Garmin Edge 1030 Plus en 130 Plus modellen gelanceerd met nieuwe functies

Garmin heeft voor het eerst in drie jaar zijn topmodel fietscomputer, de Edge 1030 Plus geüpdate. De goedkoopste variant van de serie krijgt ook een opfrisbeurt, met de nieuwe Edge 130 Plus.

Garmin
De Garmin Edge 1030 Plus en 130 Plus

De Edge 1030 Plus ziet er bijna identiek uit aan de Edge 1030, die sinds 2017 verkrijgbaar is. Maar er worden nieuwe functies toegevoegd aan de goedkopere fietscomputers van Garmin, waaronder verbeterde kaarten, state-of-the-art navigatie, prestatie-inzichten en veiligheids- en trackingfuncties. De Edge 130 Plus en Edge 1030 Plus houden niet alleen de rit bij, maar monitoren ook statistieken, bieden trainingsbegeleiding en meer.

Met de Edge fietscomputers kun je altijd rijden, ongeacht de weersomstandigheden. Het 1,8-inch display van de Edge 130 Plus is gemakkelijk af te lezen in fel zonlicht of in omstandigheden met juist weinig licht en heeft een handige knopbediening. De Edge 1030 Plus is uitgerust met een 3,5-inch touchscreen dat snel en responsief is - zelfs tijdens een regenbui of wanneer je het toestel met de handschoen bediend.

René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland:

"De Edge 130 Plus en Edge 1030 Plus fietscomputers zitten vol met functies voor elk type fietser - van de beginnende wielrenner tot aan de professional of degene die juist graag het gravel opzoekt"

"Met de combinatie van prestatie, navigatie, bewustwording en connectiviteitsfuncties maken deze nieuwe fietscomputers het gemakkelijk voor alle gebruikers om hun avontuur en prestaties naar een hoger niveau te tillen".

Verbeter het hele jaar door je prestaties

De Edge 130 Plus en Edge 1030 Plus zijn ontworpen om het hele jaar door te kunnen fietsen. Je kunt trainingen voor zowel binnen als buiten automatisch synchroniseren met behulp van de Garmin Connect™ app. Dit is ook mogelijk met andere trainingstoepassingen waaronder TrainingPeaks® en TrainerRoad. De fietscomputers zijn ontworpen om je prestaties te verbeteren.

Tijdens een rit gebruiken de Edge 130 Plus en Edge 1030 Plus essentiële gegevens om dynamische prestatie-inzichten te bieden, waaronder VO2-max, hartslag, hartslagzones, verbrande calorieën en meer1. De ClimbPro-functie laat op het display de resterende stijging en hellingsgraad zien voor elke klim. Zo weet je wat er nog komen gaat.

Voor degenen die op zoek zijn naar hun volgende avontuur, houden de fietscomputers gedetailleerde mountainbike-gegevens bij. Zo zie je op het display terug hoeveel sprongen je hebt gemaakt, maar ook de afstand en de ‘hang-time’. En dat is wat je natuurlijk met je vrienden wilt delen.

Veilig op de weg

Veilig fietsen staat voorop. Of het nu gaat om woon-werkverkeer of om het fietsen met vrienden, de ingebouwde veiligheids- en trackingfuncties bieden assistentie als er zich problemen voordoen tijdens een rit en geven via LiveTrack je real-time locatie door aan vrienden en familie.2

De Edge 130 Plus en Edge 1030 Plus geven je meer vertrouwen tijdens het rijden en zijn compatibel met de Varia™ accessoires voor veilig fietsen, waaronder de recent geïntroduceerde RVR315 en RTL515 achteruitkijkradar en slimme fietsverlichting. 

Door gebruik te maken van de nieuwe Time Trial/Tri Bar Mount kunnen tijdrijders en triatleten hun Edge fietscomputer en kwartdraai-accessoires eenvoudig aan de TT-bars bevestigen.

Blijf op koers met de Edge 130 Plus

Deze fietscomputer legt essentiële statistieken vast. GPS, GLONASS en Galileo-satellieten, en een ingebouwde hoogtemeter zorgen voor een betere dekking onder een dicht bladerdek en nauwkeurigere ritgegevens, zodat je precies weet hoe ver, snel en hoog je rijdt.

Voordat je de weg op gaat, kun je je route plannen en downloaden met behulp van de functie ‘Course Creator/Koers maken’ in Garmin Connect. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Trendline™ Popularity Routing om de beste weg-, mountainbike- of gravelroutes te vinden, die zijn samengesteld uit alle routes die het meest door fietsers zijn afgelegd.

De fietscomputer maakt namelijk gebruik van miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload. De Edge 130 begeleidt je met eenvoudig te lezen koersinstructies en afslagaanwijzingen. Het toestel is zelfs slim genoeg om je terug te brengen naar je startlocatie.

Dankzij tal van slimme connectiviteitsfuncties kun je je telefoon veilig opbergen en toch verbonden blijven terwijl je op de fiets zit. Tekstberichten verschijnen op het scherm van de fietscomputer, zodat je de berichten in één oogopslag kunt lezen en tegelijkertijd kunt blijven fietsen. Een weerpagina geeft de huidige en verwachte weersomstandigheden weer. Op het display verschijnt een waarschuwing wanneer er bijvoorbeeld een grote regenbui aankomt. Wanneer de Edge 130 Plus wordt gekoppeld aan een compatibele smartphone, uploadt hij automatisch ritten naar de Garmin Connect online fitnesscommunity. Ook kun je via de Connect IQ store eenvoudig additionele datavelden downloaden om je Edge 130 Plus nog meer te customizen.

Verken de wereld en verleg je grenzen met de Edge 1030 Plus

Maak je klaar voor elke rit met de Edge 1030 Plus - van afgelegen gravelpaden tot epische beklimmingen. De voorgeladen Garmin-fietskaarten hebben een bredere dekking dan ooit tevoren (Europa, Noord-Amerika en Afrika) en geven fietsers afslag-voor-afslag aanwijzingen en meldingen over scherpe bochten die voor hen liggen.

Gebruikers kunnen rechtstreeks op hun toestel nieuwe ritten creëren of de Trendline Popularity Routing gebruiken. Indien je veel gebruik maakt van platforms zoals Strava en Komoot, kun je ritten samenstellen en gemakkelijk synchroniseren met je toestel. Als je overstapt vanaf een ouder Edge toestel, kunnen de bestaande rijprofielen en gegevensvelden probleemloos worden gesynchroniseerd naar je nieuwe Edge 1030 Plus.

Tijdens een rit kunnen fietsers nu de routebegeleiding en meldingen van de ingestelde rit pauzeren als ze ervoor kiezen om buiten de gebaande paden te gaan. Wanneer ze hun oorspronkelijke route dan weer willen vervolgen, begeleidt de Edge 1030 Plus ze terug naar de route of terug naar waar ze hun rit oorspronkelijk zijn gestart. De Edge 1030 Plus beschikt tevens over een slimme functie voor het herberekenen van routes wanneer je van de route afwijkt. Bij deze herberekening zal de Edge je meerdere opties presenteren, waarbij je zelf de keuze kunt maken welke nieuwe route je kiest. Bij elke alternatieve route zie je hoeveel kilometers het nog is tot het einde van de route. 

Met de voorafgeladen Trailforks-app kunnen gebruikers de traildetails van meer dan 80 landen direct op het apparaat bekijken. Wanneer de route wordt gestopt, zal de Forksight-modus de aankomende afslagmogelijkheden automatisch weergegeven en zie je op het display waar je je in het trailnetwerk bevindt.

Ben je een echte prestatie-gerichte fietser? Met de Edge 1030 Plus kun je niet alleen je VO2 max inzien en analyseren, maar ontvang je ook informatie over je hersteltijd, trainingsbelasting, trainingsfocus en meer om te zien hoe het lichaam reageert op je inspanningen1. Je krijgt zelfs dagelijkse workout suggesties op basis van je huidige trainingsbelasting en VO2 max.

Met de Edge 1030 Plus kunnen gebruikers zien hoe hun lichaam zich aanpast in verschillende omstandigheden met warmte- en hoogteacclimatisatie2 en ontvangen ze tijdens het rijden meldingen wanneer het tijd is om even bij te tanken of te rehydrateren.

Naast het bijhouden van het aantal sprongen, de afstand en ‘hang-time zijn er nog meer mountainbikefuncties. De Grit geeft een beoordeling van de moeilijkheidsgraad van de route op basis van GPS, hoogtegegevens en accelerometer-gegevens. Flow geeft aan hoe soepel je als fietser een pad afdaalt.

De Edge 1030 Plus kan eenvoudig worden gekoppeld aan een Tacx® indoor trainer, zodat je kunt rijden wanneer je maar wilt3.

Dankzij de veiligheid en slimme functies blijf je onderweg altijd verbonden2. Naast het ontvangen van smartphone meldingen en het automatisch uploaden van ritten naar Garmin Connect, kan de Edge 1030 Plus worden gekoppeld aan een inReach® apparaat, zodat je berichten kunt bekijken en beantwoorden, ritgegevens kunt delen en interactieve SOS-waarschuwingen kunt verzenden in combinatie met een inReach® abonnement4.

Extra veiligheidsfuncties zijn onder andere groepsberichten en tracking om fietsers in contact te laten blijven wanneer ze van de groep worden gescheiden2.

Batterijlevensduur

De Edge 130 Plus heeft een batterijlevensduur tot 12 uur bij gebruik van GPS en tot 10 uur bij gebruik van twee sensoren.

De Edge 1030 Plus heeft een batterijlevensduur van maximaal 24 uur bij gebruik van GPS, meerdere gekoppelde sensoren en het gebruik van connected functies, waaronder LiveTrack. Voor een dubbele levensduur van de batterij kun je gebruik maken van de optionele Garmin Charge™ power pack.

Beschikbaarheid en prijs

De Edge 130 Plus is nu verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €199,99 tot €269,99 en de Edge 1030 Plus voor een verkoopadviesprijs van €599,99 tot €699,99.

Labels

LEES DIT HIERNA

Enduro rijden met de 7idp Sam Hill knee & elbow pads

7ipd Sam Hill pads: De 7idp Sam Hill kniebeschermers zijn samen met, hoe raad je het, Sam Hill…

LEES VERDER

Nederlandse MTB-selectie voor Tokyo bekend

De vier geselecteerde renners voldeden als enige Nederlandse MTB’ers aan de gestelde voorwaarden.…

LEES VERDER

Trails rijden met Fist Gloves

Fist Gloves zijn ontwikkeld voor trails rijdens, bmx, motorcross en zoals ze het noemen Gripping…

LEES VERDER