Op pad met de Gripgrab Shark gloves

Gripgrab draait al bijna 20 jaar mee in de wereld van de fietshandschoenen. En met het mooie weer is het een goede tijd om de paden op te gaan met de flink ademende Gripgrab Shark. Uiteraard gecombineerd met de bijpassende kleur sokken en cap.

Shark Gloves:
De Shark handschoenen zijn ontwikkeld voor het zomerseizoen met in de handpalm 4 mm dikke DocterGel pads. Maar met zoals zo vaak het milde voor- en najaar misstaan ze niet als 3-seizoens handschoenen.

Het oppervlakte van de handpalmen is gemaakt van grijs suède leer en bestaat uit een groot oppervlakte met in de handpalm 2 pads met Gripgrab's bekende DocterGel. De pads zijn van twee verschillende formaten waarvan de ene 4 mm dik en de andere 2 mm dik is. De pads zorgen voor een betere doorbloeding van de handen en voorkomen op deze manier vermoeidheid en zorgen voor net dat beetje comfort. Dat Gripgrab hierin geslaagd is durven we na 5 jaar rondcrossen met hun handschoenen rustig te stellen.

De Shark is vervaardigd uit lichtgewicht en flexibel materiaal en wijzer van de keukenweegschaal blijft dan ook hangen op 23 gram p/s in de maat XXL. Qua pasvorm is XXL ook groot zoals het hoort. Je hoeft dan ook geen maatje groter te kiezen en mijn kolenschoppen hebben dan ook ruimte genoeg.
Rondom de polsen zit een elastische band en geen klitteband zoals je bij andere types ziet. Maar de pasvorm rond de pols is prima.

Vanwege de aanwezige DocterGel kan deze bij de eerste tocht dominant aanwezig zijn maar dit gevoel ebt vrij snel weg zodat je na een korte tijd van gewenning alleen het comfortabele kussentje onder je palm voelt. De suède leren onderkant zorgt voor een goede grip op de handvatten en aan grip hebben we tijdens onze tochten geen gebrek gehad. In de tochten rond het meer van Annecy hebben we geen enkele keer het gevoel gehad van de handvatten te glijden. Ook niet tijdens de flinke buien waar we in terecht kwamen.

De bovenkant is gemaakt van een stevige stretch stof welke niet volledig is dichtgeweven maar kleine ruitjes heeft zodat de handschoen lekker door kan waaien. De stof is ook stevig genoeg om een aantal aanvaringen met bomen, stenen en braamstruiken te weerstaan. Om het zweet van je gezicht te wrijven is er niet gekozen voor een stukje badstof maar een stukje neopreen wat ook prima werkt.

Op de vingertoppen zitten silicone strips voor extra grip op de remhendels en shifters. De vingertoppen zijn niet touch screen compatible met je telefoon maar onze Polar fietscomputer kunnen we onderweg gewoon bedienen.

Qua duurzaamheid verwachten we dat de Shark's een ruime tijd mee zullen gaan. Onze vorige versies doen nog steeds zonder morren hun werk.

De Shark is verkrijgbaar in de maten S t/m XXL en is beschikbaar in twee kleuren; zwart of marineblauw.
De adviesprijs bedraagt € 39,95

Voor meer informatie klik je op:
https://www.gripgrab.com/products/shark?variant=18774449520736

Classic Cut Regular Socks:
Sokken, je kunt er niet genoeg van hebben. En voor de warme zomerdagen heb je ze het liefste lekker ademend.

De Classic Cut sokken zijn vervaardigd uit een Coolmax meshe stof welke transpiratie snel afvoeren. Uiteraard heeft dit ook te maken met het soort schoenen welke je aan hebt. De ene schoen ademt een stuk beter dan de andere maar met onze Vaude Moab schoenen hebben we geen gevoel van oververhitte voeten gehad.

Qua pasvorm dragen we maatje Large (44-47) en deze zitten prima om onze voeten (maat 46). De hoogte van de sokken loopt mooi door tot boven je enkels wat wel zo prettig is tijdens het biken.

De Classic Cut Regular sokken zijn verkrijgbaar in de maten XS t/m L en zijn beschikbaar in de kleuren; zwart, rood, blauw, oranje en marineblauw.
De adviesprijs bedraagt € 10,95

Voor meer informatie klik je op:
https://www.gripgrab.com/collections/socks/products/classic-regular-cut-...

Classic Cycling Cap:
Nu komen we meer in het terrein van de gravelracers terecht maar met de cap in marineblauw kun je alles in dezelfde kleur houden. Een beetje uniformiteit in alle uitstekende zone's.

De cap is one size fits all en past gemakkelijk onder je gravelhelm.
Maar de deccenia oude vraag is nog altijd:"Klepje omhoog of naar beneden?"

De Classic Cycling Cap is verkrijgbaar in een maat en is beschikbaar in de kleuren; zwart, wit en marineblauw.
De adviesprijs bedraagt € 14,95

Voor meer informatie klik je op:
https://www.gripgrab.com/collections/caps/products/cycling-cap?variant=1...

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER