Trek introduceert de nieuwe Crockett

De Crockett is een volbloed wedstrijdfiets. Soepel, snel en licht, maar ook bereikbaar voor een breed publiek. De verborgen spatbordaansluitingen en ruimte voor banden tot 38 mm betekenen dat deze fiets veelzijdig inzetbaar is.  Een veldrit wedstrijd rijden en de dag erna ontspannen gravel rijden is wat de Crockett jouw biedt.

Beide nieuwe Crockett-modellen zijn uitgerust met wedstrijdklare SRAM 1x11 aandrijfsystemen en onderdelen.
Die fraaie looks van deze nieuwe Crockett is deels te danken aan Invisible Weld technologie van Trek, een productiemethode die gewicht bespaart en die het 300 Series Alpha Aluminium frame van de Crockett een carbon-achtig uiterlijk verleent. Een gelakt Crockett frame in maat 56 weegt zo’n 1325 gram.

Verkrijgbaar in twee modellen

De nieuwe Crockett modellen hebben dezelfde beproefde Cross Race geometrie als eerdere Crockett modellen en zoals de Boone, het carbon topmodel van Trek. De Cross Race geometrie werd ontwikkeld in samenwerking met Katie Compton en wordt ook gebruikt door het Telenet Fidea cyclocrossteam.

Er komen twee nieuwe modellen, de Crockett 4 en de Crockett 5. De 4 heeft een wedstrijdwaardige SRAM Apex 1x11 aandrijving en mechanische schijfremmen. De 5 heeft een upgrade ondergaan ten opzichte van het huidige model en is nu voorzien van een SRAM Rival 1x11 aandrijving en hydraulische schijfremmen.  Beide fietsen hebben Affinity TLR wielset met een velg binnenbreedte van 21 mm, zodat banden beter ondersteund worden en meer tractie opleveren. 

De nieuwe Crockett heeft voor en achter steekassen, flatmount schijfremmen, een T47 schroefdraad-bracket, een 3S kettingvanger, een E2 taps toelopend balhoofd en Control Freak interne kabelgeleiding. 

Adviesprijzen:
Crockett 4 Disc: € 1.499.-
Crockett 5 Disc: € 1.999,-
Crockett Disc frameset: € 899,-

Voor meer informatie klik je op:
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/crockett/

LEES DIT HIERNA

Gravel.nl voor alle gravel discussies op het forum

Voor een ieder die nog niet bekend is met de term "gravel", in samenwerking met gravelracen.nl een…

LEES VERDER

Test je favoriete mountainbike of gravelbike en voel de vibe tijdens Bike MOTION

Toe aan een nieuwe fiets, lees dan ook "Mountainbike kopen: 12 belangrijke tips voor de juiste…

LEES VERDER

Fatbiken door de sneeuw in de Franse skiplaats Les Menuires

Fietsen op de sneeuw Alternatieve sneeuwactiviteiten worden steeds populairder. Ook fervente…

LEES VERDER