Buskermolen en Slik winnen mtb strandrace bij Renesse

Tijdens de vernieuwde Koga MTB Beachrace was het Jordy Buskermolen die er bij de heren met de overwinning vandoor ging. Bij de dames was het Rozanne Silk die als eerste over de finish kwam . De race over 73 km Zeeuws strand was extra zwaar door de harde wind die er vandaag  stond.

Na veel verschillende aanvallen van onder andere Bram Rood en Jasper Ockeloen, was het uiteindelijk een groep van 14 renners die samen gingen strijden voor de overwinning. Buskermolen demarreerde vroeg, maar kon niet meer achterhaald worden door Thijs Zonneveld (2e ) of Jasper Ockeloen (3e).

Bij de dames was het Rozanne Slik die met de overwinning aan de haal ging. Zij wist Nathalie van Gogh en Nina Kessler achter zich te houden. De race in Zeeland was dit jaar bijna twee keer zo lang als andere jaren wat het voor de deelnemers extra zwaar maakte.De Mountainbike strandrace in Zeeland is met haar nieuwe parkoers door de KNWU aangewezen als het NK in 2020.  

De wedstrijd bij Renesse was tevens de Finale van de KNWU mountainbike strandracecompetitie. De competitie werd op naam geschreven door Jasper Ockeloen, die over 7 wedstrijden de meeste punten wist te verzamelen. Bij de dames was het Tessa Neefjes die de strandrace competitie op haar naam schreef.

Voor meer informatie klik je op:
http://www.mtbbeachrace.nl/home

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER