren plunjer en Duitse IGUS lagers voor een soepele beweging.
De extra grote aluminium voet maakt de pomp twee keer stabieler dan normale fietspompen. Daarbij is hij ook goed te gebruiken als je je racefietsschoenen aan hebt. Het essenhouten handvat heeft dezelfde ergonomische vorm als het handvat van de SuperPista Ultimate en biedt het beste comfort.

Belangrijkste punten
* Digitale meter met Silca’s eenvoudig in het gebruik prijswinnende HIRO pompkop
* "Schokzuiger" ontwerp met Duitse IGUS lagers en klassiek Italiaans leren plunjer
* Essenhouten handvat
* Stabiel aluminium voetstuk dat goed werkt met elke schoen
* Pompkop magneet bovenaan de pomp voor eenvoudig gebruik
* Eenvoudig in het onderhoud en in de mogelijkheid onderdelen te vervangen

Adviesprijs: € 239

Voor meer informatie klik je op:
https://silca.cc/products/superpista-digital

Ypsilon Y-sleutel

Silca heeft de handige vorm van de Y-sleutel gebruikt om een nog betere sleutel te maken met meer innovatie en een aanpasbaar derde bit.
De Ypsilon is Silca’s versie van de bescheiden Y-sleutel. Professionele monteurs, fietsenwinkels en thuis sleutelaars zijn groot fan van deze sleutel om hij ergonomisch is en handig en makkelijk in het gebruik is. De meeste Y-sleutels gebruiken 4, 5 en 6 mm inbussleutel. Hiermee zijn ze geschikt voor de meeste alledaagse klussen aan de fiets. De Y-vorm zorgt ook voor een betere controle en stabiliteit dan normale inbussleutels.
De Ypsilon is ontworpen door een team van ingenieurs die een obsessie hebben voor alle kleine details. In tegenstelling tot traditionele Y-sleutel ontwerpen, is de Ypsilon aanpasbaar aan de voorkeuren van de gebruiker. Dit is mogelijk door het gebruik van een magnetische ¼" bithouder in de plaats van een van de inbussleutels. Deze nieuwe richting is gebaseerd op de veelzijdigheid van Silca's T-Ratchet + Ti Torque kit. Dit betekent dat de Ypsilon altijd het juiste gereedschap is door het verwisselen van het bitje. De andere twee uiteinden bestaan uit de meer gangbare 4 en 5 mm inbussleutels.

In het kort:
* Derde arm voorzien van magnetische ¼" bithouder
* Perfect afgestemde bitjes en bithouder tegen slijtage
* Gebruik van duurzaam Cr-V staal
* Ergonomische behuizing

* Verkrijgbaar in drie varianten:
* De Ypsilon Thuisset. Deze vindt inspiratie bij onze HX-ONE Home Essentials Kit. Een berken houten gereedschapskist met verschillende inbus-, torx-, en schroefbitjes. Adviesprijs: € 94,-
* De Ypsilon Reisset. Deze bevat dezelfde onderdelen als de Thuisset maar dan zonder berken houten kistje. Adviesprijs: € 64,-
* De Ypsilon Sleutel. Alleen de Y-sleutel zonder extra bitjes. Adviesprijs: € 31,-
Voor meer informatie klik je op:
https://silca.cc/collections/silca-tools/products/ypsilon-home-kit

Sicuro Carbon bidonhouder

De Sicuro Carbon bidonhouder is voor gravelracers die het belangrijk vinden gewicht te besparen. Die besparing mag dan echter weer niet ten koste gaan van de prestaties. Bij het ontwerpen van de bidonhouder is gezocht naar een balans tussen deze twee. Naast een laag gewicht is dus ook gelet op dat de bidons niet uit de houder kunnen vallen en je niet voor nare, dorstige verrassingen komt te staan.
Het ontwerp van de Sicuro Carbon focust eigenlijk op twee dingen: zijdelingse stabiliteit en het tegen gaan van trillingen. Uit onderzoek van Silca is gebleken dat de meeste bidons uit hun houder vallen doordat ze naar links en rechts bewegen tijdens het rijden. Om dit probleem op te lossen is een cilindrisch profiel ontwikkeld dat omhoog komt vanaf de montageplaat. Vergeleken met andere ontwerpen is deze montageplaat erg lang wat er voor zorgt dat de meeste flessen er helemaal in passen. Samen met de vleugels aan de bovenkant zorgt dit ervoor dat bidons niet uit de houder kunnen schieten. Andere trillingen die er voor zouden kunnen zorgen dat de bidon eruit valt zijn tegen gegaan door de hele constructie iets dikker te maken waarbij de perfecte balans is gevonden tussen demping en een laag gewicht.

Specificaties:
* Hoogwaardig UD Carbon
* Uitzonderlijk goed bidon grip
* Brede monteer ogen
* Vlakke titanium monteerbouten
* 26 gram (zonder bouten)

Adviesprijs: € 61
Voor meer informatie klik je op:
https://silca.cc/collections/bottle-cages/products/sicuro-carbon-bottle-...

 

SICURO titanium bidon houder

De SICURO Titanium borduurt verder op SILCA’s klassieke Ti bidonhouder met hun kenmerkende oog voor detail. Elke houder komt handgemaakt uit het hoofdkantoor van SILCA in Indianapolis. Ook het productieproces is verbeterd met een ultra moderne laser lasser. Hiermee zijn ze de eerste in de industrie.
De houders bestaan uit lichtste in zijn soort titanium buizen van kwaliteit die gebruikelijke is in de ruimtevaart. De unieke ovale oogjes bieden fietsers de mogelijkheid om de bidonhouder op verschillende manieren te monteren zodat ze op elk frame passen.
De SICURO Ti bidonhouders zijn onderdeel van de zogenaamde Ultimate productlijn en vallen onder de Shield garantie. Dit betekent dat SICLA garandeert dat de producten meer dan 25 mee gaan. Ze vertrouwen erop dat het gebruikte titanium met precisie laswerk alles zullen doorstaan. Nadat het buigen en lassen klaar is poets SILCA de houders met de hand op, voorziet ze van het logo voordat ze ingepakt en verscheept worden.

Specificaties
* Naadloze 3-2.5 titanium buizen
* Uitgebreide afstel montage
* Low-profile 6-4 titanium bevestigings bouten
* 29 gram zonder bouten

Adviesprijs: € 61,-
Voor meer informatie klik je op:
https://silca.cc/collections/bottle-cages/products/sicuro-titanium-bottl...

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER