Cane Creek kondigt 165mm eeWings, eeWings Raven & Color Anodized Preloaders aan

Met een vleugje kleur - of geen kleur, heb je voor € 1.000, - een functioneel sieraad op je bike. De titanium crankarmen van Cane Creek zijn stijver en duurzamer dan de carbon en aluminium crankarmen met een gelijkwaardig gewicht, aldus de fabrikant. 

eeWings Raven
De eeWings Raven

De volledig titanium eeWings-cranks van Cane Creek zijn uitgegroeid tot het meest wenselijke stuk functionele fietssieraden voor mountainbikes en gravelfietsen, zonder je om de kosten te bekommeren. De Amerikaanse fabrikant heeft een aantal nieuwe opties aangekondigd, voornamelijk gerelateerd aan kleuren.

Ten eerste is er de nieuwe eeWings Raven, een nieuwe zwarte kleuroptie met een glanzend gepolijste polyurethaanlakafwerking. Deze is verkrijgbaar in 170 of 175 mm lengte en wordt geleverd met beschermende 3M tape om hakwrijving tegen te gaan. De verf voegt maar liefst 3 g toe aan de 400 g ruwe cranks, en zal waarschijnlijk een semi-beperkt aanbod zijn.

Cane Creek

Er zijn drie dingen die opvallen aan de nieuwe Raven van de eeWings, die verder gaat dan het feit dat ze zwart zijn. Ten eerste, terwijl slijtplekken en krasjes uit de gewone ruwe titanium cranks kunnen worden gepolijst, zal hetzelfde niet mogelijk zijn met deze hoogglans gelakte cranks - Cane Creek is vrij open over dit feit. Ten tweede, Cane Creek heeft geen plannen om beschermende crankdoppen aan te bieden om die afwerking te beschermen voor degenen die van plan zijn om deze off-road te gebruiken. 

Daarnaast heeft Cane Creek een 165 mm lange optie toegevoegd aan de titanium Mountain eeWings cranks. Deze zijn bedoeld voor trail-, enduro- en freeridetoepassingen waarbij verlaagde trapashoogtes de frequentie van trapbewegingen hebben verhoogd, maar ze kunnen natuurlijk ook voor andere off-roadtoepassingen worden gebruikt. Net als bij andere huidige eeWings-modellen, zal Cane Creek de 165 mm grootte aanbieden met optionele left-only Stages power meters (ze zullen echter niet beschikbaar zijn met de Raven-armen).

Ten slotte heeft Cane Creek de kleuropties uitgebreid die beschikbaar zijn voor de stijlvolle, machinaal bewerkte aluminium cranklagers die standaard op de eeWings-cranks worden geleverd. Extra plezier komt in oranje, blauw, groen, rood en zwart.

eeWings Raven zijn beschikbaar voor mtb op 170mm en 175mm armlengte en voor all-road op 170mm armlengte. Zowel de weg- als de mountainbike cranks zijn verkrijgbaar voor $1.049. 165mm eeWings Mountain cranks retail voor $999 en zijn alleen beschikbaar in de originele geborstelde-titanium afwerking. De Cane Creek Preloader is momenteel verkrijgbaar in oranje, rood, groen, blauw en de originele zwarte en verkoopt voor $29.
 

Labels

LEES DIT HIERNA

MTB Merken 2021

Trends Door de coronamaatregelen kiezen we massaal voor buitensporten. De gehele fietsmarkt steeg…

LEES VERDER

Trek lanceert nieuwe Session downhill-bike

De afgelopen tien jaar heeft de Session 's werelds beste rijders aan overwinningen geholpen in…

LEES VERDER

De vernieuwde Zipp 3ZERO MOTO wielset

De in Duitsland ontworpen naafset heeft 12 (pawls) pallen en 132 aangrijppunten (Points of…

LEES VERDER