Een klassieker keert terug als E-MTB: Santa Cruz Heckler

Een klassieker keert terug na een lange pauze. Met de nieuwe Heckler zet Santa Cruz de traditie van de populaire fiets voor gebruik in de bergen dit jaar voort. Er is echter veel veranderd in de ontwikkeling van het nieuwe model.

Santa Cruz Heckler
Santa Cruz Heckler

In de eerste plaats is de elektrische aandrijving in dit opzicht zeker het vermelden waard, die bedoeld is om de rijder in alle rijomstandigheden dat extra vermogen te geven.

Santa Cruz Heckler

Santa Cruz heeft de tijd genomen om de nieuwe Heckler te ontwikkelen. Het laatste model met de aanduiding 7 werd gebouwd tot 2016, nu komt er niet alleen een nieuwe editie van de klassieker in een nieuw jasje, maar ook met VPP-achterzijde en E-drive. Het hart van de nieuwe e-bike is het CC carbonframe, waarvan de achterzijde de rijder 150 millimeter veerweg biedt. Om een actief tot agressief rijgedrag te bereiken, gaven de ontwikkelaars van Santa Cruz de Heckler 27,5 inch wielen, een vlakke stuurhoek van 65,5° en 445 millimeter lange of korte achterbrug.

Santa Cruz Heckler

Santa Cruz Heckler

De gereduceerde anti-squat waarde is bedoeld om lange en technische beklimmingen net zo leuk te maken als afdalingen. Het Shimano E8000 aandrijfsysteem zorgt voor dat beetje extra voortstuwing op elk terrein. De Santa Cruz Heckler wordt aangeboden in vijf maten van S tot XXL, met vier modelvarianten om uit te kiezen. De prijzen variëren tussen 7.499 en 13.399 euro voor het topmodel van de serie, afhankelijk van de uitrusting. De Heckler CC XX1 AXS RSV wordt ook geleverd met RockShox Super Deluxe Select Ultimate Shock, 160 mm Fox 36-E Float Factory voorvork, Sram XX1 Eagle AXS 12-speed shifter en vele andere exclusieve onderdelen.

Labels

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER