Zien! Creativiteit kent geen beperkingen

Wat is er beter dan opgesloten zitten in het huis met niets te doen en veel vrije tijd? Opgesloten zitten in het huis en een krankzinnige Trials-bike edit filmen! Zo waren de laatste vier weken in het gezin van Fabio Wibmer in Innsbruck, Oostenrijk.

Fabio Wibmer
Fabio Wibmer in de film Home Office

In Home Office neemt de Oostenrijkse fiets- en YouTube-ster ons in ware Wibmer-stijl mee naar zijn huis - overgoten met een flinke dosis creativiteit:

 

Vanaf het begin van de vijf minuten durende actievolle bewerking wordt het duidelijk dat Fabio Wibmer's leven niet compleet is als hij niet op de fiets zit. Klussen doen zonder fiets is duidelijk niet leuk voor de Oostenrijker, en niemand komt naar zijn signeersessie in de huiskamer - dus hij plant zijn creatieve ontsnapping uit de lockdown verveling - natuurlijk met behulp van zijn fiets. Vanaf het begin gaat Fabio groots met een sprong van zijn dak en vanaf dat moment is het geen verveling meer. Hij springt op en over zelfgemaakte obstakels, balanceert op huishoudelijke artikelen en gebruikt zijn wasmachine voor veel meer dan de bedoeling is, Fabio rijdt door het huis en irriteert zijn kamergenoten terwijl hij de tijd van zijn leven heeft.

Hij irriteert zijn kamergenoten echter niet alleen, hij helpt hen ook met de was of houdt zijn vrienden gezelschap tijdens de lunch en de yogasessie in de namiddag. Hij neemt een blad uit het Dude Perfect boek, haalt ook het vuilnis buiten, speelt een beetje basketbal en schiet wat darts. Alsof dat nog niet genoeg is, stelt Fabio zijn balans op de proef - het rijden over tal van hindernissen, waaronder een wip en zijn tweede trial-bike, en niet te vergeten de bag-jump, de trampoline en het zwembad. De kers op de taart is de "Pit Stoppie" - een knipoog, waarbij Fabio zijn losse achterwiel tegen een muur rolt en het vervolgens weer op zijn fiets monteert, zonder ooit zijn pedalen te moeten loslaten.

Home Office is de afgelopen vier weken in het huis van Fabio in Innsbruck gefilmd en het schieten was allesbehalve eenvoudig. "We wisten dat we het huis een tijdje niet zouden mogen verlaten en ondanks dat we niet echt wisten hoe lang de lockdown zou duren, wilden we iets in elkaar zetten waardoor de mensen zich van de gedachte aan de dingen zouden kunnen ontdoen. Ook al was het maar voor vijf minuten, we wilden een ontsnapping bieden aan wat er in de wereld gebeurt en een glimlach op het gezicht toveren", zegt de 24-jarige Oostenrijker.  

"Tegelijkertijd wilden we er natuurlijk voor zorgen dat we geen onnodige risico's namen of iets gevaarlijks lieten zien - het was uiterst belangrijk om niet gewond te raken, dat wilden we koste wat het kost vermijden. Daarom moesten we creatief zijn met wat we hadden. Omdat we alleen in huis en in de tuin konden filmen, moesten we alles plannen, alles uitproberen, zien wat wel en niet zou werken. Voor sommige van de trucs hadden we meer dan 600 pogingen nodig. De Dude Perfect-jongens zouden ons een grote duim geven."

Meer informatie over hoe Home Office is gemaakt en het werk dat erin is gegaan, is te zien op www.redbull.com/fabioshomeoffice in een speciale 20 minuten durende Behind-the-Scenes-film.

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Magura MT7 Pro Brakes

Caliper: Tijdens het uitpakken van de remmen valt ons oog direct op de caliper. Een mooi gesmede…

LEES VERDER

Kleurcodes voor moeilijkheidsgraad MTB-routes

Als je gaat mountainbiken, is het handig als je weet wat je te wachten staat. Krijg je veel…

LEES VERDER

Enduro rijden met de 7idp Sam Hill knee & elbow pads

7ipd Sam Hill pads: De 7idp Sam Hill kniebeschermers zijn samen met, hoe raad je het, Sam Hill…

LEES VERDER