Nominaties MTB'ers van het jaar 2020 bekend

Dat 2020 een bizar mountainbike seizoen is geweest, hoeven we niemand meer uit te leggen. Ondanks dat er maar weinig wedstrijden verreden konden worden heeft de Stichting Mountainbike Platform toch besloten om ook dit jaar de MTB Awards te organiseren. Daarbij werkt de Stichting Mountainbike Platform dit jaar samen met Fiets magazine via de website Fiets.nl.

De Mountainbike Awards

Om de renners een hart onder de riem te steken én om positief vooruit te kijken naar het volgend seizoen worden de winnaars van de verkiezing op 30 december virtueel gehuldigd in een coronaproof videostream verzorgd door het Watersley Sports & Talent park in Sittard. 

Een week stemmen

Net als voorgaande jaren kunnen de Nederlandse mountainbikeliefhebbers via een online poll stemmen op hun favoriete mountainbiker van het jaar. Op fiets.nl/mtb-awards-2020 vind je het formulier waarmee gestemd kan worden. De uitslag van de poll bepaalt, samen met de stem van de jury, de uiteindelijke winnaars. 

Leuke prijzen

Dit jaar zijn er voor de deelnemers aan de verkiezing leuke prijzen te winnen. In het stemformulier is een quizvraag opgenomen. Wie daar het juiste antwoord op raadt (dat wordt in de uitzending van 30 december gegeven), maakt kans op een SKS floorpomp, Giant MIPS mountainbike helm, CST Jack Rabbit II banden, een set teamkleding van het Mountainbikeracingteam, een door Milan Vader gesigneerd shirt, een set Schwalbe banden en een jaarabonnement op Fiets magazine. 

Genomineerden In de categorie elite-vrouwen zijn: 
Anne Tauber, Anne Terpstra, Ceylin del Carmen Alvarado, Lotte Koopmans en Sophie von Berswordt. 

Bij de Talent- dames zijn dat:
Annemoon van Dienst, Anniek Mos, Fem van Empel, Puck Pieterse en Romana Carfora. 

Kans op de titel in de categorie Elite-mannen maken:
David Nordeman, Hans Becking, Jasper Ockeloen, Jeroen van Eck en Milan Vader. 

Bij de Talent-mannen zijn: 
Chris van Dijk, Ian Schumacher, Mick van Dijke, Pim Ronhaar en Tom Schellekens de genomineerden. 

De Mountainbike Awards

De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is destijds in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike Awards is een aantal jaren geleden geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, voormalig KNWU-bondscoach Leo van Zeeland en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers.

https://www.fiets.nl/mtb-awards-2020/

Labels

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Canyon Pathlite:ON 8 SUV E-Bike

En dat is natuurlijk niet omdat er iets met de bike mis is. Alles behalve. Maar eerder door de 100…

LEES VERDER

Strak in het pak met de Maap Alt Road Collectie

Voor degene die niet bekend zijn met Maap. Het Australische merk is ontstaan in Melbourne. Een stad…

LEES VERDER

Op pad met de Crosscall Action X5 Smartphone

Zoals je uit de naam kunt afleiden is de Action X5 gemaakt voor actie. Outdoor sporten en lekker…

LEES VERDER