Shimano lanceert nieuwe en verbeterde budget MTB & Gravel pedalen

Shimano heeft vandaag twee nieuwe budgetgerichte vlakke pedalen (PD-EF202 en PD-EF205) geïntroduceerd en een SPD-trailpedaal (PD-ME700).

Shimano
SPD staat voor Shimano Pedaling Dynamics, een systeem dat een schoenplaat in een uitsparing of op een schoenzool gebruikt om in een pedaalbinding te klikken. Het SPD-systeem is in 1990 door Shimano uitgebracht.

Hoewel het Shimano's SPD-systeem een begrip is als het gaat om klikpedalen, staan de platte pedalen van de fietsonderdelenproducent ook bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit. Nu vergroten twee nieuwe platte pedalen Shimano's aantrekkingskracht voor consumenten die op zoek zijn naar betrouwbaarheid tegen een instapprijs.

De aantrekkelijke nieuwe PD-EF205- en PD-EF202-pedalen zijn licht voor metalen platte pedalen (ze komen respectievelijk op 612 gram en 512 gram) hebben een dun profiel, brede pedaal-naar-schoen-verbinding en zijn een aantrekkelijke upgrade voor mountainbikes, trekking- en woon-werkfietsen.

Shimano

Beide pedalen hebben een groot holvormig platform om een breed contactvlak met flat pedal schoenen te creëren en om een stabiel pedaalplatform te bieden. De nieuwe PD-EF205 heeft een gesloten body van resin en een stabiel platform voor casual MTB-rijden, stadsgebruik en trekking met casual schoenen. Aan de andere kant is de PD-EF202, met zijn open modderafscheidend ontwerp, meer bedoeld voor e-MTB-gebruik met casual- of sportschoenen.

Shimano

De pedalen zijn gemaakt van een licht aluminium body en hebben een duurzame chromoly stalen pedaalas, met hetzelfde ontwerp als de hoogwaardige modellen van Shimano, compleet met een onderhoudsvriendelijke cartridge-aslager, wat betekent dat ze een duurzame toevoeging voor iedere fiets zijn.

De PD-EF205 heeft een resin wrijvingsplaat voor extra grip op casual schoenen, terwijl de PD-EF202 gegoten pinnen heeft om een stevige verbinding te maken met platte schoenzolen.

PD-ME700

Als aanvulling op Shimano's nieuwe pedaalintroducties in 2020 is het nieuwe trailgerichte PD-ME700 SPD-pedaal. Perfect voor gebruik met mountainbikes, e-mountainbikes en gravelfietsen, de nieuwe dubbelzijdige ME700-pedalen worden geleverd met een brede platformkooi om de binding te beschermen en een groter contactgebied voor schoenzolen, wat een perfecte match vormt met Shimano's All-Mountain-schoenen.

Shimano

De PD-ME700 is ontworpen voor ruig rijden met een duurzame aluminium body en een chromoloy stalen pedaalas. Net als de meeste andere offroad-pedalen van Shimano, wordt de PD-ME700 geleverd met gemakkelijk te onderhouden patroonlagers om vuil en vocht buiten te houden, waardoor er minder onderhoud nodig is. De nieuwe PD-ME700-pedalen wegen 540 gram en worden geleverd met een paar SM-SH51-schoenplaatjes.

De PD-EF202 (zwart) zal vanaf juli in de winkels liggen, de PD-EF205 en de PD-ME700 worden eind augustus verwacht.

Consumentenadviesprijzen:
EF202 vlak met noppen € 35,99
EF205 vlak met noppen € 39,99
SPD ME700 met schoenplaatjes SM-SH51 € 47,99

Labels

LEES DIT HIERNA

SR Suntour brengt nieuwe gravelvork uit: De GVX

Get Ready for Gravel met het "Grav Karl" Project. Het weer is op zijn best en de mensen genieten…

LEES VERDER

Wisselende weersomstandigheden trotseren met de ZO Jackets van VAUDE

De hybride fietsjacks van VAUDE zijn het hele jaar door functioneelMen’s Pro Insulation ZO Jacket…

LEES VERDER

Welke spatborden op de gravelracer?

Modderbaden nemen we ook liever in een beautyfarm. We zijn dan ook gravelracers, geen cyclocrossers…

LEES VERDER