Troy Lee Designs D4, de nieuwe downhill en freeride helm

Troy Lee Designs presenteert de langverwachte D4, de nieuwe versie van de reeds beroemde D3-helm, die beter dan ooit tevoren is ontworpen voor degenen die downhill, freeride en BMX beoefenen.

Troy Lee Designs D4

Sinds de Daytona-lijn van helmen in 1996 werd geïntroduceerd, heeft het merk een reeks successen verzameld dankzij de mix van innovatie en stijl die de helmen van Troy Lee Designs sinds het begin onderscheiden. Na een lange reeks successen voor de renners die hem tijdens de wedstrijden dragen, is Daytona klaar om de nieuwe standaard te zetten met de D4, de nieuwste versie die de beste helm aller tijden in zijn categorie belooft te worden.

Troy Lee Designs D4

De D4 is ontwikkeld om professionals en liefhebbers van de zwaartekracht en BMX tot tevredenheid te stemmen, dankzij de materialen waaruit hij is samengesteld, het verfijnde ontwerp en de technologische innovatie.

Onder de verschillende kenmerken van de nieuwe helm, het MIPS C2 beschermingssysteem - dat in de vorige versie alleen aanwezig was op sommige modellen - en het Collarbone Suspension System, ontworpen om ervoor te zorgen dat de kracht en druk als gevolg van een eventuele impact op de schouders gelijkmatig worden verdeeld, in plaats van zich te concentreren in een enkel punt, vallen op.

Troy Lee Designs D4

Troy Lee Designs D4 zorgt voor een hoge mate van ventilatie, dankzij de luchtinlaat aan de voorzijde, terwijl de binnenbekleding is gemaakt van X-Static - XT2, speciale ademende, anti-geur en antimicrobiële materialen. De helm biedt ook de mogelijkheid om de beschermkussens snel te ontgrendelen om reddingsoperaties te vergemakkelijken.

De nieuwe helm is er in twee versies, Carbon en Composite. Het Troy Lee Designs D4 Carbon model is uitgerust met een buitenmantel van speciaal TeXtreme® Spread Tow koolstofvezel, waardoor het extreem licht is - slechts 1.000 gram - zonder dat dit ten koste gaat van de weerstand. Het is verkrijgbaar in zes kleuren: Mirage Navy/White, SRAM Black/Red, Slash Black/White en Slash Black/Yellow, Freedom 2.0 Black/Red en Stealth Black/Silver.

Troy Lee Designs D4

Het Troy Lee Designs D4 Composite model is gemaakt van lucht- en ruimtevaart fiberglas, slechts 1.050 gram gewicht, en is beschikbaar in 5 kleurvarianten: Mirage Zwart/Zilver, Slash Zwart/Zilver en Slash Oranje/Zwart, Freedom 2.0 Blauw/Rood/Wit en Stealth Zwart/Grijs.

 

De Troy Lee Designs D4 Carbon helm is te koop tegen een adviesprijs van
euro 599,99. De Troy Lee Designs D4 Composite helm is te koop voor een adviesprijs van € 449,99.

LEES DIT HIERNA

Wisselende weersomstandigheden trotseren met de ZO Jackets van VAUDE

De hybride fietsjacks van VAUDE zijn het hele jaar door functioneelMen’s Pro Insulation ZO Jacket…

LEES VERDER

Welke spatborden op de gravelracer?

Modderbaden nemen we ook liever in een beautyfarm. We zijn dan ook gravelracers, geen cyclocrossers…

LEES VERDER

Op pad met de Crosscall Core X4 Smartphone

De meeste smartphones zijn afgelopen jaren steeds groter geworden en dat is bij Crosscall niet…

LEES VERDER