Zware handblessure voor BMX-er Twan van Gendt

Twan van Gendt heeft net voor aanvang van het BMX-seizoen een zware handblessure opgelopen. Bij de huidige wereldkampioen BMX schoot tijdens een krachttraining een handbotje uit de kom waardoor schade ontstond aan een aantal banden in zijn hand. Naar verwachting is Van Gendt acht tot twaalf weken uit de roulatie.

BMX-er Twan van Gendt

‘Een enorme tegenslag’, aldus de 27-jarige Brabander. ‘Ik ben momenteel in bloedvorm, was klaar voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Dat dit dan tijdens de laatste krachttraining in de voorbereiding gebeurt, is waardeloos.’

‘Het wordt een race tegen de klok om weer op tijd fit te worden en mij te plaatsen voor de Olympische Spelen. Maar als ik ergens door gemotiveerd wordt, dan is het ‘het onmogelijke mogelijk maken'. Alle focus ligt nu op het proces om te herstellen en weer wedstrijdfit te worden.’

In 2018 maakte Van Gendt de overstap van het nationale team naar Team Oegema TVE. Hij verraste vriend en vijand door goud te winnen op het WK BMX 2019 in het Belgische Zolder. Na deelname aan de Olympische Spelen in Londen (2012) en Rio (2016), gaat de BMX’er nu voor een titel in Tokyo. Twan staat momenteel 2e in de interne ranking van Nederland. De 3 best gerankte rijders per land tellen mee voor de landenranking en de beste 2 landen van die ranking plaatsen 3 rijders voor Tokyo. Nederland staat op dit moment 1e, maar mist door de blessure van Twan wel 1 rijder die punten haalt. Grootste concurrent Frankrijk heeft echter ook 1 geblesseerde rijder, waardoor het verschil niet heel hard zal oplopen. Intern zal het verschil wel een stuk kleiner worden.  

Van Gendt verblijft momenteel in Australië en is ter plekke geopereerd aan zijn hand. De komende weken werkt hij daar aan zijn herstel. 

Labels

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER